HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ekim 2021 Pazartesi - 12:53

İzmirliler Germiyan Festivali’nde buluştu

Birbirinden güzel ve lezzetli yöresel ekşi mayalı ekmeklerin yarıştığı “Ekmek Yarışması’nda” dereceye girenlere ödüllerini veren Oran, “Germiyan’ı bu kadar büyüleyici yapan da toprağına aşık üreticilerimiz, evlerinin duvarlarını yürekleri gibi çiçek resimleri ile donatan kadınlarımız, sevgiyle, emekle sürdürülen geleneklerimiz. Biz sahip olduklarımızın farkındayız, bu zenginlikleri koruyarak çoğaltmayı ve siz misafirlerimizle paylaşmayı çok seviyoruz” dedi.

İzmirliler Germiyan Festivali’nde buluştu

Pek çok atölye çalışmasına, söyleşi ve sergilere ev sahipliği yapan 7. Germiyan Festivali’nde renkli görüntüler yaşandı. Yerli üreticilerin ürünlerini sergilediği standların açıldığı festivalde bir dizi etkinlik düzenlendi.  Üreticilerin yerli ürünlerini sergiledikleri standların açılışı ile başlayan festivalde Ebru Kaya Çukuriçi Meydan da “Zeytinyağlı Un Kurabiyesi” atölyesi gerçekleştirdi.  

Bir çok sergi, atölye ve söyleşi gerçekleştirildi
Festivalin ilk gününde Eski Un Değirmeni’nde Şükran Tümer’in “Geçmişten geleceğe; kapılar, pencereler..” adlı sergi açılışının ardından tohumdan kağıda, kağıttan toprağa, dönüşümün öyküsü “Tohum Kağıtlar” atölyesi ile yoğun ilgi gördü.

Germiyan evlerinin duvarlarına yaptığı resimlerle adını Türkiye'ye duyuran Nuran Erden’in, köy kahvesinde “Germiyan ve Duvar Resimleri” konulu söyleşisinin hemen sonrasında ise Ayşe Kabasakal bölgeye özgü “Kopanisti Peyniri”, Ramazan Ertan ise “Karaköy Katmeri”ni anlattı. 

Tolga Çandar keyifli dakikalar yaşattı
Festivalin ilk gün etkinlikleri kapsamında geleneksel halk müziğimizi, türkülerimizin dokusunu bozmadan, günümüze taşıyan Tolga Çandar, Ege türkülerini seslendirdiği konserde Çeşmeliler’e keyifli dakikalar yaşattı.

Birbirinden güzel ve lezzetli ekmekler yarıştı
Festivalin ikinci gününde ise Germiyan’dan Ildırı’ya gerçekleştirilen doğa yürüyüşünün ardından Dilek Algur “Şekeriçi (Damat Tatlısı), Nurcan Kurnaz “Lagangı”, Şefika Kaya ise “Un Özemesi(Civci Yemi) atölyelerini gerçekleştirdi. 

Festival kapsamında geleneksel ekşi maya ile yapılan, birbirinden çeşitli baharatlarla harmanlanmış ekmekler Germiyan Festivali kapsamında birincilik için yarıştı. Yarışmada birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye ise çeyrek altın verildi.

“Bizim köklerimiz sağlam, hedeflerimiz net!”
Festivalde konuşan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Son yıllarda yaşanan sıkıntılarda gördük ki; tohum bozuksa ürünü bozuyor, toprağı bozuyor, birliği, dirliği, huzuru bozuyor. Bu domatesin tohumu da olsa, biberin tohumu da olsa böyle, gözünü hırs bürümüş, kendinden başka bir şey düşünmeyen insanın karanlık düşüncelerinin tohumları da olsa böyle.. İşte bizi diğerlerinden farklı kılan, bir arada tutan, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan şey tam da bu. Bizim niyetlerimiz iyi, köklerimiz sağlam, hedeflerimiz net. Germiyan’ı bu kadar büyüleyici yapan da toprağına aşık üreticilerimiz, evlerinin duvarlarını yürekleri gibi çiçek resimleri ile donatan kadınlarımız, sevgiyle, emekle sürdürülen geleneklerimiz. Biz sahip olduklarımızın farkındayız, bu zenginlikleri koruyarak çoğaltmayı ve siz misafirlerimizle paylaşmayı çok seviyoruz” dedi.

“İyi tarım, güvenli gıda, sağlıklı gelecek”
Germiyan’da butik tarımın ve hayvancılığın gelişimi çin çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Oran, şu şekilde konuştu: “Ulusça sıkıntılarımız var, ekonomik sorunlarımız var, ekmek aslanın ağzında ama bütün bunların çözümü yine bizleriz. Çeşme’nin her köşesinde olduğu gibi Germiyanımız’da da birbirimize sarılarak, çalışarak, üreterek, paylaşarak, işimizi de aşımızı da büyüteceğiz. ‘İyi tarım, güvenli gıda, sağlıklı gelecek’ anlayışıyla yarınlarımızı inşa edeceğiz. Çeşmemizin endemik türlerin sürdürülebilirliği için tohum desteğimiz, verimli bir hasat için gübre desteğimiz, emeğiniz tarlada kalmasın diye alım garantilerimiz, hayvanlarımız için yem desteğimiz gibi üretimle ilgili her adımda sizlerin yanında olacağız.  Bu toprakların paha biçilmez değerlerinin çocuklarımıza, torunlarımıza güvenle ulaşması için tohumun toprağa düşmesinden son tüketiciye ulaşıncaya kadar geçen süreçlerin bölgemizde sağlıklı ve ekonomik şekilde gerçekleşmesini sağlayacak tüm adımları hızla atacak, gereken tüm yatırımları hızla hayata geçireceğiz. 

 
Melek İpek'in tahliyesine yapılan itiraza ret
 
Göztepe'de Atınç düşüşe geçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere’nin 3’ncü anaokulu açılıyor
Okul öncesi eğitim çalışmalarına önem veren Narlıdere Belediyesi, Nar ...
Soyer: İzmir'de Avusturya Günleri yapabiliriz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi ...
Aydın'ın sultanları yeni formaları ile şiddete dur dedi
Aydın Büyükşehir Belediyespor kadın voleybol takımı, kadına şiddete karşı ...
 
Çiğli’de kadın ve çocuklara özel hizmet dönemi
Çiğli Belediyesi, kadın ve çocuklara yönelik hayata geçirilmesi planlanan ...
AK Partili Boztepe açıkladı... Et entegre tesisi kapandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe İzmir ...
ESHOT'tan hizmet kalitesini arttıracak hamle
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, sürdürülebilir hizmet ...
 
Buca’da Balkan rüzgârı esti
BUCA Belediyesi’nin bu yıl 9. kez düzenlediği Uluslararası Balkan Festivali ...
İki ayda yedi kupa
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in belirlediği vizyonla İzmir’i ...
Karşıyaka ve Karabağlar’da yağmur suyu hattı çalışmaları sürüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentin çeşitli bölgelerinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva