HABERLER>YAŞAM
23 Haziran 2014 Pazartesi - 17:11

İztuzu Plajı’na yargı müjdesi: Yürütme durduruldu!

İztuzu Plajı'nda eylemler sürerken, Muğla 1'inci İdari Mahkemesi bugün saat 15.00'de yürütmeyi durdurduğunu açıkladı. Ortaca Belediyesi avukatı ve İKUP üyesi avukat Berna Babaoğlu Ulutaş, mahkemenin ihaleye yönelik yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı.

İztuzu Plajı’na yargı müjdesi: Yürütme durduruldu!

MUĞLA - İKUP grubunun başını çektiği çevre halkının desteklediği, aralarında yerli ve yabancı turistlerin de bulunduğu 400 kişi, Dalyan Mahallesi'nde bulunan dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nda bir araya geldi. Eyleme CHP Muğla milletvekilleri Ömer Suha Aldan, Nurettin Demir, CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, Dalaman Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Şaşmaz, Ortaca Belediye Meclis üyeleri CHP'li Gürsoy Kesici, Durali Üreyen, geçen dönem CHP'li Vekil Ali Arslan, Ortaca CHP Başkanı Mehmet Sertkaya, İşçi Partisi ve sivil topluk kuruluşları üyeleri de katıldı. Topluluk sahilde 'İztuzu halkındır halkın kalacak', 'Tayyip İztuzu'ndan elini çek', 'İztuzu'nu vermeyoz' sloganları attı. 'İztuzu'na sahip çıkalım', 'İztuzu çocukların geleceğidir' ve 'İztuzu peşkeş çekilemez' pankartları taşındı.

SÖZLEŞMENİN 8 YILLIK OLMASINA DİKKAT ÇEKİLDİ
İztuzu Sahili'ni işletecek şirketin ihaleden 2 gün önce kurulduğunu belirten İKUP Sözcüsü Binnaz Ceylan şunları söyledi, "12 Haziran 2014'ten sadece 2 gün önce 10 Haziran 2014 tarihinde kurulmuş bir anonim şirkettir. Belediye ile en fazla 3 yıllık sözleşme yapılırken, bu şirket telefon ihalesi ile 8 yıl için sözleşme yaptığını iddia etmektedir. Ne bir ilan ne bir duyuru ne şartname, ne yeterlilik sorgusu. Hepsinden muaf olan, ama görünüşe göre telefonu nasıl kullanacağını bilen bir şirket vardır karşımızda. Bu şirketin faaliyet alanı içinde planör, delta kanat, sörf tahtası, su kayağı, golf sopası, kamp malzemesi, saha oyunları için malzeme, oyuncak vardır. İztuzu kumsallarının vizyonu bu mu olacaktır? Jet ski, muz, su kayağı mı göreceğiz kumsalımızda? Bakanlık bu kumsalı böyle mi koruyacaktır?"

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_06/2014_06_23/9865ac0b5727d04bc60812368497a00d.jpg

İNSAN ZİNCİRİ
Basın açıklamasının ardından el ele tutuşan 400 kişi insan zinciri oluşturdu. Yaklaşık 15 dakika boyunca insan zincirini sürdüren topluluk, sloganlarla İztuzu Plajı'nın belediyeden alınarak özel bir şirkete verilmesine tepki gösterdi. Ardından grup, şarkı ve türküler söyledi. Köyceğiz İlçesi'nden gelen mehteran takımı gösteri sundu. Saat 10.00'da başlayan tepki eylemine katılanlar şu ana kadar alanı terk etmedi. Eylemin akşama kadar süreceği belirtildi.

MAHKEMEDEN YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI
İztuzu Plajı'nda eylemler sürerken, Muğla 1'inci İdari Mahkemesi bugün saat 15.00'de yürütmeyi durdurduğunu açıkladı. Ortaca Belediyesi avukatı ve İKUP üyesi avukat Berna Babaoğlu Ulutaş, mahkemenin ihaleye yönelik yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıkladı. Kararda, "Uygulanması halinde telafisi güç zarar doğura bilecek nitelikte bulunması, davalı idarenin savunması ve ara kararın cevabı alınıp ya da savunma ve arakararı cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusuna ilişkin yürütmeyi durdurulması kararı verilmiştir" denildi. Sabahtan itibaren İztuzu Sahili'nde eylem yapan Dalyan sakinleri verilen kararla büyük mutluluk yaşadı.
 
VEKİLLERDEN EYLEME DESTEK
Öte yandan eylem yapanlara destek veren CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, kararın duyulmasından önce yaptığı açıklamada, "Kamunun malında kamunun çıkarlarının göz önüne alınması lazım. Gece operasyonu ve telefon pazarlaması ile yapılan bir işlemdir bu. Yörede yaşayan halkın haberi olmadan yapılmıştır. Buralar peşkeş çekilmiştir. Yöre halkının taleplerinin dikkate alınması gerekmektedir" dedi. CHP Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan da"Burası 2005'ten bu yana yapılan bir sözleşme ile Dalyan Belediyesi tarafından işletilmektedir. 30 Mart seçimlerinde Dalyan belediyesi kapanınca onun tüm hak ve sorumlulukları Ortaca Belediyesi'ne devredilmiştir. Borçlar kanununa göre bir kira sözleşmesinde kiraya veren kişi sözleşmenin bitiminden en geç bir ay önce bu sözleşmeyi sona erdireceğine dair bir tebligat yapmadığı takdirde, kira sözleşmesi otomatik olarak bir yıl uzar. Dolayısı ile bu sözleşme geçtiğimiz yıl Aralık ayında sona ermiştir. Ancak Dalyan Belediyesi'ne bu sözleşmenin sona erdiği ve fesih işleminin yapılacağına dair hiçbir tebligat yapılmamıştır. Bunun doğal sonucu olarak 2014 Aralık ayına kadar yasa gereği bu işletme Ortaca Belediyesi'ne aittir. Bir anda 15 gülük bir tebligat süresi yapıp boşaltın demek tamamıyla hukuka aykırıdır" dedi. (dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
23 Haziran 2014 Pazartesi 18:13

helal olsun herkes yaşadığı yerdeki doğayı korumalı oldu bittilere geçit vcerilmemeli

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de korkutan orman yangını
Buca’da henüz belirlenemeyen bir nedenle otluk alanda çıkan ve ormana ...
Soyoğul yazdı: Vali İzmirli'yi dinlemiyor, belki Başbakanı dinler!
Diyarbakırlıların ‘Allah İzmir’in yardımcısı olsun’ temennileriyle uğurladığı, ...
EÜ’de yas: Ünlü beyin cerrahı klima mikrobu kurbanı
Çoğunlukla klimalardan kaynaklanan lejyoner bakterisinden dolayı akciğer ...
 
Havagazı'nda rüya gibi gece: Egedesonsöz 5 yaşında!
Kentin ve bölgenin en etkili internet Gazetesi Ege'de SonSöz, yayın hayatının ...
İzmirli ünlü beyin cerrahı enfeksiyon kurbanı
Türkiye’nin en başarılı beyin cerrahları arasında gösterilen Ege Üniversitesi ...
Atila Sertel Egedesonsöz'ün başarısını yazdı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı ...
 
Büyükşehir’de memurlar da kazan kaldırdı: Başkan’dan ne istiyorlar?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işçilerle yapılan toplu sözleşme görüşmeleri ...
Havagazı’nda muhteşem gece: Egedesonsöz 5 yaşında!
Kentin ve bölgenin en etkili internet Gazetesi Egedesonsöz, yayın hayatında ...
Video: Egedesonsöz 5 yaşında!
Kentin ve bölgenin en etkili internet Gazetesi Egedesonsöz, yayın hayatının 5. yılını kutluyor
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva