HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Kasım 2017 Çarşamba - 10:16

İZSU'dan tarihi yatırım... İzmir, A'dan Z'ye yenileniyor

Türkiye’nin en iddialı çevre yatırımlarına imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, aynı anda kentin farklı noktalarında kurduğu 71 şantiyede birden çalışıyor. Yürütülmekte olan bu yatırımların toplam bedeli ise 538 milyon lira..

İZSU dan tarihi yatırım... İzmir, A dan Z ye yenileniyor

Kentin en önemli yatırımcı kurumları arasında yer alan ve 2004 – 2016 yılları arasında 2.4 milyar liralık yatırıma imza atan İZSU Genel Müdürlüğü,  kentin dört bir yanında kurduğu şantiyelerde 1534 kilometrelik içme suyu, 23 kilometrelik kanalizasyon şebekesi ve 118 kilometrelik yağmur suyu hattı imalatını sürdürüyor. Başta “Bütünşehir Yasası” ile sınırlarına giren ilçeler olmak üzere 51 noktada sondaj kuyusu açılırken, dere kenarları 30 kilometre uzunluğunda profil korkuluklarla güvenli hale getiriliyor.

Ayrıca Tire’ye yeni arıtma tesisi kazandırılıyor. Kent içinde aynı anda 71 şantiyede çalışan İZSU, sadece bu yatırımlar için 538 milyon lira harcıyor.

İZSU’nun devam eden önemli yatırımları

* Yaklaşık 233 milyon liralık yatırımla Aliağa, Bayındır, Çeşme, Dikili, Mordoğan, Kemalpaşa, Konak, Menderes, Selçuk, Torbalı ve Urla yeni içme suyu şebekesine kavuşuyor.

* Göksu-Sarıkız, Menemen ve Halkapınar kuyuları ile Tahtalı Barajı’ndan gelen içme suyunu kente taşıyan Yeşildere ana iletim hattının yenileme çalışmaları başladı. 2.5 kilometrelik hat yenileme çalışmaları boru maliyeti ile birlikte 13 milyon 153 bin liraya mal olacak.

* 4.7  milyon liralık yatırımla Seferihisar Sığacık, Tepecik, Hıdırlık, Çolak İbrahim Bey ve Cami Kebir mahalleleri ile Torbalı’nın Düverlik ile Karaot mahallelerinin kanal sorunu çözülüyor.  

* 14.4 milyon liralık yatırımla  Karabağlar bölgesinde bulunan Kazımkarabekir, Refet Bele, Sevgi, Tahsin Yazıcı ve Vatan mahallelerinde yaşanan yağmur suyu sorunu çözülüyor.

* 44 milyon liralık yatırımla Çeşme ilçesi 1’inci kademe içme suyu imalat çalışmaları kapsamında Ildırı, Germiyan, Şifne ve Reisdere mahallelerinde 143 kilometre içme suyu şebekesi ile 50 kilometreuzunluğunda iletim hattı döşeniyor.

* 20 milyon 775 bin liralık yatırımla  Mordoğan’ın içme suyu şebekesi baştan sona yenileniyor. Çalışmalar 142 kilometrelik içme suyu şebekesi ile bir adet su sondaj kuyusunu kapsıyor.

* 8 milyon liralık yatırımla Bayındır merkezdeki 15 mahallenin 30 yıllık içme suyu şebekeleri yenilenirken, ilçenin merkez mahallelerinde de 2.6 milyon liralık yatırımla 5 kilometrelik yağmur suyu hattı döşeniyor.

* Menderes merkezindeki eskiyen, kaçaklara neden olan 40 yıllık boruları, 191 kilometre uzunluğunda basınca dayanıklı borularla değiştiriyor. Yatırım maliyeti yaklaşık 28.9 milyon lira. Çamönü, Çakaltepe, Karakuyu ve Kısıkköy’de bulunan eski içme suyu şebekeleri de 6.5 milyon liralık yatırımla yenileniyor. 

* Selçuk ilçe merkezinde 1970’li yıllardan kalma eskiyen ve kaçaklara neden olan içme suyu şebekeleri 20.4 milyon liralık yatırımla yenileniyor. 126 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi döşeniyor.  

* 10 milyon 850 bin liralık yatırımla Tire İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi yapılıyor.

* Atık suların personel gerektirmeden,  minimum alanda otomatik olarak arıtıldığı paket arıtma tesislerinin ilki Foça'nın Ilıpınar mahallesinde kuruluyor.

* Menemen’in düşük kotta bulunan ve yağışlarda sıkıntıyı yaşayan İnönü ve Uğur Mumcu mahallelerine 4.5 milyon liralık yatırımla 6.7 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşeniyor.  

* 4.8 milyon liralık yatırımla Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kınık ve Narlıdere ilçelerindeki derelerin kenarlarına korkuluk yapılıyor.

* 4.4 milyon liralık yatırımla Bayındır, Bergama, Beydağ, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk ve Tire’de 51 adet sondaj kuyusu açılarak bu bölgelerde özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı çözülüyor. 

 
Neşeli Başlıklar Buca’da 
 
Konak’ın parkları kitap kokuyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nazan 22 Kasım 2017 Çarşamba 21:10

Çiğli de olan çöplük için bir çözüm yok galiba. Koca koca araçlar bir gün başınıza çok büyük dertler açacak.

Yorumu oyla      11      5  
Şarlo 22 Kasım 2017 Çarşamba 17:10

Yazın su sıkıntısı çeken,şebekesinden az da olsa verilen su içilmeyen.DİKİLİ DENİZKÖY mahallesi bu çalışmaları okuduktan sonra kıskançlığından çatlıyor.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir kadına şiddete karşı yürüyecek... İşte program
İzmirli kadınlar, 25 Kasım Cumartesi günü “Kadına Yönelik Şiddete Karşı ...
Karşıyaka’da ‘sınır ötesi’ fotoğraf sergisi
Karşıyaka Belediyesi, Bremen Sanat Kurulu ve Goethe Enstitüsü İzmir işbirliğiyle ...
Karabağlar'da çam kese tırtılına karşı ilaçlama
Karabağlar Belediyesi, ilçede bulunan ve çam ağaçlarının tahribatına yol ...
 
İzmir'de sürücülerin tepkisini çeken çalışma
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan, ...
Gaziemir Belediyesi WhatsApp'a bekliyor
Teknolojik gelişmeler ışığında hizmet kalitesini arttıran Gaziemir Belediyesi, ...
Unutulmaya yüz tutmuştu... Buca'da yeniden hayat buldu
Buca Belediyesi unutulmaya yüz tutmuş sanatları ücretsiz hobi kurslarıyla ...
 
İzmir'in 'çiftçi dostu' belediyesinden yeni yatırım
Selçuk Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde Soğuk Hava ...
Büyükşehir'den İzmir'in o ilçesinde şebeke harekatı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla’nın Bademler ve Ovacık mahallelerinde ...
Ödemiş'de belediye açtı... İlk düğün yapıldı
Ödemiş Belediyesi kırsal mahallelerde yaptığı düğün salonlarını hizmete ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva