HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mart 2017 Çarşamba - 10:29

İZSU'dan Gültepe bölgesine hayat hattı!

İZSU, uzun yıllar devam eden plansız gelişme nedeniyle doğal dere yataklarının yola dönüştüğü ve düşük kotta olduğu için yoğun yağışlarda sel tehdidi yaşayan Gültepe bölgesine tarihi bir yatırım gerçekleştiriyor.

İZSU dan Gültepe bölgesine hayat hattı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gültepe bölgesindeki Çınartepe, Atamer, Anadolu, Trakya, Murat, Çamkule, Saygı, Ulubatlı, Yavuz Selim, Boğaziçi, Mersinli, Halkapınar ve Umurbey mahallelerini kapsayan 400 hektarlık bölgede yaşanan yağmur suyu sorununu çözmek için başlattığı çalışmaları sürdürüyor. 26 milyon liralık yatırımla 19 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı ile 11 kilometrelik atık su şebekesi imalatını kapsayan çalışmaların yüzde 70’i tamamlandı. Gıda Çarşısı, Boğaziçi Caddesi ile Adem Yavuz Caddesi’nin Toros Caddesi ile 2614 Sokak köşesi arasındaki imalatlar tamamlandı. Piri Reis Caddesi’nin 200 metrelik bölümü ile Çankaya Caddesi köşesinden 2475 Sokak köşesine kadar olan bölümde de çalışmalar bitirildi. İmalatların tamamlandığı bölümlerde, yağmur sularının Meles Deresi’nin bulunduğu bölgede yapılan 5 adet 1 metre 40 santim çapındaki borulardan oluşan kolektör hattına aktarılması sağlandı. Daha önceki yıllarda özellikle aşırı yağışlarda dere yatağına dönüşen Gıda Çarşısı ve Boğaziçi Caddesi, döşenen yağmur suyu hatları sayesinde sorun yaşamadı.

DERE YATAKLARI YOL OLMUŞ
İZSU ekipleri, Piri Reis ve Adem Yavuz Caddesi’nde imalatlarını sürdürüyor. Sırada Adem Yavuz Caddesi 2475 Sokak köşesi ile 691 Sokak arası, Çankaya Caddesi ile Samsun Caddesi arası, Dicle ve Güneş caddeleri var.  Bugüne kadar 6 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı ile 7 kilometrelik atık su kanalı imalatı tamamlandı.

Yağmur suyu hattı döşeyip sisteme aldıkları caddelerde, geçtiğimiz aylarda yağan yoğun yağışlara rağmen taşkın sorunu yaşamadığını belirten İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri şu bilgileri verdi: “Oluşturduğumuz yeni yağmur suyu hattı ile saniyede 21 metreküp yağmur suyunu Gıda Çarşısı’nın olduğu bölgeden geçerek 5 adet 1.4 metre çapındaki borularla Meles Deresi’ne aktarabileceğiz.  Bölgede plansız gelişme nedeniyle doğal dere yatakları yola dönüşmüş. Özellikle aşırı yağışlarda Boğaziçi, Çankaya, Adem Yavuz ve Samsun gibi önemli 4 cadde, havzanın en düşük kotunda olduğu için dere yatağına dönüşüyor. Havzada yağmur yağdığı zaman toplanan sular bu caddelerden akışa geçerek Gaziler Caddesi ve özellikle Gıda Çarşısı’na yayılıyor. Bu yatırım ile sele dönüşen yağmur sularını kontrol altına alarak Meles Deresi’ne ulaş tırıyoruz. İmalatlar tamamlandıkça yağmur suyu hatlarını devreye alıyoruz. Bizim çalışma yaptığımız noktalarda diğer alt yapı kuruluşlarının da hat yenileme çalışmaları oluyor. Bu çalışmalar da tamamlanır tamamlanmaz asfalt atıyoruz. Gültepe bölgesinde yürüttüğümüz bu önemli yatırım yaz aylarında tamamlanacak.”

 
Hesap özetini görünce şok oldu!
 
Büyükşehir'den anlamlı organizasyon: Yalnız değilsiniz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucalı kadınlar 2 aylık kursla ömürlük meslek ediniyor
Buca Belediyesi’nin iş garantili meslek kursları ilçedeki kadınların hayallerinin ...
Büyükşehir'deki TİS krizinde grev kapıda!
Genel-İş Sendikası ile Büyükşehir Belediyesi arasında yürütülen TİS görüşmelerinde ...
Hüseyin Beşok’un adı Bornova’da ölümsüzleşti
Türk basketbol tarihinin en önemli isimlerinden olan Hüseyin Beşok’un ...
 
ESHOT’tan ‘durak reklamları’ ihalesi: 3 yıl için…
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü kent genelindeki otobüs ...
Bornova'da engeller atlı terapi ile aşılıyor
Bornova Belediyesi, özel ilgiye ihtiyaç duyan down sendromlu, otizmli ...
Karşıyaka'da sınav stresine 'egzersizli' önlem
Karşıyakalı öğrencilere ücretsiz eğitim desteği sağlayan Karşıyaka Belediyesi ...
 
İzmir’i şok eden baskında 2.perde: 230 kilo…
Buca’dan bir depoya düzenledikleri baskınla ortaya çıkan gıda skandalın ...
Bakanlıktan İzmir'e 3 şehir ormanı, 66 mesire yeri
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) İzmir’de şehrin ...
Büyükşehir’de ‘vergi haftası’ buluşması
Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, bu yıl “27 Şubat - 5 Mart tarihleri” ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva