HABERLER>SAĞLIK
25 Haziran 2019 Salı - 11:13

İzmirli İpek mucizeyi gerçekleştirdi

İzmir'de, halk arasında kemik kanseri olarak bilinen 'osteosarkom' ile mücadele eden 16 yaşındaki İpek Şimşek'in sağlığına kavuşması için nisan ayında yapılan ameliyat için gereken 90 bin TL, bir hayırsever tarafından karşılandı. İpek, ameliyatın ardından kanseri yenerek bir mucizeye imza attı. Başka bir hayırseverin de otomobil almasıyla, hastaneye rahatlıkla gidip gelebilen İpek, şair Nazım Hikmet'in dizelerini hatırlatarak, "Yok öyle umutları yitirip karanlıkta savrulmak. Hayat, aynı gökyüzü altında bir direniştir" dedi.

İzmirli İpek mucizeyi gerçekleştirdi

Bayraklı ilçesinde yaşayan Özlem Şimşek (43) ve Ekrem Şimşek (54) çiftinin kızları İpek, lise eğitimine başlamadan önce sol bacağında hissettiği şiddetli ağrı sebebiyle doktora başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından İpek'in sol bacağında kemiği zedelemiş bir tümörün bulunduğu belirlenerek, 'osteosarkom' teşhisi konuldu. İpek'in annesi Özlem Şimşek, hayırseverlere yardım çağrısında bulunarak Küba'dan kanser aşısının getirtilmesini istedi, ancak bu aşının İpek'in tedavisi için uygun olmadığına karar verildi. Daha sonra doktorlar İpek'in protez ameliyatı olması gerektiğini aileye bildirdi. Özel bir hastanede yapılması planlanan ameliyatın masrafı olan 90 bin TL ise Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) İpek'in durumuyla ilgili haberinin ardından aileye yardım etmek isteyen bir hayırsever tarafından karşılandı. Nisan ayında operasyon geçiren İpek, yüzde 90 oranında kanseri yendi. Daha önce yataktan kalkamaz halde olan İpek, koltuk değnekleriyle birlikte yürümeye başladı. İpek'in kemoterapi süreci ise Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji ve Kemik İliği Transplantasyonu Hastanesi'nde devam ediyor.

Bu süre içinde İpek'e yardım etmek isteyen diğer hayırseverler de aile ile iletişime geçti, ancak anne Özlem Şimşek tedavi masraflarının karşılandığını bildirdi. Bunun üzerine bir başka hayırsever de sol bacağında bulunan tümör nedeniyle her araca binmesi mümkün olmayan İpek için hafif ticari bir araç satın aldı.

Bir mucizenin gerçekleştiğini söyleyen İpek, "Nazım Hikmet'in dizelerini hep kendime hatırlatıyorum; 'Yok öyle umutları yitirip karanlıkta savrulmak. Hayat, aynı gökyüzü altında bir direniştir.' İşte ben de böyle umudumu kaybetmedim ve hep direndim. Artık çok mutluyum, biraz daha sabredersem her şeyin gönlümce olacağını biliyorum" dedi.

'ANNEANNESİNİ BU HASTALIK YÜZÜNDEN KAYBETMİŞ'
Ameliyat öncesi yaşadıkları süreci anlatan anne Özlem Şimşek, "Protezi devlet karşılamıyordu, yalnızca daha önce yanlış tanı koyarak bizi mağdur eden hastane karşılıyordu. Özel bir hastanede bu ameliyatı yaptırmak durumunda kaldık, ancak ameliyat masrafı 90 bin TL tutarındaydı. Daha önceden yardım çağrısı haberini görüp bizimle iletişime geçen bir hayırseverle tesadüfen tekrar konuştuk. Ameliyat faturasını ve doktorumuzun numarasını kendisine ilettik. Daha sonra bu kişi tarafından tedavi masraflarımız karşılandı. Bahsettiğim kişi anneannesini bu hastalık yüzünden kaybetmiş ve bu yüzden bize destek olmuş. 'Sadece benim anneanneme dua edin yeter' dedi. Ameliyat oldukça başarılı geçti. Normalde 3 saat sürmesi gereken ameliyattan İpek 1,5 saatte çıktı. Doktor, bunun İpek'in şansı olduğunu söyledi. Şu anda ise İpek yüzde 90 oranında kanseri yenmiş durumda. Artık koltuk değnekleri ile yürüyebiliyor ve fizik tedavinin ardından değneksiz de yürüyebilecek" diye konuştu.

'YA HAYATI YA BACAĞI DEMİŞTİ'
İpek için birçok kişinin destek olduğunu anlatan Özlem Şimşek, "Daha sonra başka bir hayırsever de, İpek'in tedavi masraflarının karşılandığını belirtmeme rağmen kızım için bir para ayırdığını söyledi. Onun istediği bir şey olup olmadığını sordu. Ben de 'araba' cevabını verdim. Bu kişi de bunun için gerekli ücreti yatırarak araba almamızı sağladı. İpek'in kanser bacağında olduğu için yürüyemiyor ve her arabaya binemiyordu. Taksi bile çağırdığımızda hafif ticari araç olması gerekiyordu. İpek çok şanslıydı ve de nasipliydi. Bir gün çok zor bulunan bir ilaca ihtiyacımız oldu. Hastaneye gelir gelmez birinin o ilaçtan bağış yaptığını duyduk ve hemen İpek'e verildi. Ben bir mucizenin gerçekleştiğini düşünüyorum, bunun başka bir açıklaması olamaz. Bizlere yardımcı olan herkesten Allah razı olsun. Bütün taşlar kendiliğinden yerine oturdu. Eğer İpek ameliyatı olamasaydı, bacağını kaybedecekti. Doktor bana 'Ya kızının hayatı ya bacağı' demişti" dedi. (DHA)

 
LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı
 
Zeytinde mantar uyarısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Lens ve güneş gözlüklerinin online satışı durdurulmalı'
Anadolu Gözlükçüler ve Optisyenler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ...
Doktoru açıkladı... Öykü Arin'den sevindiren haber
Medicalpark Antalya Hastanesi İlik Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet ...
Öykü Arin, 74 gün sonra ilk kez dışarı çıktı
Antalya'da lösemi tedavisi gören Öykü Arin Yazıcı'ya (4) babası Çağdaş ...
 
Nuray KAYA yazdı... Sağlık Bakanlığı neden açıklama yapmıyor?
Nuray KAYA yazdı... Sağlık Bakanlığı neden açıklama yapmıyor?
Bilinçsiz vitamin kullanımı kanser riskini arttırıyor!
Uzmanlar, kanseri önlediği düşüncesiyle uzun süre kullanılan bazı vitaminlerin, ...
100’e yakın ilaç Türkiye pazarından çekildi
Türkiye'de döviz kurundaki değişim ilaç ve medikal malzeme sektörlerinde ...
 
Yeni aldığınız kıyafeti yıkamadan giymeyin!
Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sema Karaoğlu, cilt sağlığı ...
Aşıya güvensizlik salgınlara kapı aralıyor
Dünyada 140 bölgeden 140 bin kişiyle yapılan araştırma, bazı bölgelerde ...
Yaz tatili için obeziteye uyarısı!
Diyetisyen Karakurt, okulların kapanmasıyla birlikte tatil moduna geçen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva