HABERLER>SPOR
12 Temmuz 2018 Perşembe - 14:55

İZVAK Başkanı Erten: Alsancak Stadı, Altay’ın hakkı!

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, İzmir’de yapımı devam eden statlar için değerlendirmelerde bulundu. Erten, tartışmalara yol açan Alsancak Stadyumu için “Bu stadyumu en son Altay kullandı ve burayı kullanmak onların hakkı” dedi.

İZVAK Başkanı Erten: Alsancak Stadı, Altay’ın hakkı!

EGEDESONSÖZ- İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, SonSöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programında Aslı Eren’in konuğu oldu.

Erten’in gündeminde Göztepe, Karşıyaka ve Altay için yapılan statlar vardı. Erten, programda İzmir’in spor turizmi açısından çok elverişli olduğunu ve İzmir Ticaret Odası ile birlikte ortak çalışmalara imza atacaklarını söytedi.

İZMİR SPOR TURİZMİNİN MERKEZİ HALİNE GELMESİ GEREKİR
İzmir’in spor turizminin merkezi haline gelmesi için İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ile birlikte kollarını sıvadıklarını söyleyen Erten, “İzmir’de şu an eş zamanlı üç stadyum inşaatı var. Spor ekonomisi ve spor turizmi iç içe geçmiş iki kavram aslında. Örneğin Dünya Kupasına bakıyoruz, Rusya ülkenin dört bir yanına takımlarını dağıtarak ülkeyi kalkındırıyor. Günümüzde artık spor turizmi diye bir kavram var. Buna ayak uydurabilmek için sadece kulüplerinizin olması yetmiyor. Alana ihtiyaç var. Ticaret odasıyla çok yakın bir ilişkide olacağız. Özgener, özellikle spor ekonomisine çok inanan bir insandır. Spor ekonomisinde de Antalya çok canlı bir örnek. Antalya’ya da iki yıl önce ki kış dönemi rakamlarında 55 ayrı ülkeden 2500 takım Antalya’ya kamp yapmak için geldi. En ölü dönemde bile Antalya’ya 100 milyon Euro bıraktılar. İzmir’in ne eksiği var? Bu konuda çalışmalar yapacağız. Çünkü bu bir gerçektir. Spor turizmi dendiğinde bir kere takımlarımızın maddi güçlenmesi demek, şehrin canlanması demektir.  Genç jenerasyon çocuklarımız çoğu adını bilmediği şehirlerin adlarını spor takımlarıyla öğreniyorlar. Örneğin Barcelona, Madrid. Münih gibi. Bu şehirler bunları bizden çok önce fark etmişler ve takımlarını desteklemişler. Şu soruyu kendimize sormamız gerek, evet birileri bir çaba harcıyor ama biz ne yapıyoruz?  Bir şey yapmamak haksızlık olur” dedi.

GÖZTEPE STADI TEMMUZ 2019’A BİTER
İzmir’deki statların hızla devam ettiğini söyleyen Erten, Göztepe’ye yapılacak stat ile ilklerin gerçekleşeceğini söyledi. Erten, “Göztepe’de yapılan stadyum sadece bir stadyum değil. Aynı zamanda bir sağlıklı yaşam merkezi olacak. Bu kompleksin içinde insanların günübirlik kullanabileceği alanlar var. Müzemiz var. Türkiye’de bir ilk kez tribün üzerinde yürüyebileceği alanlar yapılıyor. Bu konuda Göztepe hem takım adına hem İzmir adına çok güzel bir yapı yapıyor. Biraz kompleks bir yapı olduğu için yapımı da uzun sürüyor. 2019 Temmuz’da tahmini bitecek” dedi.

ALSANCAK STADI ALTAY’IN HAKKI
Alsancak Stadı’nın kullanım hakkının Altay’da olması gerektiğini belirten Erten, “Bu stadyumu en son Altay kullandı ve burayı kullanmak onların hakkı. Altınordu'nun talepleri iletildi, reddedildi ancak ben taraftarların hassasiyetini çok iyi anlıyorum. Onlar ister ki hemen bitsin olsun. Ama her şeyin bir ısrarı var. Biz sadece gönüllülük esasına göre çalışan bir kurumuz. Tahsis işlemi kesinleşmeden konuşmak doğru değil. Başkasının görev alanına giremeyiz. Biz bazı kurumların önüne geçerek bir şeyler yapma taraftarı değiliz. Taraftarın da anlayış göstermesini bekliyoruz. Kulüpler arası ilişkilerde karar verecek olan Spor Bakanlığı’dır. Resmi olarak ilan edildiğinde ilk bizden duyulacak. Ben 9 kulübün başkanıyım Herkesle aynı mesafede olup sonuç, hizmet odaklı olmak zorundayım. Tüm kulüplerin temsilcileri var. Orada bu konuları tartışıyoruz. Biz kulüp yönetimleriyle sorunsuz çok iyi bir ilişki içerisindeyiz” dedi.

YALI STADI B PLANIYDI
Karşıyaka Stadı’na yapılan itirazları değerlendiren Erten, “Yalı stadında doğru yer açıklamalarına taraftar cephesi açısından da katılmıyorum. Trafik yoğunluğu, yapı yoğunluğu gibi şeyler hiçbir bilimsel dayanağı yok. Anlayabilmiş değilim. Spor bakanlığı özellikle Karşıyaka’ya stadı için uzlaşı sağlanmasını istedi. İmar planı çıktı. Şehir plancılar odası itiraz etti, ikinci plan yapıldı bir daha olmadı. Tekrar yeniden projeler hazırlandı. Biz sonunda ikna ettik. 2.5 yıldır beklemedeyiz. 2.5 yıl aynı zamanda büyük bir ekonomik kayıp demek. İlk başlayan Karşıyaka Stadı iken en sona kalan o oldu. Karşıyaka’da ki bu olay aşağı yukarı 25 yıldır olan bir konu. Yalı Stadı aslında B planıydı. İlk önceliğimiz Mavişehir’de 30 bin kişilik bir stat yapmaktı. Proje hazırlandı, sunumlar yapıldı, arazi temin edildi, belediye ve kulüp kabul etti ancak Büyükşehir’in reddetmesinden dolayı B planına geçildi. Hüseyin Mutlu Akpınar’dan da bir sürpriz istemiyoruz. Biz sadece stadımızı istiyoruz” dedi.

 
Gayrimenkul zengini kadın çöp evinde öldü! 2 ay sonra fark edildi.
 
Pakdemirli ilk kez bakan olarak İzmir’e geliyor: Programda neler var?
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 13 Temmuz 2018 Cuma 10:52

İZMİRE BİR MİLLİ MAÇ BİLE VERMİYORLAR. SONRA GÜNDOĞDU'DAN TOP ATIŞI. KÜFÜR EDER GİBİ.

Yorumu oyla      9      5  
sezarın hakkı sezara 12 Temmuz 2018 Perşembe 19:35

4.5milyonluk izmir de 13.500 kişilik stadı paylaşamıyoruz. izmiri ve izmir futbolunu bu hale düşürenler utansın ! zar zor göztepenin kapasitesini 25.000 yaptık. buna bile deli gibi sevinir olduk. oysaki bu ülke de göztepenin yarısı kadar taraftarı olmayan takımlara, ancak bedava passolig verilerek tribün dolduran takımlara 35-40bin kişilik stadlar yapıldı. İzmire kalan ise kimin hakkı diye boş yere tartışılan butik stadlar.

Yorumu oyla      10      5  
Gürkan 12 Temmuz 2018 Perşembe 15:18

Görsellere bakınca her biri 30-40 bin kişilik mükemmel statlar yapılıyor zannedersin ama yapılan işler tam bir hayal kırıklığı. Eli ayağı tek düzgün stat Göztepe' nin olacak ancak onun da kapasitesi yetersiz. Türkiye' nin 3.büyük şehrinde 40 bin ve üzeri stat yok. Atatürk Stadı var diyenler olabilir de orası miladını çoktan doldurmuş , futbol oynamaya ve de izlemeye elverişli bir stadyum değil. Zaten orası da bu gidişle park, AVM , gökdelen olur. Şimdiden millet bahçesi olsun diye yıkılmak isteniyor. Yalı stadı içinde yapı yoğunluğunu arttıracak bilimsel veri yok denmiş. Bilimsel veriye ne gerek var; gözü , aklı olan görüyor. Mahalle arası , binaların dibi bir yer. Mavişehir'e de 30 bin kişilik stat yapılacakmış da belediye kabul etmemiş. Bu hikayeleri geçin. Neden kabul olmamış onu da bir zahmet açıklayın. 100 dönümlük spor için ayrılmış alanı özel şahıslara satan TOKİ değil miydi ? Şu kadarına stat yapalım , gerisi imara açılsın diye teklif gelmedi mi ? Kabul edilmesinin sebebi bu değil mi ? TOKİ araziyi satmasaydı, ne diye satmış ?

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınordu'nun ilk maçında gol düellosu!
Altınordu, Erzurum kampındaki ilk hazırlık maçında Süper Lig ekibi Kayserispor ...
Akhisarspor'da kombineler satışa çıkıyor!
Spor Toto Süper Lig'deki 7'nci sezonuna hazırlanan Akhisarspor'da kombine ...
Pınar Karşıyaka'nın kurası için tarih belli oldu
Avrupa'da yeni sezonda ülkemizi FIBA Europe Cup'ta temsil edecek Pınar ...
 
Altınordu sattı, Bucaspor yararlanamadı
Ekonomik sıkıntı içinde 3'üncü Lig'e düşen, kulübe yönetim bile bulmakta ...
İzmir'in özel sporcusu Paris yolcusu
Folkart’ın desteklediği özel sporcu 18 yaşındaki Şevval Tekin, 14-22 Temmuz ...
Karşıyaka’da judo zamanı!
Türkiye Judo Federasyonu ve Karşıyaka Belediyesi işbirliğiyle düzenlenecek ...
 
Göztepe'den ayrılmıştı: İşte yeni adresi
Gençlerbirliği, 37 yaşındaki tecrübeli futbolcuyla 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.
Altınordu'ya büyük piyango: İşte aldıkları ücret!
Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, katıldığı özel bir radyo programında ...
Altay'da iki genç kiralık gidiyor
Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altay'da bugün sona eren Erzurum kampının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva