HABERLER>GÜNCEL
3 Ocak 2020 Cuma - 09:07

İzmirli kadına evlilik tuzağı... 95 bin lira uçtu, gitti!

İzmir'de yaşayan Derya Çiftçi (52), evlenme niyetiyle komşusunun tanıştırdığı Haşim Y. (40) tarafından dolandırıldığı iddiasıyla şikayetçi oldu. Çiftçi, elden ve kredi çekerek verdiği paranın, 95 bin lirayı bulduğunu belirterek, "Demet ve Haşim'e sesleniyorum. Siz benim yetim oğluma acımadınız. Ben size ne yaptım, ben paramı istiyorum" dedi.

İzmirli kadına evlilik tuzağı... 95 bin lira uçtu, gitti!

İzmir'in Menderes ilçesinde oturan 1 çocuk annesi Derya Çiftçi, 8 yıl önce eşini kaybetti. Çiftçi, 2 yıldır komşusu olan Demet Y.'nin kayınbiraderi Haşim Y. ile geçen eylül ayında evlenme niyetiyle tanıştırıldı. Tanıştıktan 25 gün sonra Haşim Y., iddiaya göre Muş'taki tarlasını satmak için tapu işlemlerini halletmek amacıyla Derya Çiftçi'den 15 bin TL göndermesini istedi. Komşusu Demet Y.'nin 'Haşim çok güvenilir, çok iyi bir insandır. Nasıl olsa evleneceksiniz. Sen parayı gönder. O sana misliyle ödeme yapar' demesinin ardından Çiftçi, ilk olarak 15 bin TL, ardından kredi çekip 25 bin TL daha gönderdi. Çiftçi, bunun yanı sıra çeşitli zamanlarda 25 bin TL'ye yakın para gönderdi. Bir süre önce Çiftçi'nin parayı geri istemesi üzerine Haşim Y., kadının telefon numarasını engelledi. Derya Çiftçi, evlenme vaadinde bulunup dolandırdığı iddiasıyla Haşim Y. hakkında suç duyurusunda bulundu.

95 BİN LİRAYI BULDU
Derya Çiftçi, "Demet Y. ve eşi Seyithan Y., bana Haşim'in çok güvenilir ve dürüst birisi olduğunu söyledi. Bir süre arkadaşlık yaptıktan sonra evlilik kararı aldık. Ekim ayında bana Muş'ta tarlası olduğunu, satışı için masrafları olduğunu söyledi ve para talep etti. Elden ve kredi çekip banka üzerinden para gönderdim. Kredi faizleriyle birlikte yaklaşık 95 bin TL verdim. Buna ilişkin dekontlarım var. Ben bu paraları hem birikimimden hem de kredi çekerek verdim. Nikah işlemleri için kimlik fotokopilerimi de gönderdim. Nikah işlemi yapılmadı. Paramı isteyince beni engelledi. Haşim'in evli ve çocuk sahibi olduğunu öğrendim. Beni dolandırdığı için televizyon programına çıktım. Bu dolandırıcılık olayıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve İzmir Menderes'te başsavcılığa şikayetçi oldum" diye konuştu.

'BENİ ÖLDÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ'
Evlilik vaadiyle kandırılıp dolandırıldığını anlatan Derya Çiftçi, "2 aydır kredi parası maaşımdan kesiliyor. Emekli olduğum halde aylık da alamıyorum. 17 yaşındaki oğlum da ben de parasız kaldım. Haşim beni 2 hafta önce arayarak tehdit etti. O beni engellediği için ben arama yapamıyorum. İran'da olduğunu söyleyerek benden bilet parası istedi, yanıma geleceğini söyledi. Ben de 'Bana borcunu ödemedin, benden nasıl para istiyorsun' dedim. Küfür ve hakaret edip telefonu kapattı. Beni öldüreceğini söyledi. Ben de korktuğum için bir arkadaşımın yanına sığındım" diye konuştu.

'BEN SİZE NE YAPTIM'
Haşim Y.'nin başka kişileri de dolandırdığını iddia eden Çiftçi, "Haşim'in benim gibi dolandırdığı kişiler varsa onlar da ortaya çıksın. Ben onu deşifre ettim onlar da etsin. Bir daha kimseyi bu şekilde dolandırmasınlar. Evlenme vaadinde bulunan kişi en yakını olsa bile hiç kimse kanmasın. Demet ve Haşim'e sesleniyorum. Siz benim yetim oğluma acımadınız. Ben size ne yaptım, ben paramı istiyorum" dedi. (DHA)

 
Gerilim üst seviyede: İran'dan 'intikam' paylaşımı!
 
Ege 2019’u zirvede kapattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli emlak kralı ile oğlu arasında miras davası: Servet yok... 1,6 milyon borç var!
40 yıl annesiyle hukuk mücadelesi veren Recep Nişancı (54), emlak zengini ...
Acı olay, kapıdaki sefer tasıyla ortaya çıktı
Karabük’te, yalnız oturan Salim Çam'ın (52), Kızılay'ın evinin önüne bıraktığı ...
Mehmet KARABEL yazdı... Böyle ölümler kader filan olamaz!
Mehmet KARABEL yazdı... Böyle ölümler kader filan olamaz!
 
Pençe-3 Harekatı'ndan acı haber!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-3 harekat bölgesindeki operasyonlar ...
Yargıtay'dan şike davası kararı!
Yargıtay, Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım'a şike davasında verilen kararı usulden bozdu.
'Misafiri yalnız bıraktın' diyerek eşinin üzerine sıcak su döktü
Karabük'te iddiaya göre 17 yıldır evli olduğu eşinden defalarca şiddet ...
 
Tabancayla oynarken kendini ve babasını vurdu
Kocaeli'nin Derince ilçesinde, tabancayla oynayan E.D. (23), silahın yanlışlıkla ...
Ödemiş yaylaları karla kaplandı
Ödemiş’in rakımı yüksek alanları olan Bozdağ, Çobanlar, Subatan, Gölcük ...
ABD Suriye'deki üslerine takviyeyi sürdürüyor
Irak'tan son bir haftada, 4x4 araçlar, ağır silahlar, mühimmat ve inşaat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva