HABERLER>İŞ DÜNYASI
16 Ekim 2018 Salı - 14:18

İZTO'da ahde vefa toplantısı

Türkiye'nin en güçlü ticaret odalarından biri olan İzmir Ticaret Odası'nın 80 bin üyesini temsil eden meclis üyelerinin kurduğu İZTO Meclis Üyeleri Derneği (İZTOMÜD) üyeleri, özel toplantıda buluştu.

İZTO da ahde vefa toplantısı

Duygusal anların yaşandığı ve adeta tarihe yolculuk buluşmasına dönüşen toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "İzmir'in ticari parlamentosu" olarak bilinen İZTO Meclisi'nde görev yapmış üyelere seslenerek, ""Geçmişi kucaklamayanın geleceği tasarlayamayacağı bilinciyle hareket ederek, geçmişimizde kucaklaşamadığımız ne kadar kurum varsa kapısını çaldık, her kesime ulaşmaya da devam ediyoruz" dedi.

Bundan 9 yıl önce İZTO Meclis Üyesi Levent Aşçıoğlu'nun fikir babalığını ve kurucu başkanlığını yaptığı İZTOMÜD üyeleri ile yaşanan buluşmada konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, yakın gelecekte üye sayısı 450'yi bulması bekleyen derneğin büyümesini yürekten temenni ettiğini vurguladı. 1885 yılında Hacı Hafız Süleyman Efendi'nin İzmir Ticaret Odası Reisliği ile başlayan ve yüzyılı aşan İzmir Ticaret Odası hizmet maratonunda görev alan bütün meclis üyelerine teşekkürlerini sunan Özgener, bugüne kadar 22 kez bayrak değişimi yaşanan İZTO'nun 133 yıllık tarihinde 8 Oda Reisi, 15 Meclis Başkanı ve 11 Yönetim Kurulu Başkanı'nın görev yaptığını aktardı.

BİR TARİHE TANIK
İZTO'nun dünden bugüne Milli Mücadele yıllarından İktisat Kongresi'ne ve İzmir Enternasyonal Fuarı'nın kente kazandırılmasına kadar pek çok tarihi dönemece tanıklık ettiğine dikkat çeken Özgener, her ay toplanan meclis toplantılarında ülke yönetiminin tepesindeki isimlerin ağırlandığına ve "Ne mesaj verecekler" diye nefeslerin tutup beklendiğinin altını çizdi.

BÜYÜK MECLİS'E TRANSFERLER
Özgener, İZTO Meclis koltuklarından pek çok kişiyi de TBMM'ye transfer etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, "İlk aklıma gelenler, Hasan Denizkurdu, İsmail Katmerci, Alaattin Yüksel, Necip Kalkan, Erdal Aksünger, Tacettin Bayır, Bedri Serter, Ali Yiğit ve son 24 Haziran seçimlerinde de Necip Nasır abimiz. 17 yıl Odamız Meclis Başkanlığı yapan Tekin Çullu'nun 1961 Kurucu Meclisinin Temsilciler Meclisi kanadında görev yaptığını da belirtmek isterim. Bu saydığım isimler kentimizin vekilleri olarak sesimizin Ankara'da daha gür çıkması için çaba gösterdiler" dedi.



"KENDİNİ ÇÖZÜM BULMAKTAN EMEKLİ ETMEYEN DEĞERLİ İNSANLAR"
Derneğin çalışmalarına Oda olarak her zaman destek olacaklarının altını çizen Özgener, "Kendini ticaretten, sanayiden emekli etmediği gibi güzel İzmir'in sorunlarına çözüm bulmaktan da emekli etmeyen son derece değerli insanların bir araya geldiği bu oluşumu çok önemli buluyorum. Geçtiğimiz Nisan ayında değişim sloganıyla göreve geldiğimizde, 'Artık İzmir ekonomisi için yeni şeyler söylemek lazım' dediğimizde, bir şeyi asla unutmadık. Yeni şeyler söylemek için tecrübelere de sırt çevirmemek, demokratik, katılımcı, çoğulcu bir yönetim anlayışını benimsemek lazımdı. Değişim isteyen ancak bu ilkeleri benimsemeyen bir yapı, zaten güzel sözleri kötü bir besteye kurban etmiş bir şarkıya dönecekti" diye konuştu.

"GEÇMİŞİ KUCAKLAMAYAN GELECEĞİ TASARLAYAMAZ"
Buna izin vermemek için "ben" değil, "biz" diyerek hareket ettiklerini vurgulayan Özgener, "Geçmişi kucaklamayanın geleceği tasarlayamayacağı bilinciyle hareket ederek, geçmişimizde kucaklaşamadığımız ne kadar kurum varsa kapısını çaldık, her kesime ulaşmaya da devam ediyoruz. Ülkemize ve İzmir'e faydalı projeler etrafında pek çok kurumun birleşmesinde lokomotif rolü üstlenmeye, kurumlar arası diyaloğu artırmak için önemli adımlar atmaya başladığımızda gördük ki; İzmir'de sadece zeybek oynanmaz halay da çekilir, horon da tepilirmiş" dedi.

"BABA OCAĞI"
İZTO Meclisinde farklılıkların zenginlik olarak görüldüğünü ifade eden Özgener, "Aile olmak sadece salt ekonomik gelişme ve daha fazla ticaret ile olmuyor. Bana göre aile olmanın en büyük göstergesi ahde vefadır. Yönetiminden meclisine, meslek komitesi üyelerinden grup üyelerine kadar İzmir Ticaret Odası'na mensup her iş insanının bu başarıda katkısının son derece değerli ve anlamlı buluyoruz. Elbette işimiz ticaret, proje,  iş ve aş üretmek. Ancak, düğünde, bayramda, cenazede, iyi ve kötü zamanlarımızda da hep birbirimizin yanında oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz. Biz birlik olduğumuz sürece her sorunu aşacak güce sahibiz. Bu amaçla çalışmaya, proje üretmeye, kimseyi unvanına göre ayırmadan dinlemeye, projelerimize ortak etmeye hazırız. İzmir Ticaret Odası hepimizin ikinci baba ocağıdır. Önümüzdeki dönemde de üyelerimizle daha fazla bir araya geleceğiz."

 
Altay'da Necdet dönüyor
 
Aydın'daki vahşetin ardından 3 eve operasyon!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Yorgancılar’dan Çinli işadamlarına davet
Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar Çin İzmir Başkonsolosu ...
İzmir'de kağıt üreticilerinden 'yerli üretim' çağrısı
İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda bir araya gelen kağıt, etiket, ...
İzmir iş dünyasından enflasyonla mücadeleye destek 
İzmir iş dünyası enflasyonla mücadeleyi tam destek verirken, yapısal reformların ...
 
TOBB ve EBSO’dan örnek davranış
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Ege Bölgesi Sanayi Odası, 2018-2019 ...
İzmir'den Japonya'ya ihracat atağı
İzmir'deki yatırım potansiyelini yerinde incelemek üzere kente gelen Japon ...
İzmir Başkanlar Kurulu’ndan Kemeraltı mesaisi
İzmir Başkanlar, Kemeraltı mesaisi yaptı. Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı ...
 
Aliağa'nın sorunları için kurumlar el ele!
Aliağa Ticaret Odası öncülüğünde, Aliağa’nın sorunlarının çözümüne yönelik ...
İzmir iş dünyasından güç birliği çağrısı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı İzmir'deki kuruluşların ...
Torbalı Almanya’ya model oldu!
Bochum kentinden “Louis-Baare-Berufskolleg“ Ticaret Meslek Koleji’nde ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva