HABERLER>İŞ DÜNYASI
9 Haziran 2017 Cuma - 10:20

İzmirli sanayicilerden Japonya çıkarması!

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ), Japonya’nın Tokyo ve Kyoto şehirlerinde Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü, Yatırım ve Teknoloji Geliştirme Ofisi (UNIDO ITPO Tokyo) ve Japonya Ortadoğu İşbirliği Merkezi (JCCME) işbirliğiyle yatırım tanıtım turu düzenledi.

İzmirli sanayicilerden Japonya çıkarması!

2017 yılı Mayıs ayında Site Selection dergisi tarafından Doğu Avrupa’nın en iyi bölgesel yatırım tanıtım kurumları seçilen İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ), Japonya’nın Tokyo ve Kyoto şehirlerinde Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü, Yatırım ve Teknoloji Geliştirme Ofisi (UNIDO ITPO Tokyo) ve Japonya Ortadoğu İşbirliği Merkezi (JCCME) işbirliğiyle yatırım tanıtım turu düzenledi.

Yatırım tanıtım turu kapsamında İZKA tarafından hazırlanan yatırım tanıtım stratejisi çerçevesinde yenilenebilir enerji sektörü ile bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe faaliyet gösteren, ve İzmir’e yatırım yapma potansiyeli bulunan global firmalara ziyaretlerde bulunularak İzmir’in yatırım ortamı ve İzmir’in yatırımcıya sunduğu fırsatlar anlatıldı.

Yatırım tanıtım turu kapsamında ikili görüşmelerin yanısıra, Tokyo’da İZKA, UNIDO ve JCCME’nin işbirliği ile İzmir’de yatırım olanakları ile ilgili bir seminer düzenlendi. Açılış konuşmalarını UNIDO Tokyo Direktörü Ferda Gelegen ve Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Mete Özbalaban’ın yaptığı seminer İZKA Yatırım Destek Ofisi Uzmanı H. Gökhan Elüstün, ESBAŞ Pazarlama ve Leasing Müdürü Göktürk Altınbaş, Yanmar Holding Türkiye Temsilcisi M.Kemal Erdoğan, JCCME Direktörü Akio Nakanishi ve JETRO İstanbul Başkanı Yasuyiki Murahashi’nin konuşmaları ile devam etti.

Yaklaşık 100 Japon firma temsilcisinin katılım sağladığı seminerde İzmir ile ilgili genel bilgiler ile İzmir’deki yatırım fırsatları,  devlet teşvikleri, serbest bölgenin vergi avantajları, ve Türk-Japon ekonomik ve kültürel ilişkileri gibi konular ile ilgili sunumlar ve konuşmalar gerçekleştirildi.

İZKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Nazlı Kayı yatırım tanıtım turu ile ilgili “Yıllık ciroları ortalama 100 milyar dolar olan altı global Japon firmasının üst düzey temsilcisine İzmir’in sunduğu fırsatları anlattık. Görüşmelerimizde bu firmaların İzmir hakkında çok olumlu görüşlere sahip olduğunu ve önümüzdeki dönemde çeşitli yatırım fırsatlarını değerlendirmek istediklerini öğrendik. Japonya’ya 2012 yılından bu yana yatırım tanıtım turları organize ediyoruz. Gün geçtikçe Japonya’da İzmir ile ilgili farkındalık ve Japon firmaların İzmir’e olan ilgileri gözle görülür bir şekilde artış gösteriyor. İzmir’de hâlihazırda yatırımı bulunan Japon firmaların varlığı ve bu firmaların sayısının gün geçtikçe artması da bu durumun sonucu olarak ortaya çıkıyor. İZKA olarak gelecekte daha çok Japon firmasının İzmir’e yatırım yaparak, gerek istihdam gerekse teknoloji transferi açısından İzmir’in gelişimini destekleyeceğine olan inancımız tam” şeklinde konuştu.

 
İzmir'de şehit çocuklarının karne sevinci
 
Akfen Holding TAV Havalimanları Holding'deki payını devretti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnternet devinin satışı onaylandı
ABD'li internet hizmetleri şirketi Yahoo'nun hissedarları, firmanın iletişim ...
EBSO'dan 'dijital' zirve: Sektörün devleri buluşacak!
Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Ege Yönetim Danışmanları Derneği işbirliğiyle ...
EBSO'dan çevre vurgusu
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
 
Egeli ihracatçılardan Mayıs ayrı raporu: Yüzler gülüyor
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) 2017 yılı Mayıs ayında 953 milyon 783 bin ...
Kemalpaşa Organize yine devler arasında
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından açıklanan “2016 yılında üretimden ...
Demirtaş'tan eski Tekel depoları çıkışı!
İzmir Ticaret Odası (İTO) mayıs ayı olağan meclis toplantısında konuşan ...
 
İzmirli ihracatçılarda hava kargo sevinci
Turkish Cargo, TİM ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği arasındaki ...
EBSO ilk 100'de Torbalı farkı
EBSO üretimden satışa 2016 yılında başarılı olan ilk 100 firmayı açıkladı. ...
EBSO 100 büyüğü açıkladı: Zirvede gelenek bozulmadı
Ege Bölgesi Sanayi Odası, üretimden satışlarda 2016 yılı performanslarına ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva