HABERLER>EKONOMİ
4 Şubat 2018 Pazar - 12:02

İZTO seçimlerinde geri sayım: Özgener'den İzmir’e 12 proje!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olan Mahmut Özgener,  hazırladıkları 12 projeyle hem İzmir'i hem de odayı uluslararası marka haline getireceklerini söyledi.

İZTO seçimlerinde geri sayım: Özgener den İzmir’e 12 proje!

İZTO Yönetim Kurulu Başkanlığına adaylığını açıklayan işadamı ve Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener, İZTO yönetimlerinde görev almış ve yıllarca meclis üyeliği yapmış çok deneyimli isimlerle birlikte hareket ettiklerinin belirtti. Özgener, “Bu deneyimli ekip hangi meslek komitesinin ne tür sıkıntıları olduğunu, meclis üyelerimizin beklentilerini, onların daha rekabetçi olabilmesi için nelerin yapılması gerektiği gibi konulara oldukça hakim. Biz de projelerimizi bu deneyimli ekibimizle birlikte mevcut sorunlara çözüm üretecek şekilde oluşturduk” diye konuştu.

Özgener, hazırladıkları bazı projelerin detaylarını ise şöyle anlattı:

İNOVASYON ÜSSÜ GELİYOR
“Yaratacağımız inovasyon hareketiyle, gençlerimizin ülkeyi ileri götürecek çalışmalar yapmasını sağlayacağız. Dünyanın en önemli teknoloji kurumlarıyla işbirliği olanakları yaratacak ve ortak yatırımlarla teknoloji konusunda kentimizi Türkiye'nin merkezi haline getireceğiz. Bunun için de ‘Yaratıcılık’ ve ‘Ar-ge’ alanında yeniliklerin ortaya çıkarılacağı ‘İnovasyon Üssü’ projemizi hayata geçireceğiz

YEREL LEZZETLER İÇİN GURME KÖYÜ
Kemeraltı, Karşıyaka Çarşısı gibi özellikli alanlarımızda üyelerimizin ve ilgili tüm tarafların da görüşlerini alarak buradaki potansiyeli canlandıracağız. Kentimiz ve bölgemizin en önemli özelliklerinden olan yemek kültürünü tüm yerli ve yabancı turiste tanıtarak ‘Yerel Gurme Köyleri’ kurulmasına destek olacağız.

KOBİLERE ATÖLYE KENT
Tüm KOBİ üretim atölyelerinin çağın şartlarına uygun bir şekilde, altyapı ve lojistik problemlerini çözerek Atölye Kentler oluşturacağız. Ayrıca ara eleman sıkıntısını çözmek için yüksekokullar ile işbirliği yapacak. Üniversitemizin bu konuda etkin rol almasını sağlayacağız.

VERİ BANKALARI KURULACAK
İzmir Ticaret Odası olarak sadece kentimize değil, tüm Türkiye'ye hizmet verecek veri bankaları kuracağız. Her üye kurumumuz, bilgiye İzmir Ticaret Odası bünyesindeki bilişim uzmanlarının desteğiyle rahatlıkla ulaşacak.

FESTİVALLER KENTİ İZMİR
İzmir'in yetenekli insanları tarih boyunca Ege ve dünya kültürüne yön verdiler. Gençlerimizin ilham almaları ve dünya sanat sahnesinde kendilerine yer bulabilmeleri için düzenlenen uluslararası festivallere destek verecek, yeni projelerle de dünyanın önemli isimlerini kentimizde konuk edeceğiz. İzmir’i bir festivaller kenti haline getireceğiz.

SPORA STRATEJİK PLAN
İzmir Ticaret Odası olarak sporu ve spor yoluyla eğitimi tüm kent halkına yaşatabilmek için bir dizi proje gerçekleştireceğiz. Uluslararası uzmanların, ülkemizin en iyi spor kurumlarının, kulüplerimizin eşliğinde orta ve uzun vadeli stratejik planlar oluşturarak, üyelerimizin spor ekonomisinden daha fazla pay almasının önünü açacağız.

HEDEF: AB FONLARI
Dünyadaki ticaret odaları ile üyeleri arasındaki dijital entegrasyonu sağlayacağız. Avrupa Birliği fonlarından oldukça düşük seviyede faydalanan üyelerimizin bu fonlardan maksimum seviyede fayda sağlaması hususunda öncü çalışmalar başlatacağız.

ÇİN’DEN SİLİKON VADİSİ’NE
Uluslararası işbirliklerini artırılarak, dünyanın büyük ticaret merkezlerinde, teknoloji bölgelerinde, dünya ekonomisine yön veren kentlerde ismimizi duyuracağız. Çin'den, Silikon Vadisi'ne kadar ticari ve kültürel ilişkilerimizi güçlendirecek, önemli Avrupa metropollerinde, Ortadoğu'nun önemli merkezlerinde İzmir'in varlığını ve imajını hissettireceğiz.

DÜNYA İLE ENTEGRE OLUNACAK
İzmir Ticaret Odası’nın temel yapıtaşları sektör komitelerimiz, o komiteleri oluşturan kişi ve kurumlarımız ve markalarıdır. Her bir meslek gurubumuzun gelişimi, dünya ile entegrasyonu, sorunlarının ve çözüm önerilerinin oluşturulması ve bunların takibi ile ilgili hep birlikte çalışacağız.

FİNANS, İHRACAT VE EĞİTİM DESTEĞİ
KOBİ’lerimiz başarılı oldukça bir ilerlemeden, gelişimden ve büyümeden bahsedebiliriz. KOBİ’lerimizi eğitim, finans ve ihracat alanlarında sağlayacağımız desteklerle güçlendireceğiz.

SİNERJİ ARTACAK
Kentin en önemli ekonomik kuruluşu olarak, kurumlar arası, dernekler arası, bireyler arası sinerjiyi arttıracağız. İletişim atölyeleri, sektör çalıştayları, teknolojik gelişmelerin tanıtımları, uluslararası konferanslar, uluslararası önemli kentlerin ticari kurumların sunumlarıyla, sinerjik etkinlikler düzenlemediğimiz tek bir hafta bile kalmayacak.

GENÇLERE GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİ
İzmir'in işsiz genç nüfusu maalesef Türkiye ortalamasının üstünde. İzmir Ticaret Odası olarak meslek seçimi konusunda danışmanlık, farklı boyutlardaki staj programları, gençlerimizin kendisini gösterebileceği proje bazlı girişimler yapacağız.

ALANINDAKİ EN İYİLER GELECEK
İzmir Ticaret Odası bünyesinde, gençlerimizin öğrencilik hayatlarıyla senkronize bir şekilde ilerleyecek sertifika programlarına yer vereceğiz. Sadece İzmir’e değil, ülke ekonomisine yön verecek öğrenciler yetiştirmek için alanlarında en iyi olan akademisyen ve uzmanlarla bir araya getireceğiz.”

YEPYENİ BİR KURUM ORTAYA ÇIKACAK
Tüm bu projelerin ilk bakışta zor gibi görünebileceğini kaydeden Mahmut Özgener, “Ancak bu bir ekip işi, takım işi, diyalogla, görüş alışverişleriyle büyük bir potansiyeli harekete geçirme işidir. Ben ve takım arkadaşlarım göreve geldiğimizde tek bir kişinin görüş ve direktifleriyle değil, birlikte üretilen sinerji ile yöneteceğimiz bir kurum yaratacağız. İZTO’yu sadece ben ve ekip arkadaşlarım değil, tüm üyelerimiz beraber yönetecek” diye konuştu.

 
Hayalet evin sahibi aranıyor!
 
Foça tarihinde ilk... Emniyet, Gülcan müdüre emanet!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vaat vaattir 4 Şubat 2018 Pazar 23:18

Hepsi gerekli ama İzmir tek başına birşey yapması zor.Ülke dışından ülkeye bakmak gerekiyor, hava puslu görünüyor.Kruvaziyerlerin rotasını tekrar İzmir‘e döndürebilsek bazı sorunları çözecek.Tarım-hayvancılık, montaja değil üretime dönük sanayi ürünlerini üretip ihraç etmediğimiz sürece işimiz çok zor.Ekonomi yetkilileri çıkıp heray ihracat tarihi rekor kırdı açıklaması yapıyorlar.İthalatın nerelere vardığını dış ticaret açığından bahseden varmı? Akaryakıtın litresi 6 tl ötesi hikaye.

Yorumu oyla      11      5  
ahmet 4 Şubat 2018 Pazar 12:50

örnekköye de stad yapmıştı. kesin tüm projeler hayata geçer.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En güzel koyun ve keçi İzmir'de seçildi!
Fuarda alım heyeti organizasyonu kapsamında 7 ülkeden 50 ithalatçı, Türk ...
Erdoğan: Ey bay Kemal yiğitsen açıkla!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Bitlis İl Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, burada konuşma yapıyor
İzmir'de çevre mücadelesinde mutlu son... O, ''Zeytin'in Hakimi''
Doğduğu büyüdüğü Karaburun Kösedere Köyü’nde zeytin ağaçlarının bulunduğu ...
 
Bakan Fakıbaba'dan İzmir mesajları: İthal et sona eriyor!
İzmir'deki programının ardından Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Ahmet ...
'Türkiye'deki döviz bürolarının yüzde 78'i kaçak'
DEMAD Yönetim Kurulu Başkanı Tunçer, Türkiye genelinde Hazine Müsteşarlığı'ndan ...
Anadolu Efes'ten 'bira boykotu' açıklaması!
Geçtiğimiz günlerde evde bira yapımını kolaylaştıran ürünlerin satışı ...
 
Ve Özgener sahaya indi: Otokent'e iki müjde!
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, Buca'da Otokent ...
İzmir’de minibüslere zam geliyor: Fiyatlar ne kadar olacak?
İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası Mart ayının başında yol ücretlerinin % ...
Hurda araç indirimi geliyor! İşte ödenecek miktar...
16 yaş üstü aracını hurdaya ayıranlara yeni araç alımlarında ÖTV indirimi geliyor
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva