HABERLER>GÜNCEL
1 Eylül 2014 Pazartesi - 11:33

İzmirli gazetecilere Diyarbakır'dan Barış Günü ziyareti

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek 1 Eylül Dünya Barış Günü sebebiyle İzmir Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, “Bugünün başka bir önemi de İzmir’de çok uzun yıllar emeği geçen sayın valimizin İzmir’den ayrıldıktan sonra Diyarbakır’ın önemli isimleriyle beraber cemiyetimizin ziyaret etmesidir. Cahit Kıraç bir devlet adamıdır. İzmir’de 6 yıl çok başarılı bir görev süresi geçirmiştir” şeklinde konuştu.

İzmirli gazetecilere Diyarbakır dan Barış Günü ziyareti

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - İzmir’in eski Diyarbakır’ın mevcut valisi Mustafa Cahit Kıraç, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek’in ve çeşitli STK temsilcilerinin eşliğinde İzmir Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. 1 Eylül’ün Dünya Barış Günü olması sebebiyle gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Kıraç sözlerine İzmir’de olmanın çok güzel olduğunu söyleyerek başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gülten Kışanak ise daha önceden katılacağı açıklanmasına rağmen ziyarete katılmadı.
 
Kıraç, “Burada bulunuş gayemiz 83. İzmir Uluslararası Fuarının açılış törenine katılmak. Bu seneki onur konuğu illerden birisiyiz. Malatya’yla birlikte. İzmir Uluslararası Fuarı Türkiye’nin ilk fuarı ve buradan alınması gereken çok ders var. Türkiye’nin dünyayla olan ilişkilerinde çıkış noktası olduğunu biliyoruz. Diyarbakır İzmir arasındaki köprüsün bu fuarla pekişeceğiniz biliyoruz. STK’lar, basın mensupları arasında da ilişkilerin yoğunlaşmasını istiyoruz. Bu süreç belediye ziyaretleriyle başladı. Şimdi fuardayız. 12-13 Eylül tarihinde Diyarbakır’da bir buluşma var. Diyarbakır kendi bölgesinde kadim bir şehir Egenin İncisi İzmir’le buluşmak zorundadır. Barışı tesis etmek ve kurmak savaşı yönetmekten zordur. Biz insan yaşat ki devlet yaşasın zihniyetine sahibiz. Bu barışı tesis etmek bundan sonraki kuşaklara bunu bırakmak zorundayız. İnsanın yaşam hakkını sosyal bir devlet olması sebebiyle öne almalıyız. Kendimizi yenileyerek değerlerimize sahip çıkmalıyız. Diyarbakır ülkenin ekonomik olarak zengin bir kentidir ve barışla beraber yatırımcıların dikkatini çekebilir. Yeni yetişen genç nüfusa yeni iş imkanları da sağlanmalıdır. Barışla beraber bu noktayı çözersek Türkiye’nin önünü kimse tutamaz” dedi.
 
CAHİT KIRAÇ BİR DEVLET ADAMIDIR
İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ise, “Bugün 1 Eylül Dünya Barış günü öncelikle tüm dünyada barışın tesis etmesini ve insanlık için en önemli sözcük ve kavram olduğunu bilmenizi istiyorum. Bu ülke topraklarında herkesin kardeşçe yaşadığı dili, dini, mezhebi sebebiyle ötekileştirilemediği, herkesin hak ve hukuktan eşit yaralandığı bir Türkiye Cumhuriyeti yaratmak için bu dönemin ortak biz zeminde birlikte el ele yürünmesi gereken bir zemin olduğuna inanıyorum. Bölünmez bir bütün içinde birlikte yaşamanın öneminin her kesim tarafından dile getirildiğini bilmek çok önemli. Bize daime yol gösteren Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’un’ hem ülkemizde hem de coğrafi bölgemizde akan kanın durması dileğiyle kutluyoruz. Bugünün başka bir önemi de İzmir’de çok uzun yıllar emeği geçen sayın valimizin İzmir’den ayrıldıktan sonra Diyarbakır’ın önemli isimleriyle beraber cemiyetimizin ziyaret etmesidir. Cahit Kıraç bir devlet adamıdır. İzmir’de 6 yıl çok başarılı bir görev süresi geçirmiştir. Sonra da Diyarbakır gibi güzide kentimize atanmış ve görevini başarıyla sürdürmektedir. Önümüzdeki dönemde biz Diyarbakır’a gideceğiz Türkiye’deki cemiyet başkanları, gazetecilerle beraber. İzmir ve Diyarbakır çok eski bir kenttir. Bu iki kentin iç yapısı barışsever ve kardeşlik türkülerinin ortak çağrıldığı ve söylendiği iki kenttir. Ben birçok kez gittim hem turizmin hem ekonominin ve birlikte bir arada bulunmanın keyfini yaşadım. İnanılmaz mutfağı, doğası, tarihi eserleri olan bir kent. Dünyada mutlaka görülmesi gereken kentlerin başında olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
 
İZMİR VE DİYARBAKIR…
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek de şunları söyledi: 21 gazeteciyle birlikte ve çeşitli STK temsilcileriyle birlikte 1 Eylül Dünya Barış Günü için İzmir Uluslararası Fuarına geldik. İzmir ve Diyarbakır birbirine çok uzak olmayan ve Türkiye’ye yön veren iki kenttir. Barışı tesis etme noktasında çok önemli görevleri olduğunu düşüyorum. İlerleyen dönemlerde toplantı ve panellerimiz olacak. İzmir ve Türkiye’nin her kesiminden davetliler var. Umuyoruz bugün başlayan barış Türkiye’nin her yerine sirayet edecek. Umarız Ortadoğu’ya da yansır.
 
ZEYTİN DALI VE GÜVERCİN
Ziyaretin sonunda ise İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel konukları Kıraç ve İpek’e sembolik olarak barışın simgesi olan zeytin dalı ve güvercin hediye etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yargıtay Başkanı'ndan AK Parti'ye sert eleştiri
Yargıtay Başkanı Ali Alkan: Yargıyı isteğe göre dizayn etmek için yargı ...
Dünya Barış Günü'nde Fuar rehberi: İşte tüm etkinlikler
Dünya Barış Günü 1 Eylül’de İzmir Fuar hemşerilerini bekliyor.
Uğur Dündar Bornova standında açıkladı: İzmir'e yerleşiyorum
Ünlü Güzeteci Uğur Dündar ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye ...
 
'İzmir'in malları'nı Vali ‘belediyelere verdik’ dedi ama…
İzmir İl Özel İdaresi’nin kapatılmasından sonra paylaşılamayan mallar ...
Flaş! Polise üçüncü dalga paralel operasyon
Emniyet mensuplarına yönelik "22 Temmuz" soruşturmasında 3'ncü dalga operasyon ...
Fuar’ın üçüncü gününde İZFAŞ’ta şok istifa
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu yıl 83.sü düzenlenen ...
 
İzmirli hayvanseverlerden Volkan'a tepki
İzmir'de bir grup hayvansever, Fenerbahçeli futbolcu Volkan Demirel'in, ...
Başkan Kocaoğlu Fuar turunda
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Enternasyonal ...
Havacı astsubayların mezuniyet heyecanı
Gaziemir’deki Hava Teknik Okullar Komutanlığı Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva