HABERLER>EKONOMİ
18 Eylül 2019 Çarşamba - 09:32

İZTO'dan kentsel dönüşüme destek

Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıkladığı 'Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'na oda olarak destek verdiklerini söyleyerek İzmir'de deprem yönetmeliğine uygun, sağlıklı binalara biran evvel kavuşulması için üzerlerine düşen görevleri üstlenmeye hazır olduklarını ifade etti.

İZTO dan kentsel dönüşüme destek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıkladığı 8 maddelik 'Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'na göre deprem riski altındaki yapıların ve alanların dönüşümüne öncelik verilecek. Geçtiğimiz günlerde planı açıklayan Bakan Kurum, Türkiye'nin yüzde 66'sının deprem riskli alanlarda yer aldığını söyleyerek nüfusun yüzde 71'inin bu alanlarda ikamet ettiğine dikkat çekti. Son bir asırda büyüklüğü 6 ve üzeri olan 56 deprem yaşandığını ve 80 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Kurum, 1923-2016 yılları arasında meydana gelen afetler incelendiğinde, yaşanan can kayıplarının yüzde 90'ının depremlerden kaynaklandığını öne sürdü. İzmir Ticaret Odası'nın ağustos ayı meclis toplantısında deprem, sel, heyelan gibi afetlerin İzmir için büyük tehlike içerdiğini ve bir an evvel kentsel dönüşümün hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıkladığı kentsel dönüşüm eylem planının kentin geleceği için oldukça önem taşıdığını ifade etti. Bakan Kurum'un yaptığı açıklamada Kentsel Dönüşüm Eylem Planı ile 100 bini İstanbul'da olmak üzere her yıl 300 bin konutta kentsel dönüşümünün yapılacağını anlatan Mahmut Özgener, çağrılarına kısa sürede yanıt verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İzmir'in 1. derece deprem kuşağında bulunduğuna dikkat çeken Özgener, "Adnan Menderes Havalimanı'ndan havalanıp kentimizle vedalaştığımız ilk anda eskimiş, yenilenmesi gereken ciddi bir yapı stoğumuz olduğu görülüyor. Sadece konut değil, ticarethanelerin de süratle yenilenmesi gerektiğini gözlemliyoruz. Bu durum, bir zorunluluk. Çünkü 1. derece deprem kuşağındayız. Eskiyen yapı stokunun yanısıra tarihi kent merkezinin ayağa kaldırılması, saklı kalan antik hazinelerimizin gün ışığına çıkarılması ve imalat yapan üyelerimizin kentimiz merkezinden çıkartılarak kentimizin sanayiye elverişli yerlere aktarılması taleplerimizin Sayın Bakan'ın açıklamalarında yer almasından memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Kentsel dönüşümde en büyük açmazlardan birisinin finansman problemi olduğunu savunan Başkan Mahmut Özgener, yeni hibe, teşvik ve kredi imkanlarıyla kentsel dönüşümde finansman desteği sağlanacak olmasını desteklediklerini açıkladı. İzmir'in de bu kapsamda acilen kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan illerin başında geldiğini anlatan Özgener, şöyle devam etti:

"Yıllar boyu aldığı göçün etkisiyle çarpık, kaçak ve sağlıksız yapılarla dolan kent, acilen bu görümünden uzaklaşıp deprem yönetmeliğine uygun, sağlıklı binalara biran evvel kavuşmalıdır. Bunun tek yolu da kentsel dönüşümden geçmektedir. Mevcut mülk sahiplerini mağdur etmeden, sosyo ekonomik gerçekleri göz önünde bulundurarak kentin vizyon ve ihtiyaçları doğrultusunda yapılacak bir kentsel dönüşümü her zaman destekliyoruz. Oda olarak devletimizin bize yükleyeceği görevleri üstlenmeye hazırız. Yeter ki daha yaşanabilir, daha iyi bir mimari ve kent estetiğine sahip bir İzmir olsun." (DHA)

 
Karşıyaka’da ‘Ayın Konuğu’ söyleşileri başlıyor 
 
Rüşvet alırken suçüstü yakalanan mübaşir tutuklandı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alen35 18 Eylül 2019 Çarşamba 11:58

İTO ilk önce 20 senedir taşeron çalıştırdıgı güvenlik personelini kadroya alsın.

Yorumu oyla      6      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BDDK'dan kritik açıklama: Tam 46 milyar lira...
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankacılık sektöründe ...
İzmir'de 'Ahilik Haftası' kutlandı
İzmir'de "Ahilik Haftası" etkinlikleri kapsamında İzmir Esnaf ve Sanatkarlar ...
Dev şirketin çalışanları greve gitti
ABD'de otomotiv sektörünün en büyük şirketlerinden General Motors ile ...
 
Ege Üniversitesi'nden sanayiye büyük destek
İzmir'de Ege Üniversitesi tarafından hayata geçirilen 'Üniversite Sanayi ...
Bir bankadan daha faiz indirimi kararı!
Halkbank, ticari, ihtiyaç ve konut kredilerinde faizi aşağı çekti.
Kritik işsizlik rakamları açıklandı!
Türkiye İstatistik Kurumu Haziran döneminde işsizlik verilerini açıkladı.
 
Kadın arıcının azmi, çevresine örnek oldu
Kadın arıcının azmi, çevresine örnek oldu
Petrolde Suudi tehdidi: Yüzde 10'luk sert yükseliş!
Petrol fiyatlarında artış. Dünyada ham petrolün varil fiyatı haftaya yüzde ...
Bir bankadan daha faiz indirimi kararı!
VakıfBank, bireysel ihtiyaç ve konut kredisi faizlerinde üçüncü kez indirime ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva