HABERLER>YAŞAM
31 Ağustos 2015 Pazartesi - 13:11

İzmirliler'e Dünya Barış Günü Mitingi daveti

İzmir’deki sendika ve meslek odaları kenti 1 Eylül Barış Günü’nde düzenlenecek mitinge davet etti. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Sendikalar olarak barış çağrısı yaparak yüzbinlerin barış çığlığını yükseltmesini istiyoruz. Barış için el uzatmak yeterlidir. Savaşmak için ise çok materyal gereklidir. Doğal olarak en kolay ve en güzelini seçiyoruz. Barış için elimizi uzatıyoruz. Barışın tesisi için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

İzmirliler e Dünya Barış Günü Mitingi daveti

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - DİSK, KESK ve TMMOB 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek miting öncesinde Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Lokali’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda ilk olarak konuşan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Melih Yalçın, “Seçimlerden sonra Türkiye’de birçok yerde şiddet olayları yaşanırken buna karşı kurulan barış bloku yarın bir miting düzenleyecek. Biz de meslek odaları olarak bir çağrı yapmak istedik” dedi.

BU SAVAŞ KAÇAK SARAYIN İKTİDAR SAVAŞIDIR
Yalçın, “Seçim sonucunda tek başına iktidar olamayan AKP, yetkisiz olarak sürdürdüğü görevi sırasında ülkemizi bir iç savaş girdabına sokacak kararları ardı ardına uyguluyor. Suruç’ta 20 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirilen saldırıda onlarca masum gencin katledilmesiyle başlayan ve daha sonra iki polisin öldürülmesi ile devam eden günlerde, gelinen noktada çözüm süreci sona erdirilmiş ve çatışmalar tekrar başlamıştır.  Bu savaşı; 7 Haziran seçimlerinde uğruna oy istediği AKP iktidardan düşünce Başkanlık hayalleri de suya düşen Kaçak Saray çıkarmıştır. Bunu biz söylemiyoruz. AKP’nin bakanları, milletvekilleri söylüyor. Öyle ağzından kaçırır gibi değil üstelik; bizzat üstüne basa basa, arkasında durarak söylüyorlar.  Yaklaşan genel seçimlere yönelik olarak daha şimdiden bunu bir tehdit olarak kullanıyorlar. Yaratılan bu çatışmalı sürecin esas kaynağının AKP hükümeti tarafından oluşturulan provokasyonlar olduğu açıktır. AKP, gençlerimizi öldürüyor. Şehit cenazelerinin milliyetçi dalga yaratacağını, bu yolla tek başına iktidar olacağını sanıyor. Bu uğurda gözü artık hiçbir şey görmüyor. Bununla birlikte, Suriye’de devam eden ve bugüne dek yüzbinlerce insanın ölümüne neden olan savaş, dışımızda gibi görünse de, iktidarın emperyal heveslerle yüklü dış politikası sonucunda her an Türkiye’yi de kapsayan halklar arası bir savaşa dönüşme potansiyeli taşımakta. Biliyoruz ki, yetkisiz iktidarın gerginliği arttıran ve çatışmaları kışkırtan politikaları; hırsızlıktan, yoksulluktan, talandan, emek düşmanlığından bağımsız değildir. Ve bunlara karşı mücadele de zorunludur ve birbirinden ayrılamaz.  Katillerin, hırsızların kendilerini hesap vermekten kurtarmaları adına daha fazla insanımızın ölmesine asla göz yumamayız. Bizler, İzmir’deki emek ve demokrasi güçleri olarak yaratılan savaş senaryolarına karşı ülkemizde ve bölgemizde çatışmaların bir an önce durdurulmasını istiyor, kalıcı bir barış sürecinin derhal tesis edilmesi için başta AKP hükümeti olmak üzere tüm çatışma ortamını besleyen taraflara, kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunuyoruz. Bu çağrımızı daha yüksek sesle haykırmak için 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, saat 17.00’de Alsancak Gündoğdu Meydanı’ndayız. Kentimizde yaşayan yurttaşlarımızı da yarın çok geç olmadan ‘barış hemen şimdi’ demek üzere sesimize ses katmaya, savaşa dur demeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BARIŞ İÇİN EL UZATMAK YETERLİDİR
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Sendikalar olarak barış çağrısı yaparak yüzbinlerin barış çığlığını yükseltmesini istiyoruz. Atılan her kurşunun insanlarımızı yoksullaştırdığını barışın emekle geleceğini bildiğimiz için DİSK olarak tüm barış bloklarının içinde yer almış bulunmaktayız. Yarın da kitlesel olarak katılacağız. Barış için el uzatmak yeterlidir. Savaşmak için ise çok materyal gereklidir.  Doğal olarak en kolay ve en güzelini seçiyoruz. Barış için elimizi uzatıyoruz. Barışın tesisi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

KESK’e Bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Şube Başkanı Bülent Çuhadar da, “Biz KESK olarak barış ortamının korunması gerektiğinden yanayız. Savaşın biz emekçilerin için en büyük engel olduğunu düşünüyoruz. Tüm sendikalarımıza çağrıyı yaptık alanda olacağız” dedi.
 

 
Manisa'da insanlık dışı olay: Suriyeliler'i ahıra kapattılar
 
Erol'dan kara haber: O para toplandı ama...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fikret İlkiz'in kaleminden: Mükerrer seçim ve oylarımız
Yazarlarımızdan deneyimli hukukçu Fikret İlkiz yenilenecek olan genel ...
Ertuğrul Özkök'ten ilginç yazı: Devletin adı mı değişti?
Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi ...
Ümit Yaldız'ın kalemin'den: 1 Kasım'a yürürken...(2)
Genel Yayın Yönetmenimiz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aldığı erken seçim kararı ...
 
1 Kasım'ı yürürken...
Türkiye bir yıl içinde 4.kez seçim sandığını görmeye hazırlanırken siyaset ...
İzmir sularında film gibi kurtarma operasyonu
Sahil Güvenlik Komutanlığı askerleri, İzmir'in Menderes İlçesi Özdere ...
TGF'den çok sert 'Basın Kartı Yönetmeliği' çıkışı
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon ...
 
Direkteki kaçak Efe'yi canından ediyordu
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, kaldırımdaki elektrik kaçağı olan aydınlatma ...
İzmir’de 2 genç kaza kurbanı: Otomobille çarpıştı…
İzmir’in Çiğli İlçesi'nde aynı yönde giden otomobille çarpıştıktan sonra ...
Çalkaya: Benim hedefim siyaset
Ege’de SonSöz Sohbetleri’ne katılan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva