HABERLER>SAĞLIK
12 Ekim 2019 Cumartesi - 13:12

İzmirli öğretmenin şaşırtan değişimi: İğne ipliğe döndü

İzmir'de diyetisyen eşliğinde 140 kilodan 73 kiloya düşen Meryem Çetin, yıllardır hayal ettiği elbiseleri giymenin sevincini yaşıyor.

İzmirli öğretmenin şaşırtan değişimi: İğne ipliğe döndü

İzmir'de yaşayan Meryem Çetin, fazla kilolarından dolayı yıllardır giyemediği elbise hayalini, diyetisyen kontrolünde 10 ayda 67 kilogram vererek gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Gaziemir ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki öğretmen Meryem Çetin, ergenlik döneminin ardından hızla kilo almaya başladı. İlk zamanlar zayıflamak için kendisi diyet uygulamaya çalışsa da her seferinde daha çok kilo alan Çetin, bu nedenle sağlık sorunları yaşamaya başladı.

Hayatında en son ilkokul mezuniyet töreninde elbise giydiğini hatırlayan Çetin, yıllarca fazla kilolarını saklamak için siyah ve bol kıyafetler giymeyi tercih etti. 

Elbise giymeyi çok özleyen Çetin, annesinin de ısrarıyla 10 ay önce diyetisyen Çağrı Sevgel'e başvurdu. Yeme bozukluğu olduğu belirlenen Çetin, uygulanan diyet sayesinde 10 ayda 140 kilogramdan 73 kiloya düşerek yeni bir yaşama adım attı.

Kilo vermeye başlamasının ardından elbise giyme hayalini gerçekleştiren Çetin, gardrobunda bulunan eski elbiseleri atarak yeni kıyafetler aldı, yüksek tansiyon gibi bazı sağlık sorunlarını da geride bırakarak giydiği rengarenk kıyafetleriyle yeni bir hayata "merhaba" dedi.

"Elbise giymek içimde kalan bir ukdeydi"

Fazla kiloları nedeniyle yaşadığı sıkıntıları AA muhabirine anlatan Meryem Çetin, yıllardır çok zor günler yaşadığını, kilo verme konusunda ümitsiz olduğunu ancak diyetisyeni sayesinde zoru başardığını söyledi.

Yıllarca elbise giyen kadınlara imrenerek baktığını belirten Çetin, "İlkokuldayken annem bana bir elbise almıştı. O hala hafızamda. Fazla kilolarımdan dolayı düğünlerde bile elbise giyemedim. Elbise giymek içimde kalan bir ukdeydi. Yıllar sonra mücadele ettim ve bu hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum." dedi.

Çetin, annesinin bu süreçte kendisine hep destek verdiğini, kilo vermesinin ardından hayata olan bakış açısının değiştiğini, artık eskiye göre daha sosyal olduğunu ifade etti.

Aynanın karşısında dakikalarda kendini izledi

Zayıflamasının ardından 3 ay önce ilk elbisesine aldığını aktaran Çetin, şöyle konuştu:

"Elbise almak için çarşıya gittiğimde çok heyecanlıydım. Elbisemi aldığımda duygusal bir şekilde eve geldim. Dakikalarca aynanın karşısında durup elbisenin ne kadar yakıştığını gördüm. O andan itibaren kendimi çok iyi hissetmeye başladım. Artık hep elbise giyiyorum. Mesela artık pantolon, gömlek ve tişört görmek bile istemiyorum. Diyetisyenimin uyguladığı diyete tam anlamıyla uydum. 10 ayda 67 kilogram vermeyi başardım. Kilo vermek zor değil, insanlar yeter ki istesin ve kararlı olsun." 

"Kızım yaptığı diyet sayesinde yeniden doğdu" 

Anne Seval Çetin de kızının hızla kilo almasının en çok kendisini üzdüğünü, onun bu kadar kısa sürede kilo vermesinin en çok kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

Fazla kilolarından dolayı kızının rahatsızlanıp hayatını kaybetmesinden çok korktuğunu belirten Çetin, "Onu böyle neşeli ve enerjik görünce en çok bir anne olarak ben seviniyorum. Yaptığı diyet sayesinde yeniden doğdu diyebilirim." ifadelerini kullandı.

Diyetisyen Çağrı Sevgel de Meryem Çetin'in çok azimli olduğunu, 10 ay boyunca hastasının diyete uymasının ardından kilo vermeyi başardığını söyledi.

Tedavinin başlangıcında Çetin'in bozulmuş açlık glikozu, insülin direnci ve kan yağlarının yüksek olduğunu dile getiren Sevgel, şunları kaydetti:

"Hastamızda yeme bozukluğu vardı. Diyetle önce onu düzene soktuk. Hastamız artık kilo yapacak yiyeceklerden uzak duruyor. Diyette hastamızı hiçbir zaman aç bırakmıyoruz. İhtiyacı olan besinleri belli aralıklarla ve planlandığı gibi tüketiyor. İlk geldiğinde vücudunda 75 kilogram yağ vardı. Yürüttüğümüz başarılı diyet sayesinde bu rakam 19 kiloya kadar düştü. Bizim amacımız kas kaybetmeden zayıflamasını sağlamak. Meryem Hanım, artık günde bin 800 kalori alarak hayatına devam ediyor." (AA)

 
Altay güç depoluyor
 
Egeli bilim insanları iki yeni canlı türü keşfetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlık: Kokoreç kuduz yapmaz
Sağlık Bakanlığı, kuduzun yüzde 90 oranında evcil hayvanlarda görüldüğüne ...
Gürcistan'dan geldi, İzmir'de şifa buldu
Gürcistan Tekla Nachkebia'ya (14), 3 yıl önce hem akut lenfoblastik lösemi ...
Çarpıcı araştırma: Toplumun 5'te 1'i ruh hastası olabilir!
Prof. Dr. Yüncü, “Toplum geneline baktığımız zaman herhangi bir bireyde ...
 
'Dünya piyasalarındaki propolisin yüzde 90'ı sahte'
Gıda Yüksek Mühendisi ve BEE'O Kurucusu Samancı, "Dünya piyasalarındaki ...
Denizli'de göğüs kabartan başarı! Dünya literatürüne girdi
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı’nda ...
Eczacıların başkanı Sayılkan'dan 'reçete' çıkışı: Ödeme 4-5 ay sonra yapılıyor!
Hastane eczaneleri için konuşan İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, ...
 
Sağlık Bakanı Koca'dan grip aşısı açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ''Bu yıl için üretilen grip aşılarının eczanelere ...
İzmir'de emzirme şenliği!
İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1-7 Ekim Emzirme Haftası ...
İzmir’de polise 'doğru nefes alma' eğitimi verildi
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Kültürpark Gençlik Tiyatrosu Salonu'nda ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva