HABERLER>GÜNCEL
30 Ağustos 2014 Cumartesi - 12:22

İzmirli Tayfun İngiliz Oliver'ı ve kalbini unutmadı!

İzmir'de 8 yıl önce yaşamak için sayılı günleri kalan 26 yaşındaki Tayfun Erdem, tatile geldiği Bodrum'da beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden İngiliz 17 yaşındaki Craig Oliver Beston'dan nakledilen kalple yeni yaşamına başladı. 8 yıl sonra sosyal medya üzerinden İngiliz aileye ulaşan Erdem, Oliver'in resmini sırtına dövme yaptırdı.

İzmirli Tayfun İngiliz Oliver ı ve kalbini unutmadı!

İZMİR - İzmir'de, Tayfun Erdem ile İngiliz Craig Oliver Beston'un yolu 2006 yılının Ekim ayında kesişti. Birisi hayat buldu diğeri ise hayatını kaybetti. Kalp rahatsızlığından dolayı yaşamak için tek umudu nakil olan Tayfun Erdem, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Artık yaşaması için sayılı günleri kalan Tayfun Erdem'e, umutlu haber Bodrum'dan geldi. Ailesiyle İngiltere'den tatile gelen Craig Oliver Beston, beyin kanaması sonrasında hayatını kaybetti. Ancak beyin ölümü geçirdiği sırada ailesi Oliver'in organlarını bağışlama kararı aldı.
 
OLİVER'İN KALBİYLE YENİ YAŞAM
Oliver'in alınan organlarından kalbi, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan nakille Tayfun Erdem'e hayat verdi. Naklin ardından kalbin vücuduna uyum sağlamasıyla, Tayfun yepyeni bir hayata başladı. Artık bir işi olan Tayfun Erdem, kalbiyle yaşama tutunduğu Oliver'ı ise hiç unutamadı. Ailesine ulaşmak için yıllarca uğraştı. Sonrasında, bir hafta önce, Facebook üzerinden aileye ulaşmayı başardı. Onlarla uzun uzun sohbet etti. Oğullarının kalbinin kendisine attığını söyledi. Bu sırada Oliver'ın da resmini gördü. Hemen o resmi alan Tayfun Erdem, uzun yıllardır tanıdığı dövme sanatçısı arkadaşı Taşkın Gümüşoğlu ile bağlantıya geçti. Oliver'in resminin vücuduna dövme olarak yapılmasını isteyen Tayfun Erdem'in isteği üzerine, Gümüşoğlu'da birkaç örnek çalışma yaptı. Bunlardan, avuç içerisinde kalp ve kalbin de içerisinde, Oliver'in resminin olduğu dövme, Tayfun Erdem'in vücuduna yapıldı. Tayfun, artık Oliver'in kalbinin yanı sıra, resmini de vücudunda taşımaya başladı.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_08/2014_08_29/34ec305f74f2e2a090971a5de343154a.jpg

Oliver'ın resminin de bulunduğu dövmeyi gördüğü anda kalbinin farklı attığını söyleyen Tayfun Erdem, "Yeni yaşamımda çok mutluyum. 17 Ekim 2006 tarihi benim hayata tekrardan 'Merhaba' deme tarihim. Ama Oliver'ın ailesi için hayatlarının en kara günü. Oliver tatil için Bodrum'a gelmemiş olsaydı, belki de ben şu an hayatta olmayacaktım. Acılarını kalplerine gömüp oğullarının organlarını bağışlayan aileyi hastaneden çıktıktan sonra çok aradım. Aramalarım sonunda başarılı oldum ve baba Bop Beston'a ulaştım. Beston ailesini bulmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hayata tutunmak için bir nedenim daha var. Yıllarca rüyamda bilmediğim yerde bilmediğim bir ev, bilmediğim bir oda ve bilmediğim kıyafetler görüyordum. Ve yıllarca bu evi aradım. Şimdi bu evin Oliver'in ailesine ait olduğunu biliyorum. Babasının facebook sayfasını incelediğimde Oliver'ın mezarını gördüm. İçim burkuldu, anlatamayacağım farklı duygular yaşadım. Oliver gitar çalmayı çok seviyormuş, mezarında da gitarı duruyor. Şimdi tek amacım İngiltere'ye gidip 17 Ekim tarihinde Oliver'ın mezarını ziyaret etmek. 8 yıldır her ölüm gününde Alsancak İngiliz Konsolosluğu'nun yakınındaki kiliseye giderek Oliver için dua ediyordum. Umarım bu yıl duamı mezarı başımda edebilirim" dedi.
 
Organ bağışı içinde çağrı yapan Tayfun Erdem, "İnsanlar organlarını bağışlasın. Bir insanın hayatını kaybetmesi acı ama sonuçta o insanın organları bağışlandığı an, en az 5 insanın hayatı kurtuluyor. Bu hastaların ailelerinin yaşamı da değişiyor olumlu yönde. Organ nakli heran bizlere, aile üyelerimize gerekli olabilir. Bu yüzden bedenleri çürütmek yerine bayka bedenlerde yaşatalım" dedi.
 http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_08/2014_08_29/2bc7aee770ae53ce5abd9f485c51c927.jpg
KENDİMİ TAYFUN'UN YERİNE KOYDUM VE ÖYLE ÇİZDİM
Dövmeyi ustalıkla çizen Taşkın Gümüşoğlu ise, "Tayfun planını bana anlattığı zaman büyük heyecan duydum. Hemen çalıştım, örnekler çıkardım. Sonunda Tayfun'un beğendiğini çizdim. Ama kendimi onun yerine koydum ve öyle çizdim. Eksiksiz bir çalışmam oldu. Çünkü duygularımı da kattım içine" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
istanbul 17 Kasım 2016 Perşembe 12:32

muthis. insanin teeeeeeee atomlarini fokurdatiyor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir 30 Ağustos'u coşkuyla kutladı
30 Ağustos Zafer Bayramının 92. Yıldönümü Ve Silahlı Kuvvetler Günü İzmir’de kutlandı.
Bakanlık'tan Sancak'ın Urla'daki RES'ine onay
Sancak Group'un Urla'nın Kuşçular ve Ovacık ile Seferihisar'ın İhsaniye ...
İstanbul Başsavcılığı'ndan skandal uygulama!
Hükümetin desteklediği Yargıda Birlik Platformu, HSYK seçimleri ...
 
İşte İzmir ulaşımının can damarı
İzmir’de toplu ulaşımdaki yeni dönemin başlamasıyla birlikte, iş merkezlerinin ...
Bergama'da korkutan yangın: 3 hektar kül oldu
Bergama, makilik alanda çıkan yangın yerleşim yerlerine ulaşmadan söndürüldü. ...
11. Cumhurbaşkanı 'Kayıp trilyon' davası için ifade verecek
11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erbakan döneminden kalma ‘Kayıp trilyon’ ...
 
Eğitim- Sen Bergama'dan müdür atamaları için suç duyurusu
İzmir'in Bergama İlçesi'nde Eğitim-Sen Sendikası üyeleri, 75 puan ve üzeri ...
Metin Feyzioğlu'ndan 30 Ağustos resepsiyonu açıklaması
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, kendisine gönderilen ...
İzmir'in ciğerleri yandı: 20 hektar kül oldu
Karaburun ve Urla’da otluk alanda yangın çıktı. Alevler, ekiplerin yerden ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva