HABERLER>İŞ DÜNYASI
6 Mart 2019 Çarşamba - 09:51

İzmirli sanayiciye çağrı: İstihdam teşviklerinden yararlanın

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla başlatılan 2019 istihdam seferberliği kapsamında sunulan desteklerden İzmirli sanayicilerin de yararlanmaları çağrısında bulundu.

İzmirli sanayiciye çağrı: İstihdam teşviklerinden yararlanın

Küresel ticarette ve büyümede daralmanın beklendiği 2019 yılında ülkemizin de 2018 yılından aldığı mirasla zor bir dönemden geçtiğini belirten Yorgancılar, özellikle de üreten kesim olarak sanayicilerin bunu birebir yaşayarak deneyimlediğini ifade etti.

Ender Yorgancılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiden sorumlu Bakanlar, Oda ve Borsa başkanları ile TOBB Sektör Meclisi Başkanlarının katılımıyla 21 Ocak günü TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyasının başlatıldığını hatırlattı. Kampanyaya istinaden; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile yoğun bir çalışma gerçekleştirerek istihdam teşviklerine ilişkin önerilerini hazırladığını belirten Yorgancılar, “Pek çoğunun kabul gördüğü bu teşvik konuları Torba Kanuna eklendi ve TBMM’den hızla geçirilerek Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla yürürlüğe girdi. Çok önemli bir süreçte başlatılan bu kampanya 8 farklı destekle hem toplumsal hem de ekonomik açıdan önemli bir katkı sunuyor” dedi.

BU İMKANLARDAN YARARLANIN
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası ile sunulan destekler hakkında şu bilgileri verdi:

“İşverenlerimizin Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için 3 ay boyunca prim ve vergilerin yanı sıra ücreti de devlet karşılayacak. Yani, 2 bin 21 TL ücret ve 1113 TL sigorta ve vergiler olmak üzere 3 bin 134 TL devlet tarafından karşılanacak. İşverene maliyeti sıfır. İzleyen 9 ayda da istihdam şartı ile prim ve vergiler devlet tarafından karşılanacak. İşveren, sadece çalışan kişinin ücretini ödeyecek.

İş alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak. Yine imalat sanayi ve bilişim sektöründe aylık 1113 TL olan prim ve vergi teşviki 2 bin 712 TL olarak verilecek.

Firmalarımızın bu desteklerden yararlanması için 2018 yılındaki ortalama istihdamının üzerinde işçi alması İş arayan arkadaşlarımızın da İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması gerekiyor.

Ayrıca, faaliyetlerini yürütmede sıkıntı yaşayan işyerleri için; çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödeniyor.”

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE YATIRIM
2017 yılındaki istihdam seferberliğinde kamu ve özel sektör el ele vererek 1.5 milyon ilave istihdam sağlandığını vurgulayan Ender Yorgancılar, “Birliktelik içerisinde çözülmeyecek, konu, aşılmayacak sorun yoktur. Hem ülkemizin, hem de toplumumuzun geleceğine yatırım yaparak, kazanan siz olun.

‘Burada iş var, Burada aş var, Burada gelecek var’ diyen, her ilde en çok istihdam sağlayan firmanın aylık tespitinin yapılarak kutlanacağı söz konusu desteklerden faydalanılmasını, Odamızda gerçekleştirilecek bilgilendirme toplantılarına üyelerimizin katılımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

İZMİRLİ SANAYİCİLERE MEKTUP
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, Oda üyesi sanayicilere mektup göndererek, İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası ile iş dünyasına sunulan destek ve imkanları da ana başlıklarıyla şöyle sıraladı:

  • Yeni İstihdama Ücret Desteği (3 ay) (Mayıs 2019’a kadar)
  • Kısa Çalışma Ödeneği
  • Asgari Ücret Desteği
  • Düzenli Ödemeye Devamlı Destek
  • Yeni İstihdamın SGK Primine, Vergisine Destek (en az 12 ay)
  • Önce İşbaşı Eğitim Sonra İstihdam Desteği
  • Kalkınmaya İlave Destek
  • İhtiyacınıza Uygun, Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek

 
Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri'nde perde açılıyor
 
Dev tatbikatın komutanlarından Başkan Kocaoğlu'na ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni iş kuran gençlere 3 yıl sürecek destek
Genç girişimciler, faaliyete başladıkları takvim yılından itibaren 3 yıl ...
Torbalı kalitesini tescilledi
Akreditasyon Sertifika Töreninde belgesini yenileyen sınırlı sayıdaki ...
Dijitalleşen KOBİ'lere devlet desteği
Bakan Varank, "Bugünden itibaren akıllı dijital teknolojileri desteklemeye ...
 
Oda üyelerine uzun vadede düşük faizli kredi imkanı
Üyelerinin daha düşük faizle uzun vadede finansmana ulaşması için harekete ...
Meslek liseleri odalara emanet
TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle 81 ilde ...
Mobil ödeme kredi kartlarını solladı
Aktif Bank Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı ...
 
İZKA Kalkınma Kurulu yeni başkanını seçti
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu, Ege Bölgesi Sanayi Odası ...
TÜSİAD'ın yeni başkanı Simone Kaslowski oldu
TÜSİAD'ın başkanlığına Organik Kimya'nın CEO'luğunu yürüten Simone Kaslowski seçildi.
Yeni işe alınanlara prim, vergi ve ücret desteği
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen, ekonomide düzenlemeler içeren ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva