HABERLER>GÜNCEL
27 Temmuz 2019 Cumartesi - 11:32

İzmirli miniklerden can dostlar için örnek davranış

İzmir'in Menemen ilçesinde sokakta buldukları 3 aylık yavru köpeği besleyen 4 çocuk, hasta olduğunu farkedince, bakım ve tedavi masraflarını karşılamak amacıyla mahallede bir stant açıp, evlerinden getirdikleri ve komşularının bağışladığı ürünleri satarak para biriktirmeye başladı. Kampanyalarına 'Bir mama da senden' ismini veren çocuklar, 2 günde 310 TL toplayarak, 'Şampiyon' adını verdikleri yavru köpeği tedavi ettirip, sokak hayvanları için mama satın aldı.

İzmirli miniklerden can dostlar için örnek davranış

Menemen'deki Egekent 2'de bulunan İstiklal Mahallesi'nde yavru bir köpek gören 9 ve 10 yaşlarındaki çocuklar Toprak Tan Gülder, Güneş Yuvanç, Aysu Işık ve Defne Kaymak, 'Şampiyon' adını verdikleri köpeğin bakımını üstlendi. Yavru köpeğin hasta olduğunu fark eden çocuklar, veteriner masraflarını karşılayabilmek için evlerinin önündeki sokakta stant açtı. Standa 'Unutmayalım ki doğanın dengesini hayvanlar korur', 'Çare siz olabilirsiniz, koru ve yaşat' yazılı dövizler yerleştiren çocuklar, yardım kampanyası başlattı. Evlerinden getirdikleri ve komşularının bağışladığı oyuncak, takı, toka, kitap ve kıyafet gibi ürünleri satmaya başlayan çocuklar, 2 günde 310 TL topladı. Bu gelir ile de hasta yavru köpeği veterinerde tedavi ettirip aşılarını yaptıran çocuklar, artan para ile sokak hayvanlarını beslemek için mama satın aldı. Kampanyalarına 'Bir mama da senden' ismini veren çocuklar, ailelerinin ve komşularının da desteği ile boş zamanlarında stant açıp, hayvanlara destek olmak için satış yapmaya devam ediyor.

Kampanyayı başlatan çocuklardan Toprak Tan Gülder'in annesi Serap Gülder, "Çocukların bir yavru köpek için ellerinden geleni yapması bizi çok duygulandırdı. Elimizdeki mamalar bittikçe devam etmeyi düşünüyoruz. Yan sitemizdeki çocuklar da gördükten sonra stant açmaya başladı. Umarım bu yaygınlaşır ve sokak hayvanlarına verilen değer artar" dedi. Çocuklara destek veren Gülder, "Toplanan para ile yavru köpeği veterinere götürdük, serum takıldı, tedavi edildi. Kontrolleri devam ediyor. Çocuklar stant açmaya 3 gün devam ettiler, bugün de kurdular. Şimdilik yaklaşık 30 kilo mamamız var. Bitmeye yakın tekrar yapabiliriz. Çocuklarımızın böyle bir kampanyanın içinde bulunmasından çok etkilendik. Ailelerin buna destek vermesi çok etkileyiciydi. Aileler kek yaptılar, onları da sattılar. Hepimizin, annelerin, komşuların destek vermesi inanılmaz gurur vericiydi. Kimisi hiçbir şey almadan bağış yaptı, kimisi 10 TL yerine 50 TL verdi. Bazı komşular kendi çocuklarını yanımıza getirmek istediler, çocukları örnek alsın istediler. Stant açtığımızı zabıta da duymuş, onlar da gelip çocukları konuştular ve aferin diyerek kendileri de stanttan alışveriş yaptılar. Onlar gerçekten kalpleri temiz, koca yürekli çocuklar. Hasta köpek için ellerinden geleni yaptılar. Mahallemizde çoğu insan sokak hayvanları ile ilgileniyor. Benim teyzem bütün maaşını mamaya yatırıyor, sokak hayvanlarına veriyor. Sabah öğlen akşam hayvanları besliyor. Aslında bu kampanyanın başlangıcında oğlum teyzemden örnek aldı. Menemen Belediyesi eylül ayında madalya töreni düzenleyecek, bizim çocuklarımızı da çağırdılar. Belediye Başkanı Serdar Aksoy da standı ziyarete geleceğini söyledi" diye konuştu.

Toprak Tan Gülder de, "Örnek bir davranışta bulunmak istedik. Sokak hayvanlarına kötü davranmayalım, onları sevelim, onlara yiyecek vermezsek hasta olurlar. Evin önüne bir su kabı koymak bile çok önemli. Hayvanlar aç ve susuz kalıyorlar, biz onları kurtarmak istiyoruz" dedi.

Çocuklardan Güneş Yuvanç ise "Yavru köpeği kurtardığımız için çok sevinçliyim. İlk olarak bu köpeği kurtardık, fakat bu projeyi devam ettirerek başka sokak hayvanlarını da kurtarıp, beslemek istiyoruz. Sokak hayvanlarına mama ve yemek verilmeli. Onlara asla zarar vermemeliyiz. Onların da bizim gibi yaşama hakları var. Bütün insanlar hayvanlar için elinden geleni yapmalı, ellerinden bir şey gelmiyorsa da zarar vermesinler yeter" şeklinde konuştu. (DHA)

 
Yerli üretim logolu etiketlerde düzenleme
 
Mahallenin Muhtarları'nın şoför Ali'si Yalçın Gülhan hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Metro ve tramvayda baykuş dönemi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geç saatlerde toplu ulaşımı kullanma imkanı ...
Filipinler'de depremler: 8 ölü
Filipinler'in Batanes eyaletinde meydana gelen 5,4 ve 5,9 büyüklüğündeki ...
Kocasını aldattığı uykuda ortaya çıktı... Mahkemeden emsal karar
İzmir’de vücut geliştirme antrenörü Cengiz D, bir gece uyuyakalan eşinin ...
 
İstanbul merkezli 30 ilde FETÖ operasyonu
İstanbul merkezli 30 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda, ...
Yaldız’dan ‘yeni parti’ yorumu: İktidar partisinin içinden yeni bir iktidar partisi çıkmaz!
İntegral Araştırma Genel Koordinatörü Ümit Yaldız, Ahmet Davutoğlu ve ...
Nijerya'da kaçırılan 4 Türk vatandaşı kurtarıldı
Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da kimliği belirsiz silahlı kişilerin ...
 
İzmir'de feci kaza: Çarptı... Öldürdü... Kaçtı...
İzmi'in Bayraklı ilçesinde, yolun karşısına geçmek isterken otomobilin ...
İzmir'in o ilçesinde veba şüphesi: Hayvan giriş çıkışı yasaklandı!
İzmir'in Bergama ilçesinde küçükbaş hayvanlarda tespit edilen veba bulguları ...
Bu kadarına pes! İzmir'in içme suyunu karşılayan baraja taş ocağı hamlesi
Merkezi Diyarbakır’da bulunan Livmer Madencilik İzmir’in Menderes İlçesi’nde ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva