HABERLER>OTOMOBİL
15 Eylül 2021 Çarşamba - 10:31

İzmirli genç yatırımcıdan 'parlak' fikir!

İzmirli genç yatırımcı Gencer Genç, başta lüks otomobiller olmak üzere bütün araçlarda kullanılan ancak kaza ve çürüme gibi durumlarda tamiri mümkün olmayan parlak nikelajlı aksamları, kurduğu tesiste yeniden hayata döndürmeyi başardı.

İzmirli genç yatırımcıdan  parlak  fikir!

Ülkemizde onarımı mümkün olmadığı için her seferinde yurt dışından getirilmek zorunda olan parçalar Genç’in firması GES Otomotiv tarafından ilk kez denenen tamir yöntemiyle yeniden kullanılma şansına sahip olurken, İzmirli yatırımcı, “İlk bakışta göze çarpmayan bu parçalar yüzünden son derece ciddi rakamlarla milli servetimiz yurt dışına gidiyor.  Bizim hayata geçirdiğimiz bu sistem ile yakın gelecekte 100 ila 150 milyon dolar civarında bir para artık ülkemizde kalacak” dedi.

ARKADAŞI İSTEYİNCE AKLINA GELDİ
İş dünyasına ilk olarak otomobil galericisi olarak giren Gencer Genç, bir süre bu işle meşgul olduktan ikinci el otomobil sektöründe firma sayısının giderek artması üzerine geri dönüşüm sektörüne dümen kırdı. Teşvik şartlarının daha iyi olduğu Manisa’da tesis kuran Genç, araçların biten akülerinin yeniden ekonomiye kazandırılması için çalışmalara başladı. İş hayatının başından itibaren otomotiv sektörünün içinde olan genç yatırımcıdan aracıyla kaza yapan bir arkadaşı yardım istedi. Arkadaşı otomobilinin onarımının yapıldığını ancak nikelajlı parçaların tamir edilemediğini ve bu parçaları kısa sürede bulamadığından yakındı.  Genç, bundan sonraki gelişmeleri ise şöyle anlattı:

MANİSA’DA TESİS KURDU
“Araştırmalarımız sonucu Türkiye’de araçların ön panjur, tampon, kapı ve pencere kenarı gibi bölümlerinde kullanılan nikelajlı parça tamirinin yapılamadığını, uygulama yapılan parçaların da çok kısa sürede bozulduğunu gördük. Üstelik son derece ince ve narin bu parçaların tamamına yakını yurt dışından ithal ediliyordu ve gerçekten çok pahalıydı. Biz de bu konuya kafa yormaya başladık. Manisa’daki tesisimizde arkadaşlarımız aylar süren uğraşlar sonucu bu parçaları tamir ederek iskeletlerini gerçek anlamda bozulmayan nikelajla yeniden hayata döndürmeyi başardı.”

TALEBE YETİŞMEKTE ZORLANIYOR
Ülkemizde yapılmayan bir işi gerçekleştirdikleri için iş potansiyallerinin inanılmaz bir hızla yükseldiğini belirten genç yatırımcı, “Aynı zamanda geri dönüşüm işi yaptığımız için ülkenin dört bir yanından topladığımız hasarlı nikelaj parçaları tesisimizde tamir ederek ekonomiye kazandırıyoruz. Özellikle ön panjur üzerinde bulunan nikelaj herhangi bir darbe yada kırılma durumunda komple panjurun kendisi ile değiştiriliyordu. Bu da özellikle lüks araçlarda 5 ile 30 bin TL maliyet demekti. Türkiye'de ilk kez bizim yaptığımız tamiratla hem yurt dışına bağımlılığımız azaldı, hem de tamir maliyeti 7 de 1 orana düştü.  Kısa sürede potansiyelimiz o kadar genişledik ki, yedek parçacıların taleplerini karşılamakta zorlanır hale geldik. Artık bayilik vermeye başlayacağız. Yaptığımız işe yedek parça sektörünün yanı sıra sigorta şirketleri de büyük ilgi gösteriyor. Çünkü bizim hayata geçirdiğimiz yöntem firmalara hem para hem de büyük zaman kazandırıyor. Milli servet de ülkemizde kalıyor” dedi.

İTHALATTAN İHRACATA
Çalışmanın ekonomik boyutuna da değinen Gencer Genç, araçlarda birçok insanın dikkatinden kaçan bu parçaların yenilenmesi ve ithalatının ciddi ölçüde milli servetin yurtdışına çıkmasına neden olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bu kısa vadede 100, orta ve uzun vadede 150 milyon dolar gibi bir paranın ülkemizde kalması anlamına geliyor. İşin bir diğer güzel yanı da bu konuda yurt dışından da talep gelmesi oldu. Almanya’dan bu konuda davet aldık. Çalışmalarımız son aşamaya geldi. Kısa bir süre sonra dosyalarımızla Almanya’ya gideceğiz. Belki de uzun yıllardır Almanya’dan ithal ettiğimiz bu parçaları İzmir’den Almanya’ya ihraç ederek, ülke ekonomisine ciddi bir katkıda daha bulunacağız” şeklinde konuştu.

 
İzmir'de korkulan oluyor!
 
Büyükşehir’den kuraklığa karşı yağmur bahçeleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomotiv sektöründe üretim de ihracat da arttı
Otomotiv Sanayii Derneg?i (OSD) Ocak-Ağustos verilerini açıkladı. İlk ...
Araç sahipleri dikkat! Flaş iptal kararı!
Kahramanmaraş'ta otomobilini otobüs durağı yakınına park eden sürücüye ...
Bakan Varank yerli otomobil için tarih verdi!
Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) geliştirdiği yerli otomobilin ...
 
Sertifikalı otoparkçı ve vale dönemi başladı
Otopark ve vale işletmeciliği yapan kurumların personelleri ile sektörde ...
İzmir'de taksilere zam kapıda!
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, önümüzdeki ...
Otomobil alacaklar dikkat! İkinci El'de düşüş başladı
Yaza girerken 2. El araç satın alanlar, sezonun bitmesiyle birlikte otomobilleri ...
 
Google Haritalar'dan bütçe dostu güncelleme
Google, Haritalar uygulamasında değişikliğe gidiyor. Türkiye'deki yol ...
TOGG çalışmaları hızla sürüyor
Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) resmi Twitter sayfasından ...
ÖTV düştü, fırsatçılar işbaşında... Piyasada otomobil yok!
Otomobilde ÖTV’nin düşürülmesi vatandaşa değil fırsatçı bayilere yaradı. ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva