HABERLER>SPOR
9 Haziran 2015 Salı - 22:31

Kaf-Kaf uzatmada hakem hatasıyla yıkıldı: 95-92

Spor Toto Play-Off Final Serisi 1. Maçı'nda Anadolu Efes, 13 sayı geri düştüğü maçta Pınar Karşıyaka'yı büyük çekişmeye sahne olan maçın uzatma periyodu sonunda 95-92 yenerek seride 1-0 öne geçti. Maça damgayı ise Karşıyaka taraftarına saç baş yolduran hakem üçlüsü vurdu.

Kaf-Kaf uzatmada hakem hatasıyla yıkıldı: 95-92

Spor Toto Play-Off Final Serisi 1. Maçı'nda Anadolu Efes, 13 sayı geri düştüğü maçta Pınar Karşıyaka'yı büyük çekişmeye sahne olan maçın uzatma periyodu sonunda 95-92 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Lacivert-Beyazlılar, zorlu maçta Thomas Heurtel'in 25 sayılık performansıyla gülerken, Nenad Krstic 17, Dario Saric 15 sayı ve 14 ribaund ile oynadı. Konuk ekipte ise Bobby Dixon 26 sayı, 7 ribaund ve 5 asistle yıldızlaşırken, Jon Diebler 19, DJ Strawberry 16 sayı kaydetti.

HAKEM ÜÇLÜSÜNDEN BÜYÜK HATA!
Maçın kırılma anı son saniyelerde NBA patentli oyuncu Nemad Kristic'e, Kenny Gabriel tarafından 'yapılan' hücüm faul oldu. Yayıncı kuruluşun da tekrar tekrar verdiği görüntüde Gabriel'in temasının tamamen normal olduğu anlaşıldı. Aynı pozisyonun devamında ise, Saric'in net bir hücum faulü herkesin gözü önünde çalınmazken, bu olay sosyal medyada hakamlere ve federasyona büyük tepkiye neden oldu. Maçın hakemleri Karşıyaka taraftarına adeta saç baş yoldurdu!

KARŞIYAKA İYİ BAŞLADI
Karşılaşmaya Doğuş Balbay, Matt Janning, Stratos Perperoglou, Dario Saric ve Stephane Lasme beşiyle başlayan Anadolu Efes'i Pınar Karşıyaka Bobby Dixon, Jon Diebler, DJ Strawberry, Kenny Gabriel ve Juan Palacios beşiyle karşıladı. Oyuna yüksek tempoyla start veren İzmir temsilcisi, ilk dört dakikada skoru 10-4'e getirmeyi başardı. Diebler'ın üçlüğüyle skoru 13-4'e getiren Karşıyaka'ya Heurtel ve Lasme ile cevap veren Anadolu Efes, son 3 dakikasına 19-12 geride girdiği periyodun son bölümünde Soner ve Diebler'ın üçlüklerine engel olamadı. Birkan Batuk'un üçlüğüyle sona eren periyot; 28-19 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle tamamlandı.

13 SAYILIK FARK
Fark, ikinci periyodun hemen başında Strawberry'nin sayılarıyla yeniden çift hanelere çıktı. ABD'li yıldızın serbest atış isabetleriyle 34-21'e gelen skor, Krstic ve Lasme'nin skorer oyunuya 37-32'ye kadar ulaşsa da Pınar Karşıyaka, periyodun son bölümünde Dixon ile tempoyu arttırıp 16. dakikada Gabriel'ın üçlüğüyle 48-35'i buldu. Janning, Lasme ve Cedi'nin sayılarıyla 10-0'lık seri bulan Anadolu Efes, farkı 3 sayıya kadar indirse de devre, konuk ekibin 50-48'lik galibiyetiyle son buldu.

40 DAKİKA YETMEDİ
Anadolu Efes, 3. periyodun ilk evresinde skoru 54'te eşitlemeyi bildi. 25. dakika 60-56'lık Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle geçildi. TV molası sonrası Perperoglou ile üst üste 5 sayı bulan Anadolu Efes, 26. dakikada ilk kez öne geçti: 61-60. Periyot, 66-64 Anadolu Efes üstünlüğüyle sona erdi. Son periyodun ilk bölümünde skor dengesi korunurken, 33. dakikada Efes, Saric ile üçlük buldu. Pınar Karşıyaka'nın skor üretmekte zorlandığı bu bölümde Krstic'i iyi kullanan ev sahibi ekip, son 5 dakikaya 77-70'lik avantajla girdi. 36. dakikada Pınar Karşıyaka, Dixon ve Gabriel ile üst üste iki üçlük isabeti bulup farkı 1'e indirdi. Normal süre 81-81'lik skorla sona erdi ve maç uzatmaya gitti.

NEFESLER TUTULDU
Uzatma periyoduna Anadolu Efes etkili başladı. İki buçuk dakikada Saric ve Perperoglou ile 8-0'lık seri bulan Lacivert-Beyazlılar, 89-83'lük skor avantajını ele geçirdi. Pınar Karşıyaka, Dixon ve Strawberry ile cevap verip son dakikaya girilirken Diebler'ın üçlüğüyle 7-0'lık seri yapıp yeniden öne geçti. Bu üçlüğe Heurtel ile cevap veren Efes, son dakikada serbest atış çizgisinde Krstic ile hata yapmazken, Pınar Karşıyaka, uzatma periyodunda Strawberry ile dört serbest atıştan isabet kaydedemedi. Bitime 7 saniye kala Heurtel'in bulduğu serbest atış isabeti, maçın skorunu tayin etti: 95-92.

ANADOLU EFES: 95 - PINAR KARŞIYAKA: 92
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Engin Kennerman, Recep Ankaralı, Serdar Ünal
Anadolu Efes: Doğuş Balbay 3, Janning 7, Perperoglou 9, Lasme 10, Saric 15, Heurtel 25, Cedi Osman 5, Krstic 17, Birkan Batuk 4
Pınar Karşıyaka: Dixon 26, Diebler 19, Strawberry 16, Palacios 4, Gabriel 10, Barış Hersek 1, Soner Şentürk 6, Cemal Nalga 6, Erkan Veyseloğlu 2, Yunus Emre Sonsırma, İnanç Koç 2
1. Periyot: 19-28
Devre: 48-50
3. Periyot: 66-64
Normal süre: 81-81
5 faulle çıkan: 44.45 Gabriel (Pınar Karşıyaka)


Spor Toto Play-Off Final Serisi Maç Programı ise şöyle:
9.6.2015 Salı 20:00 Anadolu Efes - Pınar Karşıyaka
11.6.2015 Perşembe 20:00 Anadolu Efes - Pınar Karşıyaka
14.6.2015 Pazar 18:00 Pınar Karşıyaka - Anadolu Efes
16.6.2015 Salı 20:00 Pınar Karşıyaka - Anadolu Efes
19.6.2015 Cuma 20:00 Anadolu Efes - Pınar Karşıyaka
22.6.2015 Pazartesi 20:00 Pınar Karşıyaka - Anadolu Efes
25.6.2015 Perşembe Anadolu Efes - Pınar Karşıyaka

 
Binali Yıldırım'dan Demirtaş'a sert tepki
 
Diyarbakır'daki kanlı saldırıyla ilgili flaş gelişme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka kaleci arıyor
Geçen sezon ilk yarıda eldivenleri giyen David Loriya'nın devre arasında ...
Göztepe Juveli Büchel’in peşinde!
İtalya Serie B finalindeki Bologna-Pescara maçını izleyen Göztepe Sportif ...
Altınordu’dan Yıldıray hamlesi
Altınordu, aradığı golcüyü Osmanlıspor'da buldu, kırmızı lacivertli kulüp, ...
 
Göztepe’de Avrupa’ya transfer seferi
PTT 1'inci Ligi'nde güçlü bir kadro kurabilmek için üç kıtada transfer ...
Karşıyaka'dan İstanbul çıkarması!
Karşıyaka'da Başkan Ali Erten ile Futbol Şube Başkanı Osman Kırkpınar, ...
Karşıyaka gündeme damga vurdu: 'Biz kazandık çünkü...'
Pınar Karşıyaka, Euroleague'de bu sezon Final Four oynayıp son şampiyon ...
 
Boğaz yarışı için İzmir'de yüzdüler
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 'Herkes İçin Spor' ...
Avrupa'nın en büyüğü Barcelona: 3-1
FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır’ın yönettiği Şampiyonlar Ligi finalinde ...
Kaf-Kaf destanı: Eze eze finalde
Pınar Karşıyaka Avrupa Ligi’nde final four oynayan şampiyonluğun en büyük ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva