HABERLER>GÜNCEL
23 Mayıs 2012 Çarşamba - 08:47

İzmirli kadınların koruyucu meleği işbaşında

İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan "Kadına Şiddeti Önleme Kısım Amirliği" nin başına Komiser Hatice Poyraz getirildi.

İzmirli kadınların koruyucu meleği işbaşında

İZMİR - Poyraz, şiddete uğrayan kadınların sorunlarıyla yakından ilgileniyor, onlara şiddette maruz kaldıklarında yapmaları gerekenleri anlatıyor. Poliste koruma isteyen 500 kadınla tek tek görüşen Komiser Poyraz, aynı zamanda kadınları korumakla görevli ekipler de aile içi şiddet konulu kurs veriyor.

BİLKAY TALİMAT VERDİ
Eşlerinden şiddet gördükleri için korumaya isteyen 500 kadını 170 ekibe zimetleyerek Türkiye'de örnek bir uygulama başlatan İzmir Emniyet Müdürlüğü, bu kez şiddet gören ve koruma isteyen kadınların tüm sorunlarıyla yakından ilgelenmesi için kadın komiser görevlendirerek bir ilke imza attı. İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay aile içi şiddete maruz kalan kadınları korumak ve sorunlarıyla yakından ilgilenmesi için Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan "Kadına Şiddeti Önleme Kısım Amirliği" başına kadın komiser atanmasını istendi. Bilkay'ın kadınlarla daha iyi iletişim sağlanması için verdiği bu talimat üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü yetkilileri kurulan yeni birimin başına Komiser Hatice Poyraz'ı atadı.

İKİ AY KURS ALDI
"Kadına Şiddeti Önleme Kısım Amirliği"ne atanması yapılan Komiser Hatice Poyraz, Ankara ve İzmir'de yaklaşık iki ay boyunca aile içi şiddet konulu kurslara katıldı. Aldığı kurslar sonrası aile içi şiddet konusunda uzman olan Komiser Poyraz, görev başlamasının ardından şiddet mağduru kadınları korumakla görevli 350 polise aile içi şiddet konulu kurs vermeye başladı. Poyraz verdiği kurslarda, şiddette uğrayan bir kadınla nasıl iletişim kurulması gerektiğinin yanı sıra yardım isteyen kadın ve saldırgan eşi hakkında ne tür bilgiler toplanması gerektiğini anlatıyor.

ŞİDDET MAĞDURU KADINLARLA GÖRÜŞÜYOR
Yaklaşık iki aydan beri görev yapan şiddet mağduru kadınların yardım meleği Komiser Hatice Poyraz, bir yanda personele kurs verirken diğer yanda İzmir'de şiddet gören 500 kadınla görüşmeler yapıyor. Görüşmeler sonucu kadınları sorunlarını dinleyen Korkmaz, tehdit derecelerine göre koruma sayısını artırılması için üstlerina rapor ediyor.

"SORUNLARINI DAHA RAHAT ANLATIYORLAR"
Eşlerinden şiddet gören kadınların karşılarında bir kadın polis gördüklerinden sorunlarının daha rahat anlattıklarını belirten Komiser Hatice Poyraz, "İki ay içinde şiddet mağduru birçok kadınla görüşmeler yaptık. Bu kadınların hem güvenlik hemde diğer sorunları hakkında rapor hazırlayıp üstlerimze sunuyoruz. Kadınların tehdit dışında maddi sorunları da bulunuyor. Bu konuda çeşitli kamu kuruluşlarıyla irtibatta geçip yardım bulunmasını sağlıyoruz. İki ay gibi kısa süre içinde birçok kadına maddi ve manevi olarak yardımda bulunduk" dedi.

"AMAÇ KOLAY İLEŞİTİM"
Kurdukları "Kadına Şiddeti Önleme Kısım Amirliği" biriminin başına kadın komiser atamalarının nedeni mağdur kadınlarla daha iyi iletişim sağlamak olduğunu belirten Asayiş Şube Müdürlüğü yetkilileri, "İyi ileşitim kurulmasının yanı sıra İzmir'deki şiddet mağduru kadınların verileri artık tek bir birimden toplanmaya başlandı. Hangi kadının kimler tarafından tehdit edildiği konusunda artık Komiser Hatice Poyraz en bilgili kişidir. Herhangi bir olumsuzluk durumunda Komiser Poyraz'ın verdiği bilgiler doğrutusunda ekipler çalışmalar yapıyor" diye konuştu.

NELER YAPIYOR?
*Şiddet gören veya saldırıya uğrayan kadınlarla hemen görüşüp polisin her zaman yanlarında olduğunu söyleyerek psikolojik destek veriyor.
*Eşi tarafından dövülen ancak koruma talebi bulunmayan kadınlara nasıl koruma talep edecekleri ve yapmaları gerekenleri anlatıyor
*Sürekli şiddet gördüğü için kadın sığınma evlerine gitmek isteyen kadınlara yardımcı oluyor.
*Eşinden şiddet gördüğü için ayrılan ve maddi sıkıntısı bulunan kadınlara yardım sağılanması için çeşitli girişimlerde bulunuyor.
*Emniyette eşinden şiddet gördüğü için gelen kadınlarla görüşerek onların sorunlarını dinliyor.
*Şiddet mağduru kadınlarla ilgi her ay rapor hazırlayarak üstlerine sunuyor.(Neşet Dişkaya/İzmir AHT)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocasını nasıl öldürdüğünü anlattı
Şiddet uygulayan eşini boğarak öldüren ancak mahkemenin nefs-i müdafaa ...
Hain saldırıyı anlattı: Okulu siper aldılar…
Siirt’in Pervari ilçesinde 6 askerin şehit olduğu PKK saldırısında yaralanan ...
Biri emekli 17 askere 'infaz' tutuklaması!
Van’da 3 yıl önce 2 PKK'lı terörist ve rehin aldıkları bir kişinin 'operasyon ...
 
Ödemiş'te akraba kavgası cinayetle bitti
Ödemiş’te aralarında husumet bulunduğu belirtilen iki akraba arasında ...
Askerlik Kanunu'nda değişiklik Meclis’ten geçti
TBMM Genel Kurulu'nda, Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik ...
Hurdacı kardeşlerin katil zanlısına tutuklama
Menemen'de, 2011 yılı Nisan ayında, hurdacılık yapan üç kardeşten ikisini ...
 
CHP Gaziemir’de ‘yasak aşk’ sancısı!
Gaziemir, belediye meclis üyesi ile ilçe yöneticisinin yasak aşkını konuşuyor. ...
Yeşil Kart'ta 'dolandırıcılık' Yargıtay'dan döndü
Yargıtay, sosyal güvencesi olmadığı için komşusuna ait Yeşil Kart ile ...
Memur isyanı: Türkiye'de hayat duracak
Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen, KESK ve Kamu-Sen'in aralarında bulunduğu sendikalara ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP’nin ‘sancak gemisi’ bunları neden yaşıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva