HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Temmuz 2019 Perşembe - 09:58

Kadifekale'ye hayat verecek proje için ilk hamle

Seçim çalışmaları sırasında her ilçede üretici pazarı açmayı hedeflediklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu konudaki ilk adımı Kadifekale'de atıyor. Her cumartesi Kadifekale surları içinde kurulacak Pagos Üretici Pazarı 20 Temmuz'da açılıyor.

Kadifekale ye hayat verecek proje için ilk hamle

Seçim öncesi üretici ve tüketiciyi aracısız buluşturacak üretici pazarlarını kent genelinde yaygınlaştıracaklarını söyleyen Başkan Soyer ilk adımı Kadıfakele’de atıyor. Kadifekale'nin tarihi surları içinde 20 Temmuz'dan itibaren her cumartesi kurulacak Pagos Üretici Pazarı, Kadifekale'yi de yeniden kentin cazibe merkezlerinden biri yapacak.  Kadifekale'den 90 kadın üretici, İzmir genelinden 24 tarımsal kalkınma kooperatifi ve 12 üretici kadın kooperatifinin bulunacağı pazarda meyve sebzeden peynir, bal ve zeytinyağı gibi ürünlere, tandır ekmeğinden midyeye, el işi ürünlerden dokuma halılara kadar çok zengin bir ürün çeşitliliği olacak. Civar bölgelerden gelecek küçük üreticilere lojistik destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentlinin pazara kolay ulaşabilmesi i&c cedil;in de Konak Bahribaba otobüs durağından Kadifekale’ye giden 33 numaralı hattın 15 dakikada bir hareket edeceğini duyurdu. İzmirliler'i kentin en önemli değerlerinden Kadifekale ile yeniden buluşturacak üretici pazarı, çocuk etkinlikleri, dans gösterileri ve konserlere de ev sahipliği yapacak.

BÖLGE KADINLARI İÇİN ÜRETİCİ KOOPERATİFİ
29 Haziran'da Kadifekale'de temizlik seferberliği başlatarak vatandaşla beraber sokakları süpüren Başkan Tunç Soyer, bölgede oturan kadınları kendi mahallelerini temizlemek için belediyede istihdam edeceklerini, kadınların evlerde yaptıkları midyeleri satacakları bir restoran açacaklarını, ayrıca bölgeye bir Teleferik kazandırmayı hedeflediklerini söylemişti. Kadifekale’yi, bölge halkını da işin içine katarak kalkındıracaklarını vurgulayan Soyer, öncelikle kadınların ekonomik anlamda güçlenmesi için çalışacaklarının altını çiziyor. Bu kapsamda Kadifekaleli kadınları içine alacak bir üretici kooperatifi kurmak üzere çalışmalar başlatıldı. Kooperatif çatısı altında üretmeye başlayan kadınlara, zaman içinde üretimlerini çeşitlendirebilecekleri eğitimler verilm esi de planlanıyor.

KADİFEKALE ÖRNEĞİNDE HAYAT BULACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi, antik kaynaklarda Pagos olarak adlandırılan Kadifekale'nin yeniden kentin cazibe merkezi olması için kapsamlı bir program da başlatacak. Bu kapsamda Kadifekale’nin tarihi ve doğal dokusunun yenilenmesi, Antik Roma Tiyatrosu'nun ortaya çıkarılması için çalışmalar hızlandırılacak. Pagos Üretici Pazarı'nın yanı sıra bölgede kültürel ve sanatsal etkinlikler de düzenlenecek. Böylece kentin refahını tarihinden ve köklerinden gelen güçle artırmak, refahı kentin kılcallarına yaymak, İzmir'i bir kooperatifler şehri haline getirmek ve kadınları ekonomiye dahil etmek gibi pek çok hedef Kadifekale örneğinde hayat bulacak. 

 
Sakin Şehir'de mavi bayrak gururu
 
İzmir’de kahreden iki ölüm!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Beyfendi 20 Temmuz 2019 Cumartesi 23:22

Kale eski kale değil güvenli buna boş vb proje diyenler var ama burda bir destekleme ayağa kaldırmaya çalışılıyor emek var bence başarıyı yakalayacaktır

Yorumu oyla      4      5  
deli bekir 19 Temmuz 2019 Cuma 09:33

eski ki bir kaleli olarak söylüyorum. kale bu haliyle hiçbirşey olmaz. akşamları kale çıkabilecek kaç delikanlı var? merak ediyorum.

Yorumu oyla      6      5  
Alameddin Karahan 19 Temmuz 2019 Cuma 09:14

Hayırlı olsun inşallah

Yorumu oyla      4      5  
tepki 18 Temmuz 2019 Perşembe 23:07

Alışılmışın dışını zorlamadan başarı elde etmek mümkün değil! Üretici pazarları, tarımın desteklenmesi, planlı üretim sağlıklı beslenme yolunda atılmış en temel adımlardır. Devamını istiyoruz. İzmirliler sahip oldukları imkanların değerini bilmiyorlar bence, adam İzmir ilçelerinde üretilmiş gıda maddelerini Ankarada Ümitköy pazarında satıyor, satıyor ve kazanıyor. Hazır İzban var, adam Selçuk'a gitmeyi akıl edemiyor ya da Foça'ya! Ankaralı Foça yoğurdunu 'yok' satıyor!

Yorumu oyla      4      5  
antin kuntin 18 Temmuz 2019 Perşembe 23:02

Antin kuntin sensin nizamül mal! İzmir trafiği için planlar belli, izinler çıktıkça yatırımlar yapılıyor! Kimsenin elinde sihirli değnek yok, akşamdan sabaha trafiğin düzeldiği bir dünya hiç yok!

Yorumu oyla      4      6  
ali 18 Temmuz 2019 Perşembe 22:14

başarılar

Yorumu oyla      4      5  
izmirli 18 Temmuz 2019 Perşembe 19:49

hayeller ile uğraşıyoruz.orada midyecilerden başka üretilen ne var.hıjyenden yoksun bu ürünler tüm izmirde pazarlanıyor zaten.Kafe en güzel öneri.

Yorumu oyla      4      6  
MERT 18 Temmuz 2019 Perşembe 19:45

BOŞ İŞLER BİRKAÇ SENEYE KALMAZ YIKILIP İNSANLARI ORALARDAN GÖNDERECEKSİNİZ KEŞKE GELECEKLERİNE YATIRIM YAPSAYDINIZ.BIRAKIN ORALARA KONAK BELEDİYESİ GEREKENİ YAPAR BÜYÜKŞEHİRDEN DAHA AKILCI VE KALICI PROJELERİ TÜM İZMİR İÇİN İSTİYORUZ.BAKIN İNSANLAR TRAFİKTE PERİŞAN OLUYOR HASTANELERE ULAŞMAK İÇİN 3 ARAÇ DEĞİŞTİRİYORLAR.GERÇİ BUNLARI ÇÖZMEK İÇİN MÜHENDİS OLMAYA GEREKTE YOK ESHOT TAKİ YETKİLİLERİN ALTINDAN MAKAM ARAÇLARINI ALIN ONLARDA YAPTIKLARI ULAŞIM ORANİZASYONUNDAN MAHRUM KALMASIN.OTOBÜSE BİNSİNLER SORUN DÜZELİR..

Yorumu oyla      8      5  
nizamül mülk 18 Temmuz 2019 Perşembe 15:57

Sayın başkan antin kuntin işler yerine İzmir trafiği için daha etkin radikal planlar için kafa yorsanız. Yoksa yakında bu kafayla tüm izmir "Sakin Şehir" olacak

Yorumu oyla      12      10  
muhalif 18 Temmuz 2019 Perşembe 13:15

bu pazara kim gidecek? eğer tüm izmir bekleniyorsa İzmirlilerin burada oturup bir şey içeceği, manzarayı seyredeceği teras kafelerolmadan katılım elde edemezsiniz.....

Yorumu oyla      8      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sakin Şehir'de mavi bayrak gururu
2019 yılı Mavi Bayrak teslim töreni Seferihisar Sığacık Akkum Halk Plajı’nda ...
İzmir'in Çernobil'i için Başkan Arda'da mesaj: Tüm İzmir harekete geçmeli
Gaziemir Belediyesi ile Nükleer Karşıtı Platform birlikteliğinde, radyoaktif ...
Başkandan tartışma yaratan karar: Kendisini müdür atadı, maaşa bağladı!
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan meclis kararıyla kendisini ...
 
Balçovalı şoför esnafından CHP’ye ziyaret
Balçova Otobüs-Minibüs Şoförler Esnaf Odası Başkanı Cemal Külice ve odanın ...
Bergama’dan Ankara’ya çam fıstığı seferberliği
Çam fıstığında yaşanan verim düşüklüğü nedeniyle Bergama’nın Kozak yöresinin ...
Selçuk Efes'te kooperatifleşme atağı
Selçuk Belediyesi, özellikle kadınların evde ürettikleri ürünlerin değerlendirilmesi ...
 
Dikili’deki tartışmalı inşaatta son gelişme: Bakanlık vizeyi verdi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir’in Dikili İlçesi’nde tartışmalara ...
Başkan Gürbüz makamı sokağa taşıdı
Foça Belediyesi’nin Yeni Foça’da düzenlediği halk toplantısına çok sayıda ...
Başkan Selvitopu hedefi koydu: 5 yılda 500 milyonluk proje
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Karabağlar için 20 yeni ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva