HABERLER>OTOMOBİL
8 Kasım 2017 Çarşamba - 13:05

İzmirli şoförlerin patronu Anık’tan genel kurul mesajları: Seçimden ürkmem!

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın 12 senedir başkanlığını yapan Celil Anık Ocak ayında gerçekleşecek genel kurul için, “Ben seçimden ürkmem. İzmir odası Türkiye’ye örnek bir oda. Bizim odamıza geldiğinizde bankaya, resmi daireye girmiş gibi hissedersiniz. Odaya kimlik kazandırdık” dedi.

İzmirli şoförlerin patronu Anık’tan genel kurul mesajları: Seçimden ürkmem!

EGEDESONSÖZ- İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık gerçekleşecek genel kurul öncesinde Egedesonsöz’e önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Anık, iki adayın yarışına sahne olması beklenen oda seçimlerinin Ocak ayında yapılacağını ifade ederek, ‘Seçimden ürkmem’ dedi. Muhaliflere net bir mesaj veren Anık ayrıca sektörün içinde bulunduğu durum hakkında da konuştu.  Anık Karşıyaka tramvayının faaliyete geçmesinin ardından yaşanan sürece ilişkin de bilgi verdi.

İZMİR TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR ODA!
Öncelikle yönetim dönemi hakkında açıklamalarda bulunan Anık, “İzmir odası örnek bir oda. Bizim odamıza geldiğinizde bankaya, resmi daireye girmiş gibi hissedersiniz. Odaya kimlik kazandırdık. Gece tarifesini kaldırdım. Kendi arabam havaalanında gece çalışırken tarifeyi kaldırdım. Türkiye’ye örnek gösterildi. ÖTV hususunu ilk gündeme getiren bizdik. Kemal Unakıtan’ın bakanlık döneminde dosya gönderdim. ÖTV’miz yüzde 45 civarındaydı. Otobüs ve minibüsçüler yüzde 4-8 arası ödüyor. Çünkü hafif ticariye giriyor. Sıfır istemiyoruz bari yüzde 22’ye düşürün dedik. Bir kere düşürdüler. Bu bir çare değil. Sıfıra değil yüzde 22’ye razıyız. 3 yıl satamazsın kuralını 4 yıl satamazsın de ve şerh koy. Sıfır diye arkadaşlara cazip geldi. Bana gelmedi. Ben devamlı olmasını istiyordum. 2006 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi araçlarında klima şartı getirmemişken biz araçlarımızda dönüşümü başlattık. Sarı teknolojiyle araç takip sistemini Türkiye’de ilk biz uyguladık. Şimdi taksi çağırma sistemi üzerinde çalışıyoruz. İlerleyen dönemde onu hayata geçireceğiz” dedi.

SEÇİMDEN ÜRKMEM!
Genel kurul için de konuşan Anık, “Seçimimizi Ocak ayında yapacağız fakat daha tarihi belirlemedik. Şunu söyleyebilirim; ben seçimden ürkmem. 12 senedir başkanım. 24 saatimi esnafımıza ayırıyorum yine de memnun edemeyeceğim kişiler olabiliyor. Ama bizim odamız çalışan insanı gördüğü zaman tercihini pek değiştirmiyor. Vefalılar. Biz de görevde olduğumuz sürede her dertlerine deva olmaya çalışırız. Bir Türkiye’ye örnek bir odayız. İleride yine projelerimiz olacak. Oda içindeki muhalefet beni BİMER’e, CİMER’e her yere şikayet ettiler. Hepsinden takipsizlik, soruşturmaya gerek yok aldım” açıklamasını yaptı.

90 DAKİKA, 65 YAŞ ÜSTÜ VAR!
Talatpaşa Bulvarı üzerindeki hat özelinde konuşan Anık, “Hattın eski yoğunluğu yok gibi görülüyor. 90 dakika var, 65 yaş üstü kartı var. Artık ister zengin ister fakir olsun yaşlı vatandaşlarımız o hakkını kullanıyor. Ayrıca otobüsler artık yeni teknolojiyle iyice dönüştü. Klima sisteminin güçlü olması da çok etkili. Ama yine de biz tercih ediliyoruz” dedi.

‘SEN BU İŞİ YAPAMIYORSUN’ DİYEMİYORUM!
Anık, sürücü belirleme kriterlerine ilişkin, “Çalışmak isteyen şoför arkadaşların sabıka kaydına bakıyoruz. Uyuşturucu kullanıp kullanmadığına yönelik birtakım testlere giriyor. Psikoteknik ve SRC testlerine de tabi tutuluyorlar. Ama genel olarak bir yaptırım yok. Ben bir şoföre ‘sen bu işi yapamıyorsun’ diyemiyorum” açıklamasını yaptı.

ŞU AN ZAM YOK AMA BENZİN 7 LİRA OLURSA…
İzmir’de taksi ücretlerine zam gelip gelmeyeceğine açıklık getiren Anık, “Geçtiğimiz Nisan ayında zam yapmıştık. Şimdi öyle bir düşüncemiz yok. Ama tabi benzinin litresi 7 lira olur o zaman yapacak bir şey yok” dedi.

KORSAN TAKSİLER İÇİN: İPTAL EDİLEN KANUNUN BİR DAHA KONULMASINI İSTİYORUZ!
Sektörün kanayan yarası olan korsan taksilere değinen Anık, “İzmir’de 2 bin 823 T plakalı araç var. Bu sadece metropol. Diğer ilçelerde de 795 tane var. Herkesin bulunduğu noktada çalışması gerekiyor. İlçelerden metropole gelip korsan olarak çalışanlar var. Biz bunu biliyoruz. Özellikle Çiğli civarında bu hadise çok yaşanıyor. Sebepsiz zenginleşmeye sebep olacağından dolayı danıştayın bu yönde engelleyici bir kararı var. İzmir’de 50-60 tane böyle araç var. Yasada yer alıyordu, siz bölgeniz dışında korsan taşıma yaparsanız 60 gün men ediliyordunuz. Anayasa Mahkemesi o maddede bir fıkrayı iptal etti. Şimdi araç sahibi değil sürücü varsa sürücüye 2 bin 500 lira ceza yazılıyor. Yazılan cezayı da sürücü ödemiyor zaten. Sürücünün araç sahibinin haberi olmadan gelip burada işe çıkması mümkün mü? Biz kanunda iptal edilen o bölümün bir daha konulmasını istiyoruz” diye konuştu.  

17 TANESİ TAKSİYE DÖNDÜ, 26’SI ARAÇLARINI KAPATTI
Karşıyaka tramvayının aktif hale geçmesinin ardından Mavişehir bölgesinde faaliyet gösteren taksi dolmuş ve minibüs hatlarında yaşanan güzergah değişiklikleriyle ilgili konuştu. Süreç hakkında bilgi veren Başkan Anık, “Tramvayın geçmesinden sonra yeni hat belirleyelim dedik. Aziz Başkan bizzat bize yardımcı olacağını söyledi. Daha sonra 4 ay ücretsiz taşıma oldu. Yeni hat belirleme noktasında bize iskeleye inmenizi istemiyoruz dediler. Biz de bunun üzerine 4-5 yeni hat belirledik. Tabi sonunda dolaylı olarak iskeleye geliyor. Güzelyalı ve Karşıyaka tramvayında yolu 3 şeritten 2 şeride indirdiler. O zaman da bize ‘senin taksi dolmuşun burada yolcu alacak. 2 şerit yol tek şeride düşecek. Yol tıkanacak, bu olmaz’ dediler. Onların tezi bu. Bostanlı’dan bir hat düzenledik. İskeleye inmediğin sürece iş yapılmaz. Tramvay durakları arasında mesafe var. Bu sizin için de sıkıntı olur. İnsanlar illa ki araç kullanmak isteyecekler dedik. O bizim sorunumuz dediler. Önemli olan burada mutlaka kaza olabileceği… Kendi belediye hatlarını bile azalttıklarını söylediler.  Sonrasında biz yukarıda bize gösterilen hattı denedik. İş yapmadı. Arkadaşlar daha önceki hatta çok güzel iş yapıyorlardı. O bölgede 43 tane taksi dolmuş vardı, 17 tanesi taksiye çevirdi. Öyle bir hakları var çünkü. 26 tanesi ise 45 gündür araçlarını kapalı tutuyor” dedi.

İZMİR’DEKİ YATIRIMIN ÖNÜNÜ TIKAMAK OLMAZ
“Ben bu karara 4 tane şerh koydurdum” diyerek sözlerine devam eden Anık, “İzmir Liman Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Müdürlüğü ve biz karar şerh koyduk. Toplantılar yaptım. Arkadaşları Aziz Başkan’la görüştürdüm. Yaptığım toplantılara onları da dahil ettim. O 26 arkadaşı biz mağdur etmeyeceğiz. Bu ay içinde kararın çıkacağını tahmin ediyorlar. Aziz Başkan, ‘ben sizi mağdur etmeyeceğim’ dedi. İskeleye inmediğiniz sürece iş yapması mümkün değil. Gerçekten de ihtiyaç. Tramvay yarım saatte geliyor diye vatandaş şikayetçi. Aziz Başkan yardımcı oldu bize. Duraklar için yer gösterdi. Artık bu saatten sonra mahkemeden çıkacak karara herkesin saygılı olması lazım. Minibüslerin de hattını küçülttü. Bunlar şehrin gerçekleri. Yatırıma itiraz edemezsiniz. Çıkan sonuca katlanmak zorundasınız. Benim yapım kavgacı değil. Sorunları konuşarak çözme taraftarıyım. İzmir’deki yatırımın önünü tıkamak olmaz” açıklamasını yaptı.

İSTERLERSE İZMİR’İN HER TARAFINA RAY DÖŞESİNLER!
Anık, “Yurt dışına çıktım. Gerçekten de gelişmiş ülkelerde raylı sistem ya da taksi kullanılıyor. Ben raylı sistemden korkmuyorum. İsterlerse İzmir’in her tarafına ray döşesinler. Biz yine taksi olarak para kazanırız. Sorun taksi dolmuşlarda. Bin 600’den 106 tane kaldı” ifadelerini kullandı.

 
İzmir’de o afişler her yerde… Peki arka planında ne var?
 
Altay fikstür avantajına güveniyor
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nedim Atilla 8 Kasım 2017 Çarşamba 23:08

Bostanlı dolmuşları hukuk mücadelesini kazanacaklar ve eski yerlerine dönecekler. Mavişehir'de UKOME kararına imza atan Belediye Bürokratlarının her gün kulakları çınlatılıyor. Bu çınlamadan iş yapamıyorlardır sanırım...

Yorumu oyla      11      5  
Nedim Atilla 8 Kasım 2017 Çarşamba 23:04

İzmir'de de taksici esnafı kalmamaktadır. Plaka yatırımcıları vardır, o plakaları kiralayanlar vardır günde 18-20 saat kelle koltukta çalışmakta olan gariban şoförler vardır. İstanbul'da başlayacak i-taksi uygulaması ticari büyük araçlardaki gibi taksilerde de takometre işlevi görecektir.

Yorumu oyla      11      5  
Ahmet Necati Kadaifcioglu 8 Kasım 2017 Çarşamba 18:18

Gelişime ayak uydurmak zorundayız Dünya da her büyük şehirler de olduğu gibi toplu taşım araçları ile Taksi taşımacılığı yapılmaktadır. Günün şartları taksi dolmuslara uygun değilse alternatifi taksi olarak çalışmaktır. Allah çalışanın rızkını da verir . Tüm esnaf arkadaşlarıma kazasız cezasin sağlıklı sıhhatli güzel günler diliyorum.

Yorumu oyla      11      5  
Dilara ÖZKAYA 8 Kasım 2017 Çarşamba 16:45

Çeşmealtı Kampı davasını kaybettiğiniz belgelenmiş olduğu söyleniyor. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yerli oto için Ege'den iki babayiğit!
Türkiye’nin otomobili için yola çıkılıyor. 5 firma elini taşın altına ...
Araç sahipleri dikkat! Vizede şok yaşamayın!
Cam filmi yasağı Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından bir düzenleme ...
Arabası olanlar dikkat! Zam kapıda!
Sigortacılık Genel Müdürü Çakırsoy, “Trafik sigortası prim fiyatlarında ...
 
Aracı olan herkesi ilgilendiren kampanya! 3 günde on binlerce kişi imza attı
Geçen sene ekim ayında araçlara cam filmi takmak serbest bırakıldı, ancak ...
İzmir'de sayısı hızla artıyor... Öyle bir ceza yediler ki...
Yaz aylarıyla birlikte İzmir sokaklarında sık rastlanan yabancı plakalı ...
Otomobil alacaklar dikkat! 1 gecede yüzde 50 zam!
1 Ocak 2018’den itibaren Türkiye’de farklı zam oranlarına sahip 2 farklı ...
 
MTV'ye yüzde 25 zam! Hangi araç sahibi ne kadar MTV ödeyecek?
Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) yeni yıldan itibaren yapılacak olan ...
İkinci el otomobile 10 bin km garantisi geliyor!
Hükümet, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ikinci el konut ve otomobil ...
İzmirli servisçiler korsana karşı Cumhurbaşkanı'na gidecek
İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva