HABERLER>EKONOMİ
28 Ağustos 2018 Salı - 11:46

İzmirli iş insanından flaş çıkış: Dolar 10 TL'yi görür!

EBSO Meclis Üyesi Karahaliloğlu, “Yarın sabah Türkiye’nin yurt dışından borçlanma sistemini çıkardık, zorlaştırdık diyebilirler. Halkbank’a 3 milyar doların üzerinde gelen her ceza doları 8 ile 10 TL arasına getirecektir. Bunu bugün buradan söylüyorum. Böyle bir ceza gelebilir” dedi.

İzmirli iş insanından flaş çıkış: Dolar 10 TL yi görür!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Üyesi Mehmet Karahaliloğlu, döviz kurunda son dönemde yaşanan dalgalanmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Meclis oturumunda söz alan ve geniş çaplı bir değerlendirme yapan Karahaliloğlu ayrıca Halkbank’a ceza gelebileceğini ifade etti.

TRUMP’I HESABA KATMAMIŞTIM
Karahaliloğlu, “Bazı klişe laflar vardır. Bunlardan birisi de ‘ben daha önce söylemişim’ lafıdır. Meclisimizin üçte biri yenilendi, onlar bilmezler. Bundan uzunca bir süre önce kürsüde konuşma yaptım. Ekonominin gidişinin kötü olduğundan bahsettim. Meclis Başkanı Salih Bey, ‘Söyle bakalım, doları ne bekliyorsun böyle giderse?’ demişti. Ben de ‘7 TL olur’ demiştim. O zaman dolar da 3 küsur liraydı. Hatta birkaç meclis üyesi arkadaşım da ‘7 lira olur mu?’ diyerek gülmüşlerdi. Ama ben size olacağını söylemiştim. Ben şurada yanıldım; doların bu seviyelere geleceğinin biraz zaman alacağını düşünmüştüm. Trump’ı hesaba katmamıştım” dedi.

BİR TWEET İLE DOLAR 10 TL OLABİLİR
Karahaliloğlu, “Şu an doların yükselmesinin Trump’a bağlıyorlar, yurt dışından saldırı var, şu var bu var diyorlar. Bunların hiçbirinin olmadığını düşünseniz de Aralık ayının başına doğru bu dolar 7 TL olacaktı. Çünkü temel ve izlenen politika kötü... Trump olduğu için artık tahmin de yapamıyoruz. Çünkü bir tweet ile dolar 10 TL olabilir. İnanın olabilir” diye konuştu.

HALKBANK’A 3 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE GELEN HER CEZA DOLARI 8 İLE 10 TL ARASINA GETİRİR, BÖYLE BİR CEZA GELEBİLİR!
Flaş bir çıkışa imza atan Karahaliloğlu, “Yarın sabah Türkiye’nin yurt dışından borçlanma sistemini çıkardık, zorlaştırdık diyebilirler. Halkbank’a 3 milyar doların üzerinde gelen her ceza doları 8 ile 10 TL arasına getirecektir. Bunu bugün buradan söylüyorum. Böyle bir ceza gelebilir. Hatta Amerikan doları bazında Türk bankacılık sistemini swift sisteminden çıkarıyoruz da diyebilirler. Bunu dedikleri zaman Türkiye’deki yan yana iki banka şubesinden bir diğerine dolar havale edemezsiniz. Çünkü yaptığınız an Amerika’ya gidiyor, swift işlemi görüyor Amerika’dan geri geliyor. Bunu yaptığı zaman ihracat da, ithalat da yapamazsınız” açıklamasında bulundu.

BİR BEDEL ÖDENECEK, TEMELİ SAĞLAM OLMAYAN ŞİRKETLER İFLAS EDECEK
Hükümetin uygulamalarına yönelik konuşan Karahaliloğlu, “Bizim hükümetimiz enflasyon düşsün aynı anda işsizlik azalsın, faizler düşsün, yüzde 5-6 büyüyelim istiyor. Bu olmaz! Ne olacak? Belli bir bedel ödeyeceğiz. Hükümetimiz de direnecek ama sonunda yapacak. Bir müddet faizler yükselecek, işsizlik artacak ve en kötüsü ama olmak zorunda hasarlı, temeli sağlam olmayan şirketler iflas edecek. Şirketler bazında bir konsolidasyona gidilecek. Doların böyle gitmesi ve bu şirketlerin kapanması, faizlerin yükselmesi cari açığımızı bir süre düşük seviyeye getirecek ama bunun için yüzde 1’den fazla büyümememiz gerekiyor. Buna katlanabilirsek. Ama bu bedeli ödemezsek, Mart yerel seçimlerine kadar idare edelim dersek valla doları ben bile hesap etmek istemiyorum. Bir arkadaşımız sormuştu, ‘dolar 12 TL olur mu?’ demişti. ‘Yok olmaz, çünkü 10 TL’yi aştığında topu dikmiş oluruz’ dedim” diye konuştu.

KATAR’A NE BEDEL ÖDEYECEĞİZ?
Karahaliloğlu, “Milli paradan bahsediyoruz. Para nedir? Cebimizdeki 50 TL, 100 TL, 200 TL’ler para değil, senettir. Üzeri imzalı her türlü değerli kağıt senettir. Her senet de onu imzalayan kişi ya da ülkenin kredibilitesini gösterir. Para nedir? Altındır, gümüştür. Biz cebimizde senet taşıyoruz. Ne kadar milli para çıkarırsanız çıkarın, başka isimler verirseniz verin, onlar senettir. Bazı şehir efsaneleri var. Sakın bunlara inanmayın. Uçakla para geliyormuş, bir gemi para geliyormuş, dolar 4 liraya düşecekmiş. Bir gemi parayı dünyadaki tüm dolarları toplasanız yapamazsınız. Dünyada böyle bir nakit yok. Bunu çok pompalıyorlar. 15 milyar dolar Katar’dan gelecek… Bunu biliyoruz. Peki bunun için Katar’a ne bedel ödeyeceğiz? Neyi sattık? Adamlara neyin sözünü verdik? Bunu biliyor muyuz? Bilmiyoruz. İnşallah bir gün öğreniriz. Bu politikalarla döviz artmaya devam eder” açıklamasında bulundu.

DOLAR 7.22’DEN DÖNDÜ KIRILMA OLMAZSA BU KEZ HEDEF DAHA ÜSTÜ OLACAKTIR!
Doların yeni dönemde izleyeceği seyir üzerinden öngörüde bulunan Karahaliloğlu, “Dolar resmi olarak 7.22’den döndü. Eğer 5.7’nin altına düşemezlerse doların tekrar hedefi 7.22’nin üstüdür. Lütfen bunu bir yere not edin. İnşallah hükümetin bunu 5.7’nin altına düşürebilir, kırabilir. O zaman uzunca bir süre 7 seviyelerini görmemiz mümkün olmaz” dedi.

 
CHP'li Serter'den krize reçete: Devlet, fabrika kurmalı
 
CHP İl Başkanı Yücel Başkent yolcusu: Ajandada 8 ilçe!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nejat özduran 28 Ağustos 2018 Salı 21:54

Sn.karahaliloğlunun görüşlerine itibar ediyorum.

Yorumu oyla      9      5  
Gercekler 28 Ağustos 2018 Salı 18:27

Zamlar yagmur gibi gelince de umarım bu espriler devam eder..Millet hala gazlanmis, bol kepceden salliyor.Herseyin ithal, neyin kabadayiligi?

Yorumu oyla      9      5  
Enver Olgunsoy 28 Ağustos 2018 Salı 17:00

Sn.Karahaliloglunun degerlendirmelerine katiliyorum...

Yorumu oyla      12      6  
Tarlaya Ektim Sogan 28 Ağustos 2018 Salı 15:05

Bozuk saatte gunde iki defa dogru gosterir. Dolar papaz mapaz hikaye rusya ile iran ile is yapmamizi istemiyorlar. Lakin Cin gunun birinde abd tahvili almayi durdurursa o zaman seyreyleyin filmi dunyanin en buyuk ikinci ekonomisinin giki cikmiyor. Bir sesini yukseltirse 1 dolarlari tuvalet kagidi diye kullanin ucuza gelecek.

Yorumu oyla      11      10  
Gürkan 28 Ağustos 2018 Salı 13:57

Neyse ki şimdi dolar sadece 6 TL :)

Yorumu oyla      12      6  
Ertan 28 Ağustos 2018 Salı 13:22

10 olunca da 20 olacak derler

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaçatı ve Bodrum'da kazığın yeni adı: Kuver ve Hizmet bedeli!
Yaz başında hesap ücretlerine mekandaki müziği de ekleyen Alaçatı ve Bodrum’daki ...
İzmir o ülkeye artık direkt uçacak!
Air Arabia Havayolu Şirketi, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Sharjah kenti ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolarda dün yaşanan yükselişin ardından yeni gün biraz daha sakin başladı. ...
 
Albayrak: Euro ile ticaret önem kazanıyor
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Fransız mevkidaşı La Maire ile ...
Turizmciler isyanda! İstanbul'un bedelini İzmir mi ödüyor?
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, ...
İzmir'de yerel basından flaş karar: O gün gazeteler çıkmayacak!
İzmir’de günlük olarak faaliyet gösteren 7 basın kuruluşu Pazar günleri ...
 
İzmir’deki şarap tesisinden üretim hamlesi!
Urla’da faaliyet gösteren Bağcılık Şarapçılık Zeytincilik Tarım ve Gıda ...
Dolar yeni haftaya nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar uzun bir tatilin ardından yeni haftaya 6 lira seviyelerinde başladı. ...
Tire Süt Kooperatifi ortaklarını koruyor!
Türkiye’nin örnek gösterilen kuruluşu Tire Süt Kooperatifi, her geçen ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva