HABERLER>GÜNCEL
6 Şubat 2024 Salı - 15:53

Kahramanmaraş’ta 9 bin 289 konut teslim edildi

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinin ardından yapılan 9 bin 289 konut, düzenlenen törenle depremzedelere teslim edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada, "En son hak sahibi yuvasına kavuşuncaya kadar durmayacağız" dedi.

Kahramanmaraş’ta 9 bin 289 konut teslim edildi

Kahramanmaraş Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre Merkezinde Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne katıldı.

"78 bin vatandaşımızın tamamına da anahtarlarını teslim edene kadar durmayacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan anahtar teslim töreninde konuştu. İnşası biten ilk konutların kura çekimi ve anahtar teslimini geçtiğimiz günlerde Hatay'da ve Gaziantep'te yaptık. Hatay'da 7 bin 275 konutun, Gaziantep'te 10 bin 698 konutun kura çekimi ve teslim törenini gerçekleştirdik. Bugün de Kahramanmaraş'ta 9 bin 289 konutumuzun kurasını çekiyor, anahtarlarını teslim ediyoruz. Bunlara ilave olarak Kahramanmaraş'ta 20 bin konutumuzun yapımı hızla sürüyor. Şehrimize konut, işyeri ve ahır olarak hak sahibi yaklaşık 78 bin vatandaşımızın tamamına da anahtarlarını teslim edene kadar gece gündüz durmayacağız.

"Tarihin en büyük arama kurtarma operasyonunu yürüttük"
Depremin 1. yıl dönümünde enkazları kaldırıp şehirlerin inşasında önemli mesafe kaydettik. İnsanüstü gayretle çalışan gönüllü ya da görevli kahramanlarımızın hiçbirini asla unutmayacağız. Milli bir seferberlikle tarihin en büyük arama kurtarma operasyonunu yürüttük. Allah’ın izniyle kimseye mahcup olmadan, bu süreci geciktirmeden nihayete erdireceğiz.

"Yıl sonuna kadar 200 bin konutu hak sahibine teslim edeceğiz"
Yarın Şanlıurfa'da, perşembe günü Adıyaman'da kura çekimi ve anahtar teslim törenleriyle inşası biten konutları vatandaşlarımıza veriyoruz. Amacımız yıl sonuna kadar 200 bin konutu ve köy evini hak sahiplerine teslim etmektir. Ardından bu sayıyı süratle 390 bine tamamlayacağız. Allah'ın izniyle kimseye mahcup olmadan. Herkesi hoşnut ederek bu süreci çok geciktirmeden nihayete erdireceğiz.

"30 yıllık tecrübemiz olmasaydı yaralar bu kadar hızlı sarılamazdı"
Muhalefet diyor ki 1 yıl geçti ortada bir şey yok. Kahramanmaraş burada zahmet olmazsa bir turistik ziyaret de buraya yapın. En son hak sahibi vatandaşımız da güvenli yuvasına kavuşuncaya kadar durmadan, dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz. Burada rakam olarak bir nefeste söyleyip geçtiğimiz her bir işin gerisinde ne kadar çok emek, alın teri, çaba, kaynak ve fedakârlık olduğunu en iyi sizler biliyorsunuz. Kahramanmaraş biliyor… Şayet bizim imar, inşa ve ihya konusundaki 30 yıllık tecrübemiz olmasaydı emin olun şehirlerimiz bu kadar hızlı toparlanamaz, yaralar bu kadar hızlı sarılamazdı. Şu andaki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, o dönemdeki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum'un, aynı dönemdeki İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun, diğer tüm bakanlarımızın, kurum yöneticilerimiz, kamu personelimizin tamamının, madencilerimizin, STK'ların, gönüllülerimizin bölgedeki lisansüstü gayretlerini kim inkar edebilir. Sadece depremde değil, milletimize hizmet yoluna koyulduğumuz her dönemde bu anlayışla hareket ettik, çalıştık, çabaladık. Hayatımızın hiçbir döneminde insanımıza hizmet ederken ayrımcılık yapmadık, yapmayız ve Cumhur İttifakı olarak ülkemizin dört bir yanını taradık, tarıyoruz, tarayacağız ve bütün inşa ve ihya hareketini sona erdireceğiz.

"Ülkemizi ve şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlamaya talibiz"
Hep söylediğimiz gibi bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Biz eser ve hizmet ortaya koymadaki farkımızla belediyelerde 30 yıldır hükümette 21 yıldır milletimizin gönlündeki yerimizi korumayı başardık. Yoksa kimse verdiğimiz mücadelede bizim yanımızda kara kaşımıza, kara gözümüze, boyumuza, posumuza meftun olduğu için durmuyor. Biz insanımızın gerektiğinde canı pahasına verdiği desteği ülkemizin asırlık ihmallerini telafi eden yatırımları yaptığımız, milletimizi asırlık hayallerine kavuşturduğumuz için bu destekleri aldık, alıyoruz. Tıpkı 21 boyunca olduğu gibi geçtiğimiz yılın mayıs ayındaki Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerinde de sizlere vaadimiz buydu. Şimdi belediye başkanlığı seçimlerinde de şehirlerimize vaadimiz aynıdır. Biz eser vermeye, hizmet etmeye, ülkemizi ve şehirlerimizi Türkiye Yüzyılı'na hazırlamaya talibiz. Sizler de bize destek vermeye hazır mısınız? Bunun dışındaki her tartışmayı, her kavgayı, her kavgayı vakit kaybı, enerji israfı olarak gördüğümüzü her fırsatta tekrarlıyoruz.

 
Karamollaoğlu’ndan deprem mesajı: Tüm yanlışları telafi edeceğiz
 
Özgür Özel'den adliye saldırısına kınama!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Objektif Yorum 6 Şubat 2024 Salı 16:52

Toplam hak sahibinin yüzde kaçı kalıcı konutlarını aldı? 9289 iyi bir rakam gibi görünebilir. Ama hak sahibi 90000 kişi ise o zaman sadece % 10 demektir.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de taksicilerden sarı isyan!
İzmir'de taksi şoförleri, meslektaşları Oğuz Erge'nin, aracına aldığı ...
Apronda sır son... Cinayet mi, intihar mı?
İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nda görevli yardımcı teknisyen olarak çalışan ...
Büyükşehir'den 6 Şubat hayrı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını ...
 
İzmir'de kan donduran telefon... 'Arkadaşımı vurdum kan kaybediyor'
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, Uğur Çakır'ı (25) tabancayla ağır yaralayıp, ...
8 ilde yoğun kar: Bin 431 yol ulaşıma kapalı
Yoğun kar yağışı nedeniyle bin 431 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. ...
İzmir Konak'ta 6 Şubat sergisi!
Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılı nedeniyle İzmir'de fotoğraf ...
 
Sosyal medyada yaşlıları dolandıran şebekeye baskın
Sosyal medya üzerinden yaşlılarla duygusal yakınlık kurarak dolandıran ...
İşçinin acı sonu... Ölüme düştü!
Torbalı Çapak Mahallesi'nde bulunan bir fabrikanın inşaatında taşeron ...
İMO'dan deprem uyarısı: İzmir ikinci Hatay olabilir!
İzmir İnşaat Mühendisi Odası Başkanı Eylem Ulutaş, İzmir'in deprem için ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva