HABERLER>YAŞAM
27 Aralık 2019 Cuma - 09:24

İzmirli miniklerden Sivas'a sımsıcak iyilik

Bornova ilçesinde bulunan Halil Atila İlkokulu’nun 2’nci sınıf öğrencileri, öğretmenlerinin yoğurt kapları ve dil çubuklarından hazırladığı kasnaklarla örgü örerek, rengarenk atkı, bere ve boyunluklar ortaya çıkardı. Çocuklar, bir aylık çalışma sonucu yaptıkları 700’den fazla ürünü Sivas’taki bir köy okulunda okuyan yaşıtlarına gönderecek.

İzmirli miniklerden Sivas a sımsıcak iyilik

İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan Halil Atila İlkokulu’nun 2’nci sınıf öğrencileri, sınıf öğretmenlerinin yönlendirmesiyle bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Bir ay boyunca, öğretmenlerinin farklı boyutlardaki yoğurt kapları ve tahta dil çubuklarından hazırladığı kasnaklarla rengarenk bere, atkı ve boyunluklar ören çocuklar hem el becerilerini hem de empati duygularını geliştirdi. Hiç tanımadıkları yaşıtlarının yüzünü güldürmek için emek veren öğrenciler her hafta atölyeye giderek, 2 ders saatini örgüye ayırdı. Velilerin de desteklediği proje kapsamında, 350 çocuğun ortaya çıkardığı ürünler, kolilere koyularak, okuldan bir sınıf öğretmeninin ilk görev yeri olan Sivas’ın Kale ilçesindeki Vali Aydın Güçlü İlkokulu’nda okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere gönderilecek. Düşünceli minikler, paketledikleri el emeği ürünlerinin içine kendi elleriyle yazdıkları küçük notları da ekledi.

'ONLARA DA TERAPİ OLDU'
25 yıldır öğretmenlik yapan sınıf öğretmeni Gülserap Yiğitalp, öğrencilerinin tablet ve televizyondan uzak kalarak, ilmik ilmik iyilik işlediklerini belirtip şöyle dedi:

"Tüm 2’nci sınıf öğretmeni arkadaşlarım emek verdiler. Atık malzemelerle başladık. Çocukların kimisi 5, kimisi 10 kiloluk yoğurt kapları getirdi. Kapları yapılacak ürünün büyüklüğüne göre seçtik. Görsel sanatlar ve serbest etkinlik derslerini kapsayan güzel bir çalışma yaptık. Çocuklar öncelikle tabletten ve telefondan uzak kaldılar. Velilerimiz bu konuda çok güzel geri dönüşler yaptı. Çocuklarda hummalı bir çalışma oldu, hepsinin elinde yoğurt kovaları vardı. Malzemesini unutanlar üzüldü, anneleri getirdi. Sınıf mevcutlarımız 30- 32 olduğu için sıkışık sıkışık oturdular atölyede, ipleri birbirine dolaştı. İlmeği kaçanlar oldu fakat sabırlı olmayı, zorluklarla baş edebilmeyi öğrendiler. Çocuklar 7- 8 yaşında olmasına rağmen ummadığımız bir başarı elde ettik. Empati duyguları gelişti, yaşıtları soğukta üşümesin diye böylesine güzel bir çalışma yaptılar. Temeli iyilik ve sevgiydi. Aynı zamanda terapi de oldu onlara. Kendilerine de örmeye başladılar. Öğretmenler gününde ördükleri ile bize hediyeler getirdiler. Proje devam edecek, şiş çubuklarına geçeceğiz. Velilerimizden birisi teknoloji tasarım öğretmeni olduğu için de bize çok yardım etti. Birer ikişer veli geldi, bize çok yardımcı oldular."

Okul Müdürü Çetin Yılmaz ise, "Amacımız etkinliklerle çocuklarımızın becerilerini geliştirmesini sağlamak, yeteneklerini ortaya çıkarmak. Bu aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi oldu. Çocuklarımız bunu yaparken Sivas’taki öğrencilerin yüreklerini ısıtmak istedik" diye konuştu.



'ÖRMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Öğrencilerden Sine Atalay, "Atkı, şapka ördük. Yaparken güzel zaman geçirdik. Mutlu oldum. Biz bunları gönderince beğendiklerini giyip üşümeyecekler" dedi. Melek Yüsra Bozkurt, "Ben daha önce hiç örgü örmemiştim. Sivas’taki çocuklar sevinecekler, kış günlerinde takacaklar, sıcacık olacaklar, üşümeyecekler" diye konuştu. Ömer Seyfettin Aydoğan, "Örgü örmeyi çok seviyorum. Sivas’taki çocuklara bir sürü şey ördük. Oradaki çocuklar çok mutlu olurlar. Bana böyle hediyeler gelse kendimi çok iyi hissederdim" diye konuştu. Enes Talha Avcı, "Onlar güzel güzel bunları takarken, biz de onlara örmeye devam edeceğiz. Bere, şapka öreceğiz. Annem ve babam çok sevindi. Örgü örmeyi çok seviyorum" dedi. (DHA)

 
'Milli Piyango biletini yırtmayın' uyarısı!
 
İzmirli üretici tedirgin! Meralar elden gidiyor mu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaşam mücadelesiyle örnek oluyor
İzmir'de yaşayan görme engelli Uğur Kurumaz (58), yaşadığı tüm zorluklara ...
Kore Gazisi için Ödemiş'te son görev
İzmir'in Ödemiş ilçesinde yaşamını yitiren Kore gazisi Himmet Ali Sarı ...
Ortaokul öğrencisinden örnek yardım kampanyası
İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde, ortaokul öğrencisi Yiğit Kaan Kızlıer (13), ...
 
Mert'in eşinden yürek burkan paylaşım
Uludağ'da aramaların 17'nci gününde cansız bedeni bulunan Mert Alpaslan'ın ...
İzmir'in 'Ayaklı İşkur'u yetimlere de el uzattı
İzmir'de özel bir elektrik dağıtım firmasında teknik yönetici olarak görev ...
Beşiktaş’ın yurtdışındaki simge ismine İzmir’de hüzünlü veda
Almanya’nın Duisburg kentinde yaşayan ve Beşiktaş’ın kentteki temsilciliğini ...
 
Küçük Elif’ten örnek davranış: Doğa yürüyüşünde tarihi eser buldu
Çeşme’de Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda okuyan Elif Suna Kaya doğa yürüyüşünde ...
İzmir'in 'Örgü Melekleri': Gönülleri fethediyorlar
İzmir'in 'Örgü Melekleri': Gönülleri fethediyorlar
İzmirli anneden yardım çağrısı: Patik örerek çocuğuna umut oluyor
İzmir'in Çiğli ilçesinde, epilepsi hastası olan yüzde 90 engelli 10 yaşındaki ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva