HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Mayıs 2017 Perşembe - 09:31

Kadifekale'de 'ikinci dalga': İzmir mirasını koruyacak!

2010-2012 yılları arasında Kadifekale heyelan alanında 2 bini aşkın gecekonduyu kaldırarak yerine Kent Ormanı kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez aynı bölgedeki antik tiyatronun ortaya çıkarılması ve kültürel tesis alanının oluşturulması için harekete geçti.

Kadifekale de  ikinci dalga : İzmir mirasını koruyacak!

Kentsel Yenileme Projesi kapsamında Kadifekale’deki 44 hektarlık alanda 2 bin 121 sağlıksız konutu boşaltarak yerine yeni bir kent ormanı kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez bölgedeki tarihi mirasın ortaya çıkarılması için örnek bir çalışmaya daha imza atıyor. Kadifekale’de gecekondular arasına sıkışıp kalan 16 bin kişilik Antik Roma Tiyatrosu’nu gün yüzüne çıkarmak amacıyla başlattığı kamulaştırma ve yıkım çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, aynı bölgedeki kültürel tesis alanı için de hız verdi. Yaklaşık 31 bin m²’lik arazide şu ana kadar 205 binanın kamulaştırma işlemleri tamamlandı. Bunlardan 180’i yıkıldı. Bu kapsamda ödenen kamulaştırma bedeli ise 33 milyon 250 bin TL'ye ulaştı. Aynı bölgedeki 127 bina daha halen devam eden kamulaştırma sürecinin ardından yıkılacak.

BİR TAŞ, İKİ KUŞ
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırma çalışmalarını yürüttüğü alanın bir bölümü, Antik Roma Tiyatrosu kalıntılarını barındırıyor. Geri kalan bölüm ise kültürel sergi alanları ve kültürel tesisler ile açık-kapalı otoparkların yer alacağı bir projeyle değerlendirilecek. Projenin tamamlanmasıyla bölgedeki turizm varlığının ciddi olarak hareketlenmesi bekleniyor.

Yıkımların ardından yürütülecek arkeolojik çalışmalarla, Roma dönemi özellikleri taşıyan 16 bin kişi kapasiteli tiyatro ortaya çıkarılacak. Bölgede Antik Tiyatro’yu gün yüzüne çıkaracak arkeolojik çalışmalar, Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan destek protokolü çerçevesinde yapılıyor. Kadifekale’deki antik tiyatro ile ilgili en ayrıntılı bilgi, 1917 – 1918 yıllarında Otto Berg ve Otto Walter’ın araştırmalarında ve araştırmalarına yönelik hazırladıkları plan ve kesitlerde bulunuyor.

GECEKONDULARIN YERİNE KENT ORMANI
Kadifekale’yi çarpık yapılardan temizleyerek ağaçlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, dikilen fidanlar defalarca yakılmasına rağmen, bölgeyi yemyeşil bir kent ormanına dönüştürme çabalarından vazgeçmedi. Yıkılan sağlıksız konutların ardından bölgeye on binlerce ağaç dikildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2008’den bu yana, gecekondular ve çarpık yapılarla kaplı bölgenin bugünkü durumuna ulaşması için yaklaşık 500 milyon TL harcadı.

 
Başkan Soyer'e büyük onur: Yılın en iyisi
 
Celal Şengör: Erdoğan yerden göğe haklı
YORUMLAR
Toplam 28 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nato kafa nato mermer 27 Mayıs 2017 Cumartesi 13:58

20.21 Bakanlık atıl durumda ki Buca TCDD hatlarını tramvay yapmak için niçin belediye ye devretmedi?

Yorumu oyla      11      5  
26 Mayıs 2017 Cuma 20:21

14.31 metroyu istanbulda, ankarada bimem nerde devlet yapıyorsa, izmirde de devlet yapmak zorunda, "adalet" diye bir şey varsa tabi. hazinenin kasasına izmirde vergi veriyor bu vergilerin ankara ve istanbulla birlikte izmire de harcanması gerek, sırf bizden değil mantığı ile kamu kaynaklarını hiç etmek allah katında da haramdır, tabi neye inanıyorsan.....

Yorumu oyla      12      5  
26 Mayıs 2017 Cuma 14:31

Bakanlık niye yapsın ? Kaynak sorunum yok diyorsan sen yapacaksın. Zaten görevin. En büyük rakibinin eline niye koz vereceksin ? Kaynak problemin yoksa çık ihaleye metronu kendin yap. Kredi notumuz şu demekle iş bitmiyor. Yapacağın 20 km metro. 20 yıldır yönettiğin şehirde kentsel dönüşüm adına doğru düzgün bir şey yapamadıysan eleştirilirsin. Avrupa'nın gelişmiş şehirleri , ABD vb. yerlerde hayat aşırı pahalıdır. Bırak file şu kadar doluyor hikayelerini. Türkiye' de et pahalıdır ancak meyve-sebze ... oldukça ucuzdur. ABD'de sokakta yaşayan binlerce insan vardır. Ağır vergiler vardır. Yurt dışında hayat ucuz , maaşlar da yüksek kanısına nasıl vardın? İstanbul'da maaşlar yüksektir ama hayat pahalıdır , İzmir'de maaşlar daha düşüktür ama nispeten İstanbul 'a göre ucuzdur.

Yorumu oyla      11      6  
Bülent isik 26 Mayıs 2017 Cuma 09:28

23.23 Avrupa'da da hayat pahalı demiş.Sen televizyonda mi seyretmiyorsun.Turkiye de 147 liraya dolan file Avrupa da 87 liraya doluyor.ustelik orada asgari ücret bizim dört katımız.Zannedersem meslek inşaat sektörü ile bağlantılı.Vaat edilen metro çoktan cozulmeliymis. Ankara ve Istanbul a metro yapanlar bir zahmet buraya da yapsaydı şimdi metro sorunu olmazdı.Babasindan aldiği harçlık ile geçinenden neredeyse nükleer santral yapmasını istiyor kısa zamanda.

Yorumu oyla      12      6  
25 Mayıs 2017 Perşembe 23:23

İstanbul dünyada gökdelen sayısı bakımından 25. sıradadır. 122 tane yüksek yapı vardır. Dünyanın en büyük şehirlerinde 1200 , 1000, 900, 800 küsur diye giden gökdelen olan şehirler vardır. ABD' de hayat pahalıdır, büyükşehirlerinin merkezlerinde onlarca gökdelen vardır, dünyanın süper gücüdür ancak Avrupa' nın gelişmiş şehirlerinin merkezinde gökdelen fazla yoktur ancak hayat burada da pahalıdır. bu arada 2 tane argüman ezberlemişsin sürekli kopyala yapıştır yapıyorsun :) burada eleştiri yapınca da hop AKP'li damgası yapıştırıyorlar. AKP'den bana ne ! bu şehri 20 yıldır CHP yönetiyor. gecekondu sorunu merkezde çoktan çözülmeliydi, şehir içinde kalmış sanayi tesislerinin çoktan şehir dışına taşınması gerekiyordu, yıllar önce vaat edilen metro, tramvay, müze,statlar, opera binası, yollar ...ın çoktan bitmesi gerekiyordu. vaat edilen ama yapılmayan, üstüne yeni vaat edilen çok sayıda proje var. yapmayacaksan niye vaat ediyorsun ?

Yorumu oyla      12      6  
İsterik 25 Mayıs 2017 Perşembe 20:25

Gökdelen yapılsın. Avrupa da 70 metre üzeri bina sayısında rekortmen olmamız yetmez.Dünya da rekortmen olmalıyız.Samsung firmasının yıllık ihracatı Türkiye nin ithalata dayalı ihracatının 1.5 katı imiş.ama olsun sıkıntı yok.

Yorumu oyla      12      6  
Bülent isik 25 Mayıs 2017 Perşembe 20:14

Vay be rumuzlu adam.Kaçak inşaatların sorumlusu imar affı çıkaranlar ve o partilere senin gibi oy verenlerdir.kaçak insaatlarda oturanlar sizin kadar bu yapılardan şikayetçi değil. Sanırsın kaçak insaatlarda oturanları düşünüyor.Turkiye de kişi başına düşen yıllık et tüketimi kişi başına 25 kilo Küba da 48 kilo.

Yorumu oyla      12      6  
istemezük 25 Mayıs 2017 Perşembe 19:16

"gökdelen gökdelen bölgesinde izin verildiği ölçüde olur ama tariş arazisin de olmaz" sebep ? tariş arazisi de yeni kent merkezi içinde kalıyor. kardeşim sen önce git yeni kent merkezi master planına bak öğren sonra yaz.

Yorumu oyla      11      5  
25 Mayıs 2017 Perşembe 19:13

tayfun , izmir e toki yi sokmam diyen bizim başkan değil miydi ? izmir de gecekonduları yıkıp toki binası yapılacaksa böyle kalsın.

Yorumu oyla      12      5  
muhalif 25 Mayıs 2017 Perşembe 19:07

ege medeniyetler müzesini büyükşehir değil, kültür ve turizm bakanlığı yapacak, tabi kaç yılda yapılacağını birlikte göreceğiz....

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'e büyük onur: Yılın en iyisi
Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) ve Ekonomi Gazetecileri ...
Büyükşehir'den arı üreticisine 'bal' gibi destek!
Çiçekleriyle ünlü Bayındır'da 109 kadın, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Foça'nın çocuk evinde mezuniyet sevinci
Foça Belediyesi Çocuk Evi’nde 2016/2017 eğitim yılının tamamlanması dolayısıyla, ...
 
Selçuk'ta 'Bir Bağlama Bin Türkü' gecesi
Selçuk Belediyesi kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Selçuk Belediyesi ...
Esnaftan Başkan Uğurlu'ya 'Sevgi Yolu' teşekkürü
Kemalpaşa Belediyesi tarafından yeniden yaptırılan Sevgi Yolu Caddesi ...
İzmir'in kalbine bir merkez daha
Konak'ta semt merkezlerinin bir yenisi Aziziye Mahallesi'nde inşa edilecek. ...
 
'Çiçeğin başkenti'nde mis gibi sözleşme: Başkan'dan Bakanlığa soru
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Türkiye'de "çiçeğin başkenti" ...
Aydın Büyükşehir'in yeni araç filosu yola çıktı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 22 yeni iş makinasını ...
Türkiye'de tek: Bergama'da veteran turnuvasına davet!
Türkiye'nin ilk ve tek veteran basketbol turnuvası olma özelliğini taşıyan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva