HABERLER>YAŞAM
4 Temmuz 2015 Cumartesi - 11:23

İzmirli sivil toplum platformuna büyük onur

İSTÖP dünya üzerinde tanıtılmaya değer iki sivil toplum örgütünden birisi oldu. İlerleyen dönemlerde tanıtım kitapçığı da hazırlanacak olan platformun Genel Başkanı Mehmet Aydoğan geldikleri durumu zirve olarak ifade ederken, “Bu başarı tesadüf değildir. Bizim yaptığımız projeler şu an dünyaya yön veriyor” dedi.

İzmirli sivil toplum platformuna büyük onur

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir’de ve ülke genelinde birçok toplumsal sorununun çözümü için projeler üreten İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu (İSTÖP), destek ve iş birliği içinde bulunduğu İslam Kalkınma Bankası’ndan aldığı müjdenin heyecanını yaşıyor.
 
1999 yılında 30 üzerinde farklı dernek, vakıf, federasyon ve işçi sendikalarıyla birlikte oluşan platform İngiltere’de büyük bir tanıtım ajansı tarafından dünya üzerinde tanıtılmaya değer iki sivil toplum örgütünden birincisi oldu.
 
İslam Kalkınma Bankası’ndan İSTÖP’e gelen bilgiye göre ajans ilerleyen dönemde platformun tanıtım kitapçığını hazırlayacak.
 
Gelişmelerin ardından İSTÖP Genel Başkanı Mehmet Aydoğan konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aydoğan, platform olarak gerçekleştirdikleri başarının tesadüf olmadığını söyledi. 


 
PROJELERİMİZ DÜNYAYA YÖN VERİYOR
Aydoğan ayrıca hayata geçirdikleri projelerin dünyaya yön verdiğinin altını çizerken, geldikleri durumu sivil toplum örgütleri açısından zirve olarak nitelendirdi. Aydoğan, “Bizim 40 senelik bir sivil toplum serüvenimiz var. Bunlar artık zirve. Dünyada kabul edilmiş olması, sınırlarımızı aşmış olması, dünyanın en büyük kuruluşlarının bizi bu şekilde göstermesi mutluluk verici. Bizim karakaşımıza kara gözümüze yapmıyorlar bunu. Şu anda uluslararası 10 tane yeni projeyi yapmış bir sivil toplum kuruluşuyuz. Herhangi bir kurum, kuruluşa, holdinge bağlı olmadan, hiçbir desteğimiz olmadan çok basit bir şekilde halkın içinden kurulmuş bir yapı olarak proje üreterek dünyada böyle bir yere gelmek en büyük gururumuzdur. İzmir Kalkınma Kurulu’na girmem de İzmir’de STK’cılık açısından bir zirveydi. Bu da dünya açısından zirve oldu. Şu İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) kurul üyesiyim. Aynı zamanda da birinci yedek üyesiyim. Proje Belirleme Komitesine seçildim. Yani 4 milyon insanı temsil eden yönetimde 7 asil olduğuna göre STK olarak 8’inci insan oluyoruz. Bunun Türkiye’de zaten bir örneği yok. Dünyada projeciliğimiz açısından kabul görmemiz son derece gurur verici bir olay. Bu başarı tesadüf değildir. Bizim yaptığımız projeler şu an dünyaya yön veriyor. İngiltere’de 2007 yılında yaptığımız İnovatif Genç Lider Projesi’nin ardından Avrupa Birliği 2008’i İnovasyon Yılı ilan etti. Kimsenin İnovasyondan haberi yokken biz bunları yaptık. Bize ödül getiren proje de Dünyada Yoksullukla Mücadele Girişimci Yapma Projesi’dir. Dünyada yayınlanan bir projedir. Kabul edildi ve tüm Orta Doğu ülkelerinde uygulanıyormuş. Bu projeden sonra da Dünyada Yoksullukla Mücadele Girişimci Yapma yılı ilan edildi. Türkiye ve İzmir açısından gurur kaynağıdır. Ülkeme İzmir’e armağan ediyorum.  Bunlar bizim 10 yıldan beri 140 kişiyle yaptığımız azimli bir çalışmanın neticesidir” ifadelerini kullandı.

 
İTO’dan yurtdışı alışveriş siteleri aracılığıyla vurgun uyarısı!
 
Oğlu ünlü antrenörü öldürdü!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Körfezi’nde kürek sörfü keyfi!
Uzun zamandan bu yana İzmir Körfezi'nde kürek sörfü yapmak isteyen İzmirli ...
İzmir’de feci kaza! Otomobil dereye uçtu: 2 ölü, 1 yaralı
İzmir’in Torbalı İlçesi'nde, köprü yakınında kontrolden çıkan otomobil ...
Harmandalı çöplüğünde yine yangın çıktı!
İzmir'in Çiğli İlçesi Harmandalı Mahallesi'nde bulunan, Büyükşehir Belediyesi'nin ...
 
Boş oy hamlesi ve 1994’ün İzmir’i…
7 Haziran’dan sonra ilk sınavını başkanlık seçimiyle veren yeni TBMM’de ...
Nedim Atilla yazdı: Yunanlar kardeşimizdir
“1998 yılında Yunan yazar Andreas Politakis ve tarihçi Profesör Dimitri ...
İzmir’deki hurdalıkta korkutan yangın
İzmir’in Bornova İlçesi Pınarbaşı semtindeki bir bölümü depo olarak da ...
 
İşgaller için başkanlar ne diyor, ne yapıyor?
Kaldırımların araçlar tarafından ‘otopark’, esnaf tarafından ‘lokanta, ...
İzmir’deki Artvinliler’den 'Yeşil Yol'a dur de' eylemi
İzmir'de, İzmir Artvinliler Derneği ve Fırtına İnsiyatifi, Artvin Cerattepe'de ...
İzmir’de ucuz atlatılan kaza: Buğday yüklü TIR...
Ödemiş seferini yapan yolcu treni, hemzemin geçitten geçmeye çalışırken ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva