HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Aralık 2019 Cumartesi - 10:29

Kadın cinayetleri Gaziemir Belediyesi'ni harekete geçirdi

Kadın cinayetleri, Gaziemir Belediyesi’ni harekete geçirdi. Ülkede giderek artan kadın cinayetlerine “dur” demek isteyen Gaziemir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN Women) “Ateş Böcekleri Projesi”ni ilçede genişleterek uygulama kararı aldı.

Kadın cinayetleri Gaziemir Belediyesi ni harekete geçirdi

Türkiye’de son bir yılda 430 kadın, erkekler tarafından yaşamdan koparıldı. Gaziemir Evka 7’de bir kadının sokak ortasında öldürülmesinin hemen ardından bu kez Ordu’da bir kadının yaşam hakkı elinden alındı. Kadın cinayetlerinin durdurulamaz yükselişine karşı önlem almak isteyen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Birleşmiş Milletler tarafından başlatılan ve 10 Aralık’ta son bulacak Ateş Böcekleri Projesi’ni Gaziemir’de devam ettirme kararı aldı.

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin başlattığı “Ateş Böcekleri Projesi” ile kadınlar, https://www.atesbocekleri.info/ adresine girerek kendileri için risk oluşturan bölgeleri işaretliyor ve bu bölgelerde ne gibi sorunlarla karşılaştıklarını sisteme giriyor. 10 Aralık’a kadar açık kalacak uygulamanın sonunda Birleşmiş Milletler, risk haritasını açıklayacak.

Uygulamayı kendi ilçesinde devam ettirme kararı alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda; Gaziemirli kadınların, ilçede kendilerini güvende hissetmediği, zorluklarla ve sıkıntılarla karşılaştığı bölgeleri belediyeye ileteceğini; bu şekilde risk haritası oluşturulacağını söyledi. Gaziemir Belediyesi tarafından genişletilerek uygulamaya geçirilecek proje ile riskli olarak belirlenen bölgelerde, ivedilikle güvenlik önlemlerinin alınmasının sağlanacağını anlatan Başkan Arda, “Sokakta yürürken tedirgin edici durumlarla karşılaşan kadınlar; sorun yaşadıkları bölge ile ilgili kadın danışma merkezlerine, semt evlerine ve belediyeye gelerek hazırlanmış formları dolduracak. Forma; sorun yaşanan bölgenin adresi, sözlü ve fiziksel taciz, kaba davranışlar, aydınlatılmayan sokaklar, düşme tehlikesine neden olan çukurlar gibi bilgiler yazılıp risk faktörleri olan bölgeler ‘riskli bölge’ olarak kaydedilecek. Bu tür bölgelerle ilgili bir anlamda ateş böceği yakılarak uyarıda bulunulacak” dedi.

Uygulama ile ilçedeki risk haritasının oluşturulacağını da anlatan Başkan Arda şunları söyledi:

“Uygulamanın teknik altyapısını oluşturmaya başladık. İlk aşamada formlar üzerinden ilerleyecek sistemi daha sonra internet üzerinden aktif hale getireceğiz. İlçemizdeki riskli bölgelerin haritasını oluşturacağız. Bu şekilde başvuru yapan kadınlarımızın işaretlediği yer ve sorunla ilgili harekete geçeceğiz. Örneğin; vardiyalı çalışan bir kadın, gece evine giderken aydınlatmanın yanmadığını ilettiği anda gerekli birimlerle irtibata geçerek sorunu çözeceğiz. Bizimle ilgili olan sorunlar da ivedilikle çözülecek. Emniyet birimlerini ilgilendiren durumlarda hemen onlara haber vereceğiz. İlçedeki ve kentteki tüm birimler ile işbirliği halinde çalışarak kadınların kendilerini güvende hissettiği bir ilçe yaratacağız.”

Amaç sıfır suç oranı
Son dönemde kamusal alanda kadınların şiddete maruz kaldığını ve bunun önüne geçilmesi için mücadele verdiklerini belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Kamusal alandaki şiddetten en çok kadınlar ve kız çocukları etkileniyor; sokakta yürürken, alışveriş yaparken ve toplu taşımayı kullanırken güvende hissetmiyorlar. Şiddetten arındırılmış bir hayat, kadınların ve kız çocuklarının güçlenip eşit bireyler olarak toplumsal hayat içerisinde yer almasının ön koşullarındandır. Bu nedenle Ateş Böceği Projesi’ni ilçemizde genişleterek uygulayacağız. Bu sistem ile ilçemizdeki suç oranını ve güvensiz bölgeleri sıfıra indirmeyi amaçlıyoruz. Kadın cinayetlerinin ne yazık ki arttığı şu günlerde ilçemizi kadınlar için güvenli hale getirmek için elimizden gelen tüm çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

 
Amatör spor kulüpleri Bayraklı'da buluştu
 
Karşıyaka'da yürekleri ısıtan açılış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Amatör spor kulüpleri Bayraklı'da buluştu
Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği yönetici ve üyeleriyle ...
Bornova'da 5 Aralık'a özel söyleşi ve sergi
Bornova Belediyesi, Türk kadınına seçme seçilme hakkının verildiği gün ...
Travel Turkey İzmir'de 'alternatif' buluşma
Macera ve doğa sporlarını sevenler 13. Uluslararası Travel Turkey İzmir ...
 
Karabağlar'ın engelli raporu: Çarpıcı rakam!
Karabağlar Belediyesi’nin düzenlediği söyleşide konuşan Karabağlar Belediye ...
İki başkanı karşı karşıya getiren cami alanı park olacak
Kemalpaşa’da Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ile eski Başkan Arif Uğurlu’yu ...
Büyükşehir'den önemli kentsel dönüşüm kararı: 8 değil, 13 kat olacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm konusunda iki önemli karar ...
 
Travel Turkey Fuarı’nda Bergama’ya büyük ilgi
Bu yıl 13’üncü kez kapılarını açan Uluslararası Travel Turkey İzmir Fuarı’na ...
İzmir’in turistik yerlerinin envanteri çıkarılıyor
İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer açıkladı: İzmir’in ilk kez kapsamlı ...
Konak’ta tarihi karar! Başkan Batur: Kapalı kapılar ardında iş olmaz!
Konak Belediyesi’nin meclis toplantısında Gültepe planlarına onay çıktı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva