HABERLER>SAĞLIK
24 Mayıs 2019 Cuma - 10:01

İzmirli minik Afra için hayat umudu doğdu

İzmir'de yaşayan ve 2 yıl önce lösemi teşhisi koyulan Afra Eylül Arabacı (3) için tam uyumlu üç farklı uygun donör bulundu. Down sendromlu olan minik Afra'ya 26 Haziran'da, tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi'nde ilik nakli yapılacağı belirtildi. Anne Altun Arabacı, "Naklin de bir takım riskleri var ancak bizim için çok büyük bir umut oldu. İnşallah ben de Afra'nın büyüdüğünü, okula gittiğini göreceğim" dedi.

İzmirli minik Afra için hayat umudu doğdu

Henüz 1 yaşındayken lösemi teşhisi koyulan ve kemoterapi gören minik Afra için doktorlar kemik iliği nakli olması gerektiğine karar verdi. Recep ve Altun Arabacı çifti, Afra'nın yaşama tutunabilmesi için donör olunması çağrısında bulunurken bu süreçte Türkiye başta olmak üzere Avrupa'da da Afra bebek için donör taraması yapıldı. Tam uyumlu üç farklı donörün tespit edilmesi üzerine, Afra'ya, 26 Haziran tarihinde tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi'nde ilik nakli yapılmasına karar verildi.

Büyük bir mucizenin gerçekleştiğini belirten anne Altun Arabacı, "Bir dönem Afra için ilik arayışına gerek kalmamıştı, ancak daha sonra tekrar ihtiyaç duyuldu. Yapılacak naklin de bir takım riskleri var, bu yüzden endişeleniyorum. Ancak burada yıllarca nakil bekleyen çocuklar var bu bizim için çok büyük bir umut ışığı oldu. Ben onun büyüdüğünü, okula gittiğini görmek istiyorum" diye konuştu.

'BİR UMUDA TUTUNDUK'
Afra'nın 6 kür kemoterapi tedavisi aldığını anlatan Altun Arabacı, "Ancak kemoterapi işe yaramadı. Bir müddet bekledik, kök hücrelerde artış oldu. Şimdi kök hücrelerin çoğalması durmuş durumda. Afra'nın vücudu kemik iliği üretemiyor. Biz sürekli dışardan trombosit alıyoruz. Ayrıca tekrar etme riski var, iki kere lösemi olduğu için tekrar etmesinden de korkuyoruz. Bu sefer geri dönüşü olmayabileceğini söylüyorlar. Çünkü çok küçük ve aldığı kemoterapiler çok ağır. Bu yüzden ilik nakli olacak. Ekstra bir durum olmadığı, donörümüz vazgeçmediği sürece 26 Haziran'da nakil gerçekleşecek. Herkesten dua etmelerini bekliyoruz. Biz neredeyse iki yıldır hastanedeyiz. Kemoterapi aldığında Afra'nın saçları döküldü. 'Kızım lösemi ama ağır değil' derdim hep. Ama lösemi, lösemiymiş. Her şekilde yıpratıyor. Düşük de olsa bir umuda tutunduk. Hiçbir zaman kötü düşünmedim. Afra'nın bunu başaracağına inanıyorum" dedi.

'ONUN ENERJİSİ BAMBAŞKA'
Sosyal medya üzerinden birçok kişinin Afra için dua ettiğini söyleyen anne Arabacı, "Hiç tanımadığımız insanlar bize destek oluyor. Bu durum bizi çok motive ediyor. Dışarıdaki insanların desteğiyle bu kadar güçlü durabiliyorum. Buraya geldiğimde doktor bana zor şeyler yaşayabileceğimizi ve istersem destek alabileceğimi söylemişti. Ancak ben desteğe ihtiyaç durmadım. Afra'nın yanında güçlü kalmaya çalışıyorum. Afra'nın enerjisi bambaşka. Bir kere beni ağlarken gördüğünde gözlerimin içine öyle bir baktı ki bir daha ağlayamadım. Şu an nakli hayırlısıyla atlatmak istiyoruz. Gerisi inşallah güzel olacak" diye konuştu.

 
Çin'in uydu ve roketi yere çakıldı!
 
Çeşme açıklarında 47 kaçak yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nadir hastalıklara 14 özel merkez geliyor
ALS, SMA, DMD, MS gibi nadir hastalık sahiplerinin tedavideki sıkıntılarını ...
Eczacıların Başkanı Sayılkan: İnternetten siyanür satışı engellenmeli!
İzmirli bir üniversite öğrencisinin geçtiğimiz günlerde anne ve babasını ...
Kalp hastalarına sahur için çay ve kahve uyarısı
Havaların ısınmasıyla birlikte oruç tutan kalp hastaları için riskli bir ...
 
'Obez hastalar için ilk tedavi şekli ameliyat değildir'
Prof. Dr. Özgür Fırat, "Obez hastalar için ilk tedavi şekli ameliyat değildir. ...
İftar sonrası için sigara uyarısı
TÜSAD Tütün Kontrolü Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Akçay, "İftardan ...
İzmir'deki hastaneden ilginç karar: Şikayet varsa ameliyat yok!
İzmir'de, parkinson hastalığı nedeniyle beyin pili ameliyatı olan Osman ...
 
İl Sağlık Müdürlüğü'nde Öztop dönemi
İl Sağlık Müdürü olarak atanan Balıkesir eski İl Sağlık Müdürü Op. Dr. ...
Bakan Koca: Türkiye'nin sağlık sistemi dünyaya örnek
Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'deki sağlık sisteminin her geçen gün daha ...
'Karaciğer dostu' enginarın tam zamanı
Uzmanlar, doğal probiyotik kaynağı olma ve yağ azaltıcı gibi özelliklerinin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva