HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Ekim 2016 Çarşamba - 09:35

İZSU'dan büyük temizlik harekatı: 850 kamyon atık çıktı

İZSU Genel Müdürlüğü, Gümrük ve Bayraklı pompa istasyonları arasında evsel atık su taşıyan kolektör hattını kışa hazırlamak için başlattığı temizlik çalışmasında sona geldi. 24 saat aralıksız yürütülen çalışmalarla, bugüne kadar hattın içinden 850 kamyon atık malzeme çıkarıldı.

İZSU dan büyük temizlik harekatı: 850 kamyon atık çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gümrük Pompa İstasyonu ile Bayraklı Pompa İstasyonu arasına evsel atık su taşıyan kolektörlerin Meles Deresi ile Mürselpaşa kesişiminde yaşanan tıkanıklığı gidermek için başlattığı çalışmaları yaz ayında tamamladı.

Kolektör hattının Meles Deresi ile Halkapınar Aktarma İstasyonu arasında kalan bölümü de temizlendi. Kış mevsimi öncesinde hatlarda bir tıkanıklık yaşanmaması ve evsel atıkların rahat bir şekilde Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’ne ulaşabilmesi için Büyük Kanal kolektörünün Halkapınar Arap Deresi’nden geçen kısmında da temizlik çalışması yapan İZSU, hattın Fatih Caddesi’nden geçen bölümündeki bakım-onarım çalışmasını da geçtiğimiz günlerde bitirdi.



Mart ayından bu yana 4 bin 700 metre uzunluğunda kolektör hattı temizlendi. 850 kamyona eş değer (1 kamyon 14 ton) 12 bin ton malzeme çıkarıldı. Temizlik çalışmaları için 3 milyon liranın üzerinde harcama yapıldı. Oldukça zor şartlarda 3 vardiya halinde 24 saat yürütülen çalışmalar, 2 adet 2.20 metre çapındaki kolektör hattının içinde gerçekleştirildi. Evsel atıkları taşıyan kolektörün içinden çeşitli yollarla hattın içine giren kum, çakıl ve taşla birlikte vatandaşlar tarafından kanala atılan malzemeler de çıkıyor.

PVC malzemeler hattı tıkamış
Büyük Kanal Kolektörü’nün Fatih Caddesi’nden geçen kısmında, trafik akışının da yoğun olması nedeniyle, İZSU zorlu bir çalışma gerçekleştirdi. Boru hattının içinde zamanla kıvrılan ve suyun akışını keserek malzemelerin birikmesine neden olan PVC malzemeler, ekipler tarafından boru içerisinden kesilerek tek tek çıkarıldı. İZSU ekipleri,  kolektör hattının Hilal Aktarma İstasyonu arkasında kalan bölümünde çalışmaların devam ettiğini ve yıl sonunda tamamlanacağını belirterek, “Özellikle Mürselpaşa Bulvarı üzerindeki çalışmalar Alsancak ve Basmane bölgesinin alt yapısının kış bo yunca rahat bir şekilde çalışmasına katkı sağlayacak” diye konuştu.

2013’te 500 kamyon malzeme çıkarılmıştı
Büyük Kanal Projesi, İzmir Körfezi’ni kuşaklayan 65 kilometre uzunluğunda ana kuşaklama kanalı, bu kanala bağlı 95 kilometre uzunluğunda tali kolektör, 4 bin 150 kilometre uzunluğunda mevcut pis su şebekesi, 4 adet pompa istasyonu, Çiğli ve Güneybatı atık su arıtma tesislerinden oluşuyor. Artan nüfusla birlikte belli ölçülerde zaman zaman revizeye ihtiyaç duyan Büyük Kanal Projesi kapsamında gerekli çal ışmalar yürütülüyor. Zaman zaman yaşanan geçici tıkanıklıklar de ekipleri geceli gündüzlü yürüttüğü temizlik çalışmaları ile gideriliyor. Ayrıca periyodik olarak yapılan bakım-onarım ve temizlik çalışmaları ile ana kolektör hattında yaşanabilecek tıkanıklığın önüne geçiliyor. 2013 yılında hattın Dokuz Eylül Meydanı ile Hilal Aktarma İstasyonu Halkapınar Adap Deresi ile Fatih Caddesi’nden geçen bölümünde de yapılan temizlik çalışmalarından 500 kamyon malzeme çıkarılmıştı.

 
İzmir'de 4 ilçede operasyon, zehir tacirlerine büyük darbe!
 
YARSAV eski Başkanına FETÖ'den gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Meclisi’nde bütçe tartışması!
Konak Belediyesi’nin 2017 yılı bütçesi 315 milyon olarak belirlendi. Mecliste ...
Gaziemir’de deprem: Şenol o ismi koordinatör yaptı, istifa yağdı!
2015 yılı 24 Kasım’ında düzenlediği Öğretmenler Günü kutlamasında bir ...
Otomobil tutkunları Fuar İzmir'de buluştu
Otomobil tutkunları 6 gün boyunca İzmir'de buluşacak. TÜYAP tarafından ...
 
Batur’dan Gökçek’e yanıt, tartışmaya nokta koyan açıklama: O boya değil…
Narlıdere Belediye Başkanı ‘Beyaz Vadi’ projesinin etrafındaki alanın ...
Bornova'da huzurevi sakinlerine kış bahçesi
Yediden yetmişe, kadın-erkek tüm vatandaşların yanında yer alan Bornova ...
Çeşme 'Aşk Festivali'ne çağırıyor
Çeşme'de Dalyan ile Sakız Adası arasında 1900'lü yıllarda yaşanan eski ...
 
Çiğli'de geleneksel aşure günü
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel aşure etkinliği Çiğli ...
AB hibesini İzmir'den bir tek o belediye kazandı
Menderes Belediyesi, Avrupa Birliği tarafından gerçekleştirilen hibe programından ...
Atatürk Maskı'nda bakım zamanı
Buca’nın Çaldıran Mahallesi sırtlarından tüm İzmir’i kucaklayan Atatürk ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva