HABERLER>MAGAZİN
5 Mart 2020 Perşembe - 08:59

İzmirli sahte kanser hastası Haluk Levent’i üzdü: Perde arkasında neler yaşandı?

Kanser hastası olduğunu söyleyerek Haluk Levent ile buluşan genç bir kadının numara yaptığı ortaya çıktı. Levent, olay üzerine hayal kırıklığına uğradı. Levent, yaşanılan süreç ile ilgili olarak ayrıntılı bilgi verdi.

İzmirli sahte kanser hastası Haluk Levent’i üzdü: Perde arkasında neler yaşandı?

EGEDESONSÖZ- Kurduğu ve başkanlığını yürüttüğü AHBAP Derneği ile yardıma muhtaç insanların yardımına koşan şarkıcı Haluk Levent, sahte bir kanser hastasının kurbanı oldu.

Beyin tümörü olduğu iddiası ile Haluk Levent’e sosyal medya hesabı üzerinden yardım isteyen ve İzmir’de yaşayan genç kadının yalan söylediği ve psikolojik sorunlarının olduğu ortaya çıktı. Söz konusu genç kadın ile İzmir-Kordon’da buluşan Haluk Levent, ona gitar çalmış, sahilde birlikte çay içmişlerdi.

Çoğu zaman gerekli desteği sağlayabilmek adına vaatlerde de bulunan ve bağışçılarına şarkı söylemekten yemek yapmaya kadar geniş bir yelpazede hizmet veren Levent yaşadığı psikolojiyi Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım üzerinden gösterdi.

Fenomen dizi Behzat Ç. ye göndermede bulunan Haluk Levent şu ifadeleri kullandı: “Behzat amirim için ‘nasıl kaldırıyor bunca yükü, bunca hayal kırıklığını’ derdim. Sonuçta o rol icabı! Ya benim kalbim?”

Destekçileri ise Haluk Levent'in yanında olduklarını belirten yüzlerce yanıtla paylaşıma karşılık verdi. Levent'e aynı yolda devam etmesi yönünde güç veren Twitter kullanıcıları, 'yanındayız' mesajı verdi.

NELER YAŞANDIĞINI ANLATTI
Gelen tepkiler üzerine Haluk Levent, süreçte neler yaşadıklarını ayrıntılı bir şekilde açıkladı. Açıklamasında şunlara yer verdi:

“Gün boyu yazdınız, sordunuz @tuhafamasurup hakkında. Bir Karadeniz gezisinde tweetler atıyordum, bir woswos araba ile poz vermiştim. İlk o tweetin altında görmüştüm onu. “Abi birgün ben de gezebilir miyim” gibi, buna benzer bir şeydi. Takipçilerim de etiketliyordu onu devamlı. Saçı yoktu ve bazı fotolarda maske vardı. Onu mutlu etmeliyim diye düşündüm ve irtibat kurdum.İzmir'e geldiğimde görüşürüz dedim.Hatta o tweet attı sonra “abi çay içer miyiz?” diye. İzmir'e gittiğimde, söz verdiğim gibi görüştük. Onun istediği gibi kordonda gitar muhabbeti yaptık. Şarkılar söyledik ve çayımızı içtik.

Bana beyin tümörüyle ilgili problemi olduğunu ve 9 Eylül araştırma hastanesine gidip geldiğini söyledi. Ben de “elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedim. Yani bu kız Ahbap platformuna “ben hastayım gelin beni tedavi ettirin” demedi.

Yani çok doğal haliyle gelişen bir sohbetti. Daha sonra bir kez daha görüştük tahmin ediyorum bir ay sonra, bir konsere geldi. “Abi Ahbaplara ben de katılabilir miyim” dedi. “Ahbaplık için bazı kriterler var, o kriterlerle Ahbap olabilirsin ama seni fahri Ahbap yapalım” dedim.

ONUNLA KONUŞUN, MORAL VERİN
Ona tedavi süresince iyi geleceğini düşündüğümden ona moral olsun diye İzmir Ahbap’a aldım. Ama bu esnada da tekrar raporları sordum. O da yakında hastaneden raporları alıp göndereceğini iletti. Daha sonra ben İzmir başkanımız Yeşim ile görüştüm. Ve İzmir başkanımız Yeşim'e “Onu Whatsapp grubuna alın, onunla konuşun, ona moral verin” dedim. Ama Yeşim'e de raporları bir an önce alın ve bana iletin dedim. Çünkü nasıl bir tedavi gördüğünü görmek ilgilenmek istedim.

İstanbul’da birçok hastaneden randevu ayarlayacaktım. Çünkü ailesinin durumu kötüydü ve bizler onun için ne yapabiliriz diye düşünmek zorundayız. Bu sebeple Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nden Uğur Türe Hoca’nın ekibi ile görüştüm. Ardından Acıbadem ve Medipol ile.

SÜREKLİ MAZERET GÖSTERDİ
İzmir’de bir yere yönlendirdim ama İrem mazeret gösterdi. Hatta “şu sıra çok kötüyüm evden çıkamıyorum abi” deyip tekrar oyaladı. İzmir başkanı Yeşim’le tekrar görüştüm. “Takipçisi ol lütfen” dedim.  O mutlu olsun diye bazı zamanlar onun sevdiği şarkıları telefonda ona söyledim. (Arkadaşlar beyin tümöründen son 6 ayda 3 çocuğumuzu kaybettik. Çok tehlikeli bir hastalık. Bu sebeple çok hassas davranıyordum İrem’e.)

“ABİ BU KIZLA İLGİLİ ŞÜRHELERİMİZ VAR, ŞİZOFREN OLABİLİR”
Sonra Yeşim aradı. “Abi bu kızla ilgili şüphelerimiz var, bu kız şizofren olabilir. Bir psikoloji rahatsızlığı var bu kızın. Buna eminim” dedi. Ben de 9 Eylül Araştırma Hastanesi’nde beyin ile ilgili bölümleri ve kanser ile ilgili bölümleri arayıp tek tek İrem'in kaydını sordum. Adı soyadına göre sorgulatma yaptırdım ama hiçbir kayda rastlamadım.

Ve kendisini aradım. Bundan birkaç gün önce. “Anlat dedim. Bana anlat!” dedim. “Hiçbir şey yok” dedi. “Hiçbir problem yok” dedi. “Ben, raporları göndereceğim” dedi. Göndermedi, gönderemedi. Sonra sosyal medya hesaplarını kapattı. Ama hala içimde onun yalan söylemediği, durumu vardı ki bana hala raporları getireceğini söylüyordu. Ve İzmir Ahbaptan Yeşim ile görüştüğümüzde “Abi artık net. Ahbap gurubundan da çıkardım” dedi.

Ve olay dün akşam bir Twitter kullanıcısının yazması sonucu patladı. O da İzmir Ahbap’larından biri ile görüşmüş.  Öncelikle biz Ahbap platformu olarak, “Haydi İzmir! Şurup'a yardım edelim” diye bir tweet atmadık. Ona Ahbap platformu olarak bir para desteğinde bulunmadık.

KALBİMİZ KIRIK
Gönlümüz kırık... Kalbimiz kırık... Umarım tedavi olur. Tek sevindiğim şey beni kandırmış olsa da onun beyin tümörüne yakalanmamış olmasıydı. Tek tesellim o. En azından buna seviniyorum. Onun için çok çaba harcadım çok emek harcadım. Arayıp ağladığı zamanlar ona moral verdim.

ONU BU ŞEKİLDE BIRAKMAM
Ama oldu bir kere. Bizim bir para ilişkimiz olmadı. Başkaları ile ne yaşadığını bilmiyorum. Ortaya çıkacaktır zaten.  Umarım bu kızımız tedavi olur ve topluma daha sağlıklı bir şekilde döner. Bazıları kızacak ama bugün onunla telefonla görüşüp bir psikiyatri ile görüştürdüm. Ne olursa olsun o hasta. Beyin tümörü değil ama şizofreni durumu. Şu an cezasını çekiyor zaten. Tüm ülke ona nefret kusuyor. Onu bu şekilde bırakamam. Tedavi ettireceğiz!

 
Mehmet KARABEL yazdı... Yakışan buydu!
 
Kuşadası'nda can pazarı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçük Emrah'ın oğlu Tayfun: Babam beni kapıdan içeri almadı
Küçük Emrah adıyla tanınan şarkıcı Emrah Erdoğan'ın Survivor 2020'de yarışan ...
Koronavirüs'ten öldüğü iddia edilen 'Çaycı Hüseyin'den açıklama
Çocuklar Duymasın dizisinde canlandırdığı Çaycı Hüseyin karakteriyle tanınan Alpaslan ...
Teoman'dan muhabirlere: Ben size küsüm
Teoman önceki gün Cihangir’de görüntülendi.
 
Muhterem Nur'un sağlık durumu için açıklama
Beylikdüzü Devlet Hastanesi’ne 10 gün önce kaldırılan ünlü sinema sanatçısı ...
Gülben Ergen koronavirüs korkusu nedeniyle duruşmaya katılmadı
Eski eşi Erhan Çelik'e 'alenen hakaret' iddiasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapis ...
Muhterem Nur'un hayati tehlikesi sürüyor
Merhum sanatçı Müslüm Gürses’in eşi ve sinema oyuncusu Muhterem Nur’un ...
 
Nilüfer'den bir üzücü haber daha!
Yaptığı müzikle bir döneme damga vuran Nilüfer, son zamanlarda ardı ardına ...
Yoğun bakımdaydı: Muhterem Nur’dan haber var
Yaklaşık 1 haftadır yoğun bakımda tutulan ve tedavisi uyutularak yapılan ...
Şarkıcı Feridun Düzağaç sözlük yazarını affetmedi!
Feridun Düzağaç, bir sözlük platformunda kendisi hakkında 'PKK sempatizanı' ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva