HABERLER>POLİTİKA
27 Haziran 2019 Perşembe - 12:24

İzmirli Vekil Bayır’dan İstanbul yorumu: Camilere gidip imamlardan oy istedik!

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için partisi adına Silivri’de yürüttüğü çalışmalara dair bilgi verirken, “30 gün boyunca bazı yeni denemelerimiz oldu. 37 yıl siyaset yaptım. Bugüne kadar hiç camileri ziyaret edip imamlardan oy istemek aklıma gelmemişti. Ama Silivri’de bunu yaptık” dedi. Sandıktan çıkan sonuca dair konuşan Bayır, “Artık itiraz edilecek bir şey kalmadı” ifadelerini kullandı.

İzmirli Vekil Bayır’dan İstanbul yorumu: Camilere gidip imamlardan oy istedik!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

23 Haziran’da yenilenen ve Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için değerlendirmelerde bulunan Vekil Bayır net mesajlar verdi.

Silivri sorumlusu olarak görev yürüten Bayır 31 Mart’ta iptal edilen ve 23 Haziran’da büyük oy farkıyla sonuçlanan seçimler için, ‘İtiraz edilecek bir şey kalmadı’ yorumunu yaptı.

BUGÜNE KADAR HİÇ CAMİLERİ ZİYARET EDİP İMAMLARDAN OY İSTEMEK AKLIMA GELMEMİŞTİ!
Seçim sürecinde partisi adına Silivri’de çalışmalar gerçekleştiren Bayır, “İstanbul seçim çalışmaları döneminde benim görev yerim Silivri’ydi. Silivri MHP’nin İstanbul’daki tek ilçesiydi, yani deplasmanda oynadık orada. Ancak Silivri’de ilçenin tüm mahallelerinde Ekrem İmamoğlu’na ciddi oy çıktı. İstanbul’un tamamında zaten çok ciddi oy çıktı. 30 gün boyunca bazı yeni denemelerimiz oldu. 37 yıl siyaset yaptım. Bugüne kadar hiç camileri ziyaret edip imamlardan oy istemek aklıma gelmemişti. Ama Silivri’de bunu yaptık. Sosyal medya paylaşımlarımıza dikkat ettik. Tartışma yaşanmasını önledik. Partililerimiz ‘yahu bunlar çalışmıyor mu?’ diyorlardı. Ama sürekli alandaydık” dedi.

İTİRAZ EDİLECEK BİR ŞEY KALMADI
31 Mart’ta yapılan ve 13 bin oy farkıyla sonuçlanan seçimlerin iptal edilmesi ve 23 Haziran’daki sandık mesaisinde ise İmamoğlu’nun 800 bin fark atmasını değerlendiren Bayır, “İtiraz edilecek bir şey kalmadı” diye konuştu.

İLK SEÇİMDE AK PARTİ’YE OY VEREN 230 BİN SEÇMEN İKİNCİ SEÇİMDE CHP’YE OY VERDİ
Seçim sürecine dair açıklama yapan Bayır, ayrıca sonuçların yansımaları üzerine de düşüncesini paylaştı. Bayır, “Karşı taraf çamur atarak, hakaret ederek konuşurken İmamoğlu’nun birleştirici dil kullanması çok etkili oldu. Memleketi Trabzon’un seçim malzemesi yapılması, Ordu Valisi olayı gibi konularda kara bir kampanya yönetildi. Güneş balçıkla sıvanmaz. Kendisine iftiralar atıldı ama İmamoğlu tedbirliydi ve olanı biteni vatandaşlara anlattı. İlk seçimde AK Parti’ye oy veren 230 bin seçmen ikinci seçimde CHP’ye oy verdi. İmamoğlu 520 bin oy fazla aldı. Bu sadece Binali Bey’in kaybettiği bir İstanbul seçimi değildir, bu AKP’nin kaybettiği bir seçimdir. Mazbatasını almış başkan vardı. ‘Bu hak değil, yukarıda Allah var’ diyen bir kısım ak partili sandığa gitmedi. AKP aslında Türkiye’yi kaybetti. AKP inanılmaz bir çöküş sürecine girdi. Artık iflah olmazlar. Freni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağı iniyorlar. Ankara kulislerine konuşuyor. Yeni partiler var. 50 AKP’li vekilin parti değiştirmek istediği söyleniyor” dedi.

İZMİR’DEKİ MODELİN TÜRKİYE’YE YAYILMASI GEREKİYOR
Bayır, seçimlerdeki başarıdan ziyade yeni dönemde sergilenecek performansın çok önemli olduğunu söylerken, “Millet bize yerelde yetki verdi. Asıl iş şimdi başlıyor. Başarılı bir süreç yürütecek, sınıfı geçecekler. Gözlerimiz Bütün CHP’li başkanların üzerinde. İzmir’deki modelin Türkiye’ye yayılması gerekiyor. Tarımda yapılanlar var. Çocuklarımıza sütler dağıtılıyor. Kadının sosyal yaşamdaki yerinin sağlamlaşması yönünde çalışmalar var. Kooperatifleşme çok önemli. Bu konularda belediyelerimize görevler düşüyor. Her şey çok güzel olacak demiştik, çok güzel günler bizi bekliyor” açıklamasını yaptı.

DEMOKRASİ DESTANI YAZDIK DESEK ABARTMIŞ OLMAYIZ
Bayır iktidar partisi mensuplarının kampanya sürecindeki tavrının kendilerine fayda sağladığını ifade ederken, “AKP’lilere teşekkür ediyorum. Gelip İstanbul’da çalışmalar yaptı, bize yaradı. Ne söylerlerse ters tepiyordu. Özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyorum. Demokrasi destanı yazdık desek abartmış olmayız. Türkiye’de demokrasi kazandı. Dünyada ciddi bir itibar kaybımız vardı. Bunu geri almaya çalışacağız. Demokrasi tamamen geri geldi mi? Hayır. Cezaevlerinde hüküm giymeden yatan arkadaşlarımız var. Kazanan sadece Ekrem İmamoğlu değil Türkiye Cumhuriyeti’dir. İstanbullulara teşekkür ediyorum. Kadınıyla, genciyle hep birlikte bu destanı yazdık” dedi.

İSTANBUL’U HAZMEDEMEDİLER 
Bayır ayrıca, “Çok sayıda büyük şehri 31 Mart’ta kazandık ama İstanbul’u hazmedemediler, kabul edemediler.  ‘Çaldılar’ dediler. ‘Hırsız nerede?’ dedik. ‘Elimizde kamera görüntüleri var’ dediler. ‘Nerede?’ dedik, cevap alamadık.  Seçimdeki bu haksızlık seçmenin duyarlılığını arttırdı” ifadelerini kullandı. 

 
Veterinerlerden 'evcil hayvan besleyenler kayıt altına alınsın' talebi
 
Başkan Arda'dan Soyer'e metro teşekkürü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
reklamlar 27 Haziran 2019 Perşembe 20:46

İzmir sizden hizmet bekliyor sayın Bayır bırakın oy istedik meselesini her seçim sokağa çıkıp sonra ortalarda görünmeyen hizmet etmeyenlere bakın, halk zaten tepki oyunu verdi hakkı olana hakkını verdi

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de TİS masası: Sendika ne istedi, belediye ne önerdi?
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tüm Bel-Sen arasında gerçekleşen zirvede ...
Erdoğan'dan Batılı ülkelere mülteci tepkisi
Japonya'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mülteci krizi üzerinden Batılı ...
CHP'li Beko'dan bakanlığa Kozak Yaylası soruları
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Bergama Kozak Yaylası’ndaki Koza Altın ...
 
Erdoğan-Babacan zirvesinde neler konuşuldu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan ile bir araya geldi. ...
Vekillere fazla mesai! TBMM tatile girmeyecek
1 Temmuz'da tatile girmesi gereken TBMM'nin çalışmalarına devam etmesine ...
İzmirli vekil 'seçim gazisi' oldu!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 23 Haziran günü İstanbul’da okulları ...
 
MHP İzmir Milletvekili Osmanağaoğlu’ndan CHP’li Kaftancıoğlu’na tepki!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, ...
İmamoğlu: Devir-teslim töreni yarın yapılacak
İstanbul seçiminin galibi Ekrem İmamoğlu, yarın yapılacak devir-teslim ...
CHP'li Polat'tan Başkan Acar'a sert tepki: Partizanlık yapma, halka hizmet et!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Aliağa Belediyesi’nde ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva