HABERLER>İŞ DÜNYASI
18 Ekim 2019 Cuma - 09:38

İZTO'dan Ankara çıkarması: Gündemde İzmir projeleri

İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu başkanlığındaki heyet, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, İzmir Alsancak Limanı’ndan RoRo seferlerinin yeniden başlatılması, Kemalpaşa Lojistik Merkezi’nin lojistik ihtisas organize sanayi bölgesi statüsünde işletilmesi başta olmak üzere sektörle ilgili çeşitli görüş ve talepler paylaşıldı.

İZTO dan Ankara çıkarması: Gündemde İzmir projeleri

İZTO Meclis Üyesi Ali Karakuzulu ve İZTO Danışmanı Hitay Baran’ın da yer aldığı heyet ziyaretinde, ilk olarak Alsancak Limanı’nın RoRo taşımacılığına kapatılması konusu gündeme geldi. Bakan Turhan’a konuya ilişkin bilgi veren İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu “Alsancak Limanı, 28 Ağustos 2018tarihinde alınan UKOME kararıyla, RoRo taşımacılığına kapatıldı. Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 8 Ağustos 2019 tarihinde RoRo taşımacılığının başlatılması için yeni bir UKOME kararı alındı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın da Alsancak Limanı’ndan bu seferleri başlatacak izni vermesini bekliyoruz. Lojistik sektöründeki üyelerimizin daha rekabetçi olması, hizmet çeşitliliğinin arttırılması, RoRo navlun ücretlerinin düşürülmesi suretiyle ihracatçılarımızın da maliyetlerinin azaltılması açısından RoRo seferlerinin başlatılmasının sektör açısından çok olumlu olacağını düşünüyoruz” dedi. 

KEMALPAŞA LOJİSTİK KÖYÜ
Ziyarette ayrıca, Kemalpaşa’da yapımı devam eden Lojistik Merkez ile uluslararası yük ve yolcu taşımacılığı yapan lojistik firma çalışanlarının vize konusu da gündeme getirildi. Elmasoğlu, İzmir’in lojistik potansiyelini artıracak, sektörü  uluslararası anlamda rekabet edilebilir hale getirebilecek ülkemizin gerçek anlamda ilk lojistik merkezi niteliğindeki Kemalpaşa Lojistik Merkezi’ne ilişkin işletme modeli önerisini Bakan Cahit Turhan’a aktardı. Elmasoğlu, Kemalpaşa Lojistik Merkezi işletmesinin, İzmir’deki Oda ve Borsalar ile Ege İhracatçı Birlikleri’nce uyum içinde hayata geçirilme çalışmaları devam eden Dikili ve Menderes Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri ile (TDİOSB) aynı statüde hayata geçirilebileceğini ifade etti. Bu önerinin kamu ve özel sektör işbirliği açısından oldukça önemli olduğunu ifade eden Bakan Turhan, öneriyi değerlendirmeye alacaklarını söyledi.

Uluslararası yük ve yolcu taşımacılığı yapan İZTO üyelerinin, yurt dışına çıkışta yaşadığı vize sorununa da değinen Elmasoğlu, bu konunun çözümü için de hizmet damgalı pasaport veya gemi adamı cüzdanı benzeri bir uygulamaya geçilebileceğini ifade etti. Konuyu yakından takip ettiklerini ve sorunun farkında olduklarını vurgulayan Bakan Turhan, Bakanlık olarak katılım sağlanan gerek ikili gerekse çok taraflı uluslararası toplantılarda bu sorunun çözümü için çaba harcadıklarını, bundan sonra da sorun çözülene dek uğraş vereceklerini ifade etti.

Görüşmenin ardından heyet, Bakan Turhan’ın talimatı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün’ü ziyaret ederek, proje önerilerinin detaylarını paylaştı. Görüşmeler neticesinde Kemalpaşa Lojistik Merkezi’nin, “Losjistik İhtisas OSB Modeli” ile işletilmesi üzerine daha detaylı çalışma yapılması kararlaştırıldı.

 
İzmirli taksicilerden Kızılay'a yardım eli
 
Yaş Alma Fuarı'nda 'keyifli sohbetler'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Macar iş insanlarından İzmir'e çıkarma
İzmir Ticaret Odası’nın uluslararası temasları hız kesmeden sürüyor. 2019 ...
Demir-çelik sektöründe Trump endişesi
Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ...
TÜRSAB Ege Bölge Temsil Kurulunda seçim: Başkanlığa Tolga Gencer yeniden seçildi
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Ege Bölge Temsil Kurulu (BTK) ...
 
İzmir Başkanlar Kurulu’ndan bölgesel kalkınmaya destek
Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın (EGEV) “Bölgesel Kalkınma Stratejisi”ne ...
TTO Başkanı Olgun’un çalışmaları tez oldu
Ege Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalı öğrencisi Aliosman ...
Bakan Milli İstihdam Seferberliği rakamlarını açıkladı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Milli İstihdam ...
 
Başkan Öztürk'ten 'kruvaziyer' mesajı: Zeybeği bırakıp halaya dönmeliyiz!
Kruvaziyer turizmi üzerinden konuşan DTO İzmir Şube Başkanı Öztürk, “Bu ...
İzmir iş dünyasını heyecanlandıran yatırım
Otomotiv devi Volkswagen tarafından Manisa'da fabrika kurulacak olması, ...
Çeşme'de deniz temizliği seferberliği
Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva