HABERLER>GÜNCEL
16 Mart 2018 Cuma - 08:26

İzmirli esnafa soy ağacında şok: Şu an Türkiye’deki tüm Necatilerin çocuğuyum!

Hayal Keser (40) soy ağacı sorgulamasında anne hanesinin tüm bilgilerine ulaşırken baba tarafından ise sadece ‘Necati’ ismiyle karşılaştı. Berlin’de cezaevinde doğan ve 4 yaşındayken kayıt dışı olarak Türkiye’ye gelen Keser, “Şu an Türkiye’de yaşayan tüm Necatilerin çocuğuyum’ dedi.   

İzmirli esnafa soy ağacında şok: Şu an Türkiye’deki tüm Necatilerin çocuğuyum!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- (Özel Haber) E-devlet bünyesinde aktif hale getirilen soy ağacı sorgulama işlemleri sonucunda bazı vatandaşlar karşılaştıkları tabloyla şaşkına dönmeye devam ediyor.  Kimi sorgulamalarda yıllar önce vefat etmiş aile büyükleri hala sağ görünürken kimi sorgulamalarda ise medeni durum ve memleket üzerinden hiç beklenmeyen durumlarla karşılaşılıyor.

Hikayesi birbirinden ilginç bilgiler barındıran İzmirli esnaf Hayal Keser başından geçenler ve soy ağacı sorgulamasında karşılaştığı durum ile Türkiye’de şok yaşayan vatandaşlar arasına girmeyi başardı.

TÜRKİYE’DE YAŞAYAN VE 0-90 YAŞ ARASINDA OLAN TÜM NECATİLERİN ÇOCUĞUYUM
1978 yılında Berlin’de anne ve babası hapisteyken cezaevinde dünyaya gelen Keser 4 yaşında Almanya’dan Türkiye’ye misafir olarak getirildi. 14 yaşına kadar kimliği çıkarılmayan Keser resmi olarak devlet tarafından görülmediği için hep misafir statüsünde tutuldu ve sonrasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu.

E-devletteki soy ağacını öğrenme hizmeti aktif hale getirildiğinde sisteme giren ve şokla karşılaşan Keser sadece anne hanesinde bilgiler olduğunu gördü. Keser, baba tarafından tek bir bilgiye ulaşabildi. O da soy ismi görünmeyen bir baba adıydı. Keser babasının isminin Necati olduğunu gördü fakat ne soy isim ne de babasının kütük bilgileriyle ilgili tek bir bilgiye rastlamadı.

Hayal Keser, annesi ve babası arasında bir resmi nikah olmamasının böyle bir sonucu doğurduğunu ifade etti. Baba aynı, anne farklı bir ağabeyinin nüfus bilgilerinde ise baba kısmında Necati Türdü ismiyle karşılaşan Keser, “Bende niye Necati Türdü’nün kızıdır yazmıyor? Yok başka birinin kızıysam o yazsın. Yoksa şu an kimliğime göre Türkiye’de yaşayan ve 0-90 yaş arasında olan tüm Necatilerin çocuğuyum” şeklinde konuştu.

BUNUN SEBEBİNİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ BİLİYOR
Keser içinde bulunduğu karmaşık durumu anlatırken, “Soy ağacımda anne tarafımdan herkes var, baba hanesinden kimse yok. Elimdeki kimlikte baba hanesinde sadece Necati yazıyor. 14 yaşına kadar kimliksiz yaşamışım. 14 yaşında Hayal Keser olarak bir kimlik çıktı. Sonra kapalı, kayıt ölü gösterildi. Sonra yine Hayal Keser olarak verdiler. İki farklı nüfus kaydım var. Annem hiç evlenmemiş babamla, bekar ölmüş. Kardeşlerimin annesinin benim annem olduğu belli fakat benim babamın babam olduğu belli değil. Kimliğime göre Türkiye’de yaşayan 0-90 yaş arasında olan tüm Necatilerin çocuğuyum. Bunun sebebini Türkiye Cumhuriyeti Devleti biliyor” açıklamasında bulundu.

NEREDEN GELDİM BEN?
Hayat hikayesini kısaca özetleyen Keser, “Beni 4 yaşında Türkiye’ye getirmişler. Muhtemelen pasaport üstünden misafir geldim. Berlin’den geldim. Annem ve babam cezaevindeymiş. Ben cezaevinde doğmuşum. Oranın kanunlarına göre suç işleyen Türk ailelerin çocuklarını devlet iade etmiyormuş. El koyuyormuş. Annem herhalde beni misafir getirdi. Ben ilkokulu falan hep misafir okudum. 14 yaşında elime bir kimlik verdiler. Herhangi bir doğum belgeme ulaşamıyorum. Bunlar bana anlatılanlar. Yuvada zenci çocuklarla falan çekilmiş birkaç fotoğrafım var. Türkiye’ye gelirken uçağa bindirilişimin fotoğrafları var. Kayıt dışı, kaçak bir çocuğum. Nasıl geldiğimi bulamadım. Alman Konsolosluğu’nda kimse benimle muhatap olmadı. ‘Bizlik hiçbir şey yok’ diyorlar. Orada kayıtlar sıkı tutulduğu için ‘yurt dışında doğduğun yere ulaş’ dediler. ‘Berlin’de doğdun ama hangi hastane ya da hangi cezaevinde?’ diye sordular. ‘Oradaki belgene ulaş’ dediler. Ben buradan Alman Konsolosluğu’na gittim. Yetkili bulup derdimi bile anlatamadım. Benim amacım yetkili birine sesimi duyurup akıbetimi öğrenmek. Nereden geldim ben?” diye konuştu.  

AĞABEYİMDE YAZIYOR, BENDE YAZMIYOR
Keser, “1978 doğumluyum, ilk kimliğim 1992’de çıkmış. Yani 1992’ye kadar hiç yaşamıyordum. Misafir okudum. Diplomamı bile 3 sene sonra verdiler. 1987’de ilkokulu bitirdim. Ortaokula gidemedim. Hayatımı kaydırdılar. Dışarıdan okul bitirmeye çalışıyorum. Daha sonra amcam, ‘babalık davası aç’ dedi. ‘Tamam açayım’ dedim ama takip edeceğim yolu bilmiyorum. Daha sonra baroya gittim. ‘Babalık davasına bakmıyoruz’ dediler. Babadan öz ağabeyim var, annemiz ayrı onun soy ağacında görünüyorum. Nasıl oluyor bilmiyorum. Onda yazıyor ama bende Necati Türdü’nün çocuğu yazmıyor” dedi. 

 
Hükümetten flaş şeker hamlesi!
 
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir’e bir 'Büyükşehir Lisesi' yakışmaz mı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de büyük kovalamaca: Çiğli'de başladı, Buca'da bitti!
Çiğli ilçesindeki bir banka şubesinden yüklü miktarda nakit çeken bir ...
Foça'daki ağaçların kesilmesi olayında yeni gelişme!
Foça ilçesinde çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık bölgede yapılan ağaç kesimleri ...
'Fuhuş yapmıyoruz, kısır yapıyoruz'
Antalya’da polis tarafından düzenlenen iki ayrı fuhuş operasyonunda, 1’i ...
 
Tuhaf olay! Cezaevine alınmayınca otomobiliyle kapıya girdi
Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde, 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda ...
Afrin Harekatı'nda 1 asker şehit oldu
TSK, Afrin Harekatı'nda bir askerin el yapımı patlayıcının infilak etmesi ...
Faciada yitirdiği kızının ardından babanın feryadı...
İran'daki uçak kazasında hayatını kaybedenlerden son yolculuklarına uğurlanıyor... ...
 
Öldürülen çevreci çiftin davasında tahliye kararı!
Finike ilçesinde çevreci Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin öldürülmesine ...
ÖSYM, usulsüz sınava girenlerin cezasını açıkladı
ÖSYM, geçmiş sınavlarda yerlerine başkalarının girdiği 29 adaya ait 39 ...
Lanetli benzerlik! Lokantaya girdi, sessizlik oldu ve...
Edirne'de yaşayan 26 yaşındaki Recep Dural, arkasında on binlerce mağdur ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva