HABERLER>SPOR
9 Temmuz 2019 Salı - 12:29

İZVAK Başkanı Erten'den rapor: 3 stadyumda son durum... Tire Stadı için mesaj!

Göztepe için yapımı devam eden spor kompleksinin yüzde 60 seviyesini geçtiğini aktaran İZVAK Başkanı Erten Alsancak Stadyumu’nun da yüzde 52’sinin tamamlandığını ifade etti. Erten, yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı üzerinden flaş açıklamalar yaptı. Erten, Karşıyaka Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Cemil Tugay’ın yeni süreçte uzlaşmacı bir tavır içinde olmasına teşekkür etti. Tire Stadı'nın atıl kalmayacağını belirtti.

İZVAK Başkanı Erten den rapor: 3 stadyumda son durum... Tire Stadı için mesaj!

EGEDESONSÖZ- İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Erten yapımı devam eden Göztepe ve Alsancak statlarına dair bilgilendirmede bulundu. Kentte uzun yıllardır tartışılan spor tesislerinin yapımı konusuna değinen Erten kulüpleri yakından ilgilendiren Karşıyaka, Atatürk ve Tire statları üzerinden net açıklamalar yaptı.

MERKEZİ YÖNETİM PROJELERİN ARKASINDA ÖZELLİKLE KARŞIYAKA’YA VERİLEN DESTEK TÜRKİYE’DE HİÇBİR STADA VERİLMEMİŞTİR!
Erten Karşıyaka Stadı için iddialı bir çıkışa imza attı ve “Merkezi yönetim kesinlikle bu projelerin arkasında duruyor ve destekliyor. Özellikle Karşıyaka Stadı için söylüyorum. Oraya verilen destek Türkiye’de hiçbir stada verilmemiştir. Biz kendi özeleştirimizi yapmak zorundayız. Biz ne kadar katkı verdik? Bunların aşıldığını düşüyorum. Geçmişe takılmamamız lazım. Ders almamız lazım. Ben İzmir’de spor kamuoyunun çok güzel günlere gittiğini düşünüyorum. Şanslı bir başkanlar dönemimiz var. Türkiye’de her yönüyle örnek gösterilen insanlar. Göztepe’nin Süper Lig’de alması önemli bir eşikti. Diğer kulüpleri yukarı taşıma için güzel bir örnektir” diye konuştu.

KARŞIYAKA’NIN SÜRECİNİ ANLATTI, ‘YAPTIĞIMIZ İĞNEYLE KUYU KAZMAK GİBİ’ DEDİ!
Erten ayrıca yapımı yılan hikayesine dönen, süreci diğer statlara göre ilk olarak başlayan fakat bir türlü sonlanamayan Karşıyaka Stadı için konuştu. Stadın yapımının mahkeme kararlarıyla sekteye uğramasını değerlendiren Erten, yaşananların kısa bir özetini sundu. Erten, “Karşıyaka Stadı’nın 20 yıllık bir geçmişi var. İlk proje 1998 yılında Selçuk Yaşar tarafından hazırlandı. 2011 yılında o zamanki kulüp ve belediye yönetimi benim de başkan olduğum bir heyet çalışma grubu oluşturduk. Türkiye’de baya da bir çalıştık. O çalışma sonucunda seçenekler ortaya çıktı. Bir tanesi; Mavişehir’de spor alanı inşa edilmesiydi. Protokoller imzalandı. Ancak oranın stadyum amaçlı dönüşümüne, imar planına Büyükşehir Belediyesi onay vermedi. Başka seçenek kalmadığı için mevcut kendi yerinde yapılması gündeme geldi. B şıkkı oydu zaten. 2014 yılında ihalesi yapıldı. Göztepe Stadı’yla bir gün arayla ihale yapıldı. 2015 yılında benim kulüp başkanlığım dönemimde de inşaata başladık. Yenisini yapmak için eskisini yıkmak gerekiyordu. İnşaat başladı 4 tane dava açıldı yapılan ihaleye karşılık. Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Şehir Plancıları Odası ve bir kısım vatandaşların açtığı 4 dava var. Davalar devam ederken inşaat devam etti. Bir tanesinden yürütmeyi durdurma kararı çıktı. İşin uzamasından dolayı TOKİ ve müteahhit sözleşmeyi feshetti. Sonrasında çok daha titiz bir çalışma yapıldı. Hem belediyelerle hem şehir plancılarıyla görüşüldü, imar planı yapıldı. Sonra yeniden ihale yapıldı. Ancak son yapılan imar tadilatına 51 vatandaşımız itiraz etti ve 7 tanesi dava açtı. Bu da süreci uzatınca yeni firma da işi bıraktı. İkinci ihale de ortadan kalktı. Devletin yaptığı bir yatırım var. Binlerce zemin iyileştirme kazığı çakıldı, enjeksiyon yapıldı. Arazide düzenleme yapıldı. İş orada kaldı. İşi yapacak TOKİ bu sefer diyor ki ‘inşaat ruhsatını görmeden ihale yapmayacağım’. Burada henüz bir müteahhit yok, bunu biz gönüllüler takip ediyoruz. İğneyle kuyu kazmak gibi bir şey. Son 6 ayda ciddi mesafeler alındı. Daha önce yapılanlar imar barışında tescil edildi. Temel ve su basma imalatı ruhsatsız olarak yapılmıştı. Dolayısıyla imar barışının burada bir faydası oldu. Ödenmesi gereken bir harç vardı. Bakanlık ve müdürlük kendi arasında halletti. 15-16 milyon TL harcanan kısım resmileşmiş oldu. Geri dönüş noktasını aşmış olduk. Artık orada devletin bir yatırımı var ve devamı söz konusu. Nasıl Alsancak Stadı’nın bitişiğinde yer alan üniversite arazisi otoparkı için alındıysa Karşıyaka’da da orman işletmelerinin kullandığı alan projeye dahil edildi. Orman Bakan’ımız İzmirli olması sebebiyle çok yakından ilgilendi. Tahsis sağlandı. Oradaki yeşil alanları yok etmemek adına alt tarafa otopark yapılması planlandı” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN TUGAY’A TEŞEKKÜR!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Cemil Tugay’ın yeni süreçte uzlaşmacı bir tavır içinde olmasına dair konuşan Erten, “Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a teşekkür ediyorum. Uzun süredir ilk defa olumlu bir bakışla karşılaştık. İşin yolu açıldı. Bunu görünce insan üzülmeden edemiyor. İlk başlayan iş sona kaldı. Anlamsız, katı bakış açısıyla ve engellemelerle kaşırlaştık. Keşke bunlar olmasaydı. Stadı devlet yapıyor ama yerel yönetimlerin tavrı çok önemli. Herkesin bir özeleştiri yapması lazım! Herkes ‘bu işe ne kadar katkı verdim?’ diye düşünmeli. Karşıyakalılar orası için mücadele ediyor etmeye de devam edecekler” dedi.

TARİH VEREMİYORUM
‘Karşıyaka Stadı ne zaman tamamlanır?’ sorusunu yanıtlayan Erten, “Tarih veremiyorum. O yetkide değilim. Çevre ve Şehircilik Bankalığına ruhsat için müracaat edilmiş durumda. Sonrasında ihale süreci ve yer teslimi ile inşaat süreci başlayacak. Bu bütçeyi bulmak çok kolay değil. Ama her şeye rağmen bu olacak. Bize herkes olumlu fikir beyan ediyor. Üzerimize düşeni yapmalı ve ortaya çıkan sorunları ortadan kaldırmalıyız. Yasal engeller ortadan kalktı. Tüm mücadelemiz zaman” diye konuştu.

GÖZTEPE STADI YÜZDE 60 SEVİYESİNİ GEÇTİ, YILIN SONUNA DOĞRU BİTER!
Erten, “Gürsel Aksel Sağlıklı Yaşam ve Spor Tesisi olağanüstü güzel bir kompleks olma yolunda ilerliyor. Yapımı devam ediyor ve yüzde 60 seviyesini geçti. Yılın sonuna doğru bitmesi gerekiyor. İkinci yarı Göztepe orada maçlarını yapacak. İzmir’deki stat projeleri içinde en komple tesis Göztepe Stadı’dır. Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ve arkadaşları olağanüstü bir gayret ile projenin her aşamasını takip ettiler. Ben bir İzmirli olarak teşekkür ediyorum” dedi.  

ASLINDA O ALANIN 3’TE 1’İ STADYUM
“Artık stadyumlar 2 haftada bir maç yapılan alanlar olarak değerlendirilmiyor” diyerek sözlerini sürdüren Erten, inşa edilen tesislerin komple yapılar olduğuna vurgu yaptı. Erten, “Statlarımız sosyal hayatı destekleyen yapılar olarak tamamlanıyor. Bunlar Göztepe Stadı’nda her yönüyle var. Tribünlerin üstünde yeşil alanlar, yürüyüş alanları var. Bu bir ilktir. Türkiye’de bunun daha önce uygulaması yapılmadı. Orada yaşayan insanların spor yapacakları alanlar var. Altında otopark alanları, yaşam alanları, kulübe gelir getirecek bir sürü alanlar var. Aslında o alanın 3’te 1’i stadyum. Gerisi orada yaşayanlara hizmet edecek bir tesis” ifadelerini kullandı.

ŞEHİR İÇİNDEKİ STATLAR GÜZELDİR!
Erten, “Şu anda 3 tane inşa edilen stat bu kente uzun yıllar hizmet etmiş alanlar. İnsanlarımızın burada hatıraları var. Bunları yaşatmak bir görev aslında... Yaşanmış alanları dönüştürseniz hatıraları da yok ediyorsunuz. Şehir içinde stat olur mu olmaz mı tartışmasını dünyanın ve Türkiye’nin hiçbir yerinde görmedim. Bu tartışma bir tek İzmir’de var. Şehir içindeki statlar güzeldir. 3 stadın da şehir içinde olması sosyal alanların da yapılmasını beraberinde getiriyor” diye konuştu.

ALSANCAK İÇİN TARİH VERDİ: TEMMUZ 2020!
Yüzde 52’lik kısmı tamamlanan Alsancak Stadı için açıklama yapan Erten, “Göztepe’yi TOKİ yapıyor. TOKİ kendi bütçesiyle yapıyor. Alsancak’ı Spor Bakanlığı yapıyor. Süresinin uzamasının tek sebebi bütçe değil. Alsancak Stadı ilk başladığında sadece iki tribünden oluşan daha basit ve maliyeti düşük bir projeydi. Daha sonra kulüplerimizle birlikte çalıştık ve o projeyi değiştirdik, ilaveler yaptık. Bunlar tabii maliyet getirdi. Spor Bakanlığı her aşamasına destek verdi. Bir dediğimizi iki etmediler, her istediğimizi eklediler. Geçtiğiz Nisan ayında bitmesi gerekiyordu. Ancak bu gelişmelerden dolayı şu an yeni takvimimiz Temmuz 2020’dir. Genel anlamda bütçede tasarruf tedbirleri var. İnşaatın geliştirilmesi ve büyümesi önemli…” dedi.

İZMİR KULÜPLERİ TİRE’DE MAÇ YAPMAK İSTEMİYOR
Tire’de İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesiyle birlikte yapılan stadyuma ilişkin konuşan Erten, “Tire’de gerçekten güzel bir stadyum var. Geçen sene orada maçlar oynandı. Tire 1922 Spor Kulübü Buca FK olarak isim değişikliği yaşadı. Maçlar nerede oynanacak belli değil. O stat İzmir’e kazanımdır. Yapılmış yapılmıştır, bu tesis İzmir’indir. Orası atıl olarak durmayacak. İzmir kulüpleri orada maç yapmak istemiyor. Önemli olan takımın değil taraftarın taşınması. Maçlar taraftarlarla güzel. 9-10 bin kişiyi aynı saatte aynı yere götürmeniz çok kolay değil. Taraftar azalırsa gelir azalıyor. Saha baskısı azalıyor. Sportif yönümüzü de etkiliyor. Takımlardaki hocalarımız daha çok sonuç odaklı düşünüyorlar, kazanmak istiyorlar” açıklamasını yaptı.

 
THY'nin rüya uçağı tarifeli seferlere başladı
 
Göztepe'de yabancılar dönüyor
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Z.B 10 Temmuz 2019 Çarşamba 08:58

Ben KSK rumuzu ile ifade edilen görüşe katılıyorum.Dün benzer nitelikte yazdığım yazım burada neden yayınlanmadı merak ediyorum.

Yorumu oyla      5      5  
ksk 10 Temmuz 2019 Çarşamba 07:36

O stat oraya yapılsın buraya yazıyorum.Trafik keşmekeş stat etrafı çöplük meyhane olmazsa ben bir şey bilmiyorum.Statı oraya yapmanın şehircilik açısından bir cinayetten farkı yoktur.Karşıyaka spor kulübümüzünde 3.lige kadar düşmesinde kimlerin dahlinin olduğu da unutulmamalıdır.

Yorumu oyla      8      7  
ibrahim 9 Temmuz 2019 Salı 17:04

İşte yıllarca yaşadığımız şey tamda bu. İzmir belediyesi yaygara koparıp merkezi hükümet bize üvey evlat muamelesi yapıyor der ama arka plan bambaşkadır.

Yorumu oyla      6      7  
Gürkan 9 Temmuz 2019 Salı 13:13

Alsancak olsun, Karşıyaka olsun Türkiye' nin en iyi statları. Doğru düzgün 4 tribün yok, yarısı ayakta seyirci olacak ama güzel statlar.

Yorumu oyla      6      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altaylı gençlerin forma savaşı
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altay'da yönetim yeni sezon öncesi dış ...
Su korkusunu yenip milli yüzücü oldu
Spor yaşamını Galatasaray'da sürdüren 18 yaşındaki milli yüzücü Metehan ...
Göztepe güç depoluyor
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe, yeni sezon hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü.
 
Burak Yılmaz ameliyat oldu
Beşiktaş Kulübü, milli futbolcu Burak Yılmaz'ın sağ ayak 5'inci tarak ...
Denizlispor, Mustafa Yumlu'yu transfer etti
Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Yukatel Denizlispor, Akhisarspor'dan ...
Pınar Karşıyaka'ya üçüncü yabancı
?Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde transfer harekatını sürdüren Pınar ...
 
Buca'da Aktaş'tan 'Tire' açıklaması
TFF 3'üncü Lig'in İzmirli temsilcilerinden Tire 1922'nin yarışmacı haklarını ...
Menemen'de Sangare imzaladı
Spor Toto 1'inci Lig takımı Menemenspor dış transferde forvet Gambiyalı ...
Menemenspor'da ikinci yabancı Jallow oldu
Spor Toto 1'inci Lig'de yaşadığı yönetimsel tartışmaların ardından transfere ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva