HABERLER>GÜNCEL
14 Şubat 2016 Pazar - 11:23

İzmirli eski vekil yazısı yayınlanmayınca istifa etti!

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eniştesi İzmir eski Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu’nun son yazısı Star Gazetesi’nde yayınlanmayınca istifa etti.

İzmirli eski vekil yazısı yayınlanmayınca istifa etti!

EGEDESONSÖZ - Yazılarına son verilen Tekelioğlu’nun, “Her sözü dinlemek, en güzeli bulmak” isimli yazısında, “Türkiye çok önemli sorunlarla boğuşurken farklı sesleri susturmak değil kulak vermek gerekiyor. Kim Bülent Bey’in iyi niyetinden şüphe edebilir” ifadeleri dikkat çekti.

AK Parti’de uzun yıllar aktif siyaset yapan ve üç dönem İzmir’i TBMM’de temsil eden eski Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu’nun Star Gazetesi’ndeki yazıları son buldu. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eniştesi olan Tekelioğlu’nun, “Her sözü dinlemek, en güzeli bulmak” isimli son yazısında son dönem AK Parti’de yaşanan tartışmalar yer alıyordu. Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın açıklamalarına gönderme yapan Tekelioğlu son yazısında Arınç’ın eliştirilerinin doğru analiz edilmesi gerektiğini, farklı seslere kulak kabartılmasını talep etti. Tekelioğlu’nun yayınlanmayan son yazısındaki, “Türkiye çok önemli sorunlarla boğuşurken farklı sesleri susturmak değil kulak vermek gerekiyor. Kim Bülent Bey’in iyi niyetinden şüphe edebilir” sözleri dikkat çekti.

Tekelioğlu, yazılarına son verildiğini ifade ederken, “4.5 yıldır devam eden Star'daki yazı hayatım sona erdi. Gazetenin yayınlamayı uygun bulmadığı son yazım buydu. Star yönetimlerine bana 4.5 yıl yazma imkanı verdikleri için teşekkür ediyorum” dedi. 

İŞTE O YAZI

Her sözü dinlemek, en güzeli bulmak…

Bülent Arınç’ın Taha Akyol ile yaptığı sohbet bilindiği gibi bir hayli yankı yaptı. Bu sohbete dair çok beğenerek okuduğum bir yazıyı Akif Beki kaleme aldı. “Bülent Arınç'ın aforizmaları” başlıklı yazı üslup konusunda son zamanlarda ölçüyü kaçıranlara dostça bir uyarıydı. Elbette kimse Bülent Arınç’ın fikirlerine katılmak zorunda değil. Fakat bir fikri müdafaa ederken de karşı çıkarken de yarın pişmanlığa yol açacak bir tarz ve edaya bürünmemek insanlığın gereği.

Akif Bey’in şu sözlerine itiraz kabil mi:  “Tehlike geçtikten sonra trene atlayan kimi açıkgözler, şimdi Arınç’ı aforoz etme hakkını kendilerinde görmüyor mu, şaşıyorum./ Ak Parti’nin bir yere gitmediği, artık kalıcı olduğu kesinleşmeden ona yanaşmayan kimi sağlamcılar, şimdi kendilerini Ak Parti’nin merkezine koyup Arınç’ı dışlamaya yeltenmiyor mu? Şaşakalıyorum.”

İslam dünyasının acıklı halleri çok… Hangi birine yanarsınız… Hemen hepsinde görülen bir hastalık var. Bölünmüşlük, parçalanmışlık, ikilik. Uzlaşma kültürüne alabildiğine yabancılık… Bu bölünmüşlük Pakistan’dan tutun Fas’a kadar her yerde var. İsterseniz Tunus’u hariç tutalım bir anayasa metni üzerinde anlaşma sağladıkları için, ama Suriye sorununun önündeki en büyük engellerden birinin muhalefetin parçalı yapısı olduğunu da unutmayalım. Afganistan’ı Pakistan’ı inceleyin, Mısır’a, Cezayir’e bakın, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Bunun en önemli sebebi de kendisiyle aynı doğrultuda düşünmeyenleri dinlememek…

Şimdi Bülent Arınç’ın ne dediğine bakmaksızın eleştirenler de aynı hal içinde. Neyse ki Ömer Çelik bu anlamsızlıkların önünü kesecek bir adım attı ve basın toplantısında şöyle dedi: “Bizim AK Parti'de parti içi muhalefet geleneği yok ama eleştiri geleneğimiz var. Aktif siyasetin içinde ya da dışında olan arkadaşlarımız eleştirilerini basınla paylaşıyorlar. Politikalar eleştirilebilir. Ak Parti içinde bu kadar önemli görevlerde bulunmuş arkadaşlarımızın değerlendirmeleri her zaman önemlidir.”

Hele Bülent Beyin konuşmasını Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’la zıtlaşma gibi görenler yok mu, en büyük kötülüğü ona yapıyorlar. Bilenler bilir, Tayyip Erdoğan bütün toplantılarda eleştirileri büyük bir sabır ve dikkatle dinler, kimsenin sözünü kesmez. Önemli olan dinlemek ve doğruyu bulmaya gayret etmektir. İlahi emir de böyle değil mi? “Akıl sahipleri her sözü dinlerler, en güzeline uyarlar.” (Zumer, 18) Sözü olanları konuşamaz hale getirmek bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür. Hele kendi fikrinde olmayanlar sussun diye olmadık işlere giren veya göz yumanlar yok mu, diyecek bir şey bulamıyorum.

Türkiye çok önemli sorunlarla boğuşurken farklı sesleri susturmak değil kulak vermek gerekiyor. Kim Bülent Bey’in iyi niyetinden şüphe edebilir? Suriye meselesi ve onunla ilgili ortaya çıkan sıkıntılar hepimizi meşgul ediyor. Biz her şeyi doğru yaptık ama sonuç böyle oldu diyemeyiz. Varsa hatalarımızı düzeltmek gerekmez mi? Bunun için de ufku geniş tutmak lazım.

Takvim Gazetesinden Ergün Diler’in bir yazısı işlerin nasıl karma karışık olduğunu çok iyi koyuyor ortaya. “Kaos Planı” başlıklı yazıda ilginç bir paragraf var. Ergün Beyin Amerikalı dostu anlatıyor: “Amerikalı pek çok general şu an PYD'ye sokak çatışmaları için eğitim veriyor. Türk Ordusu'ndan çok üst düzey eğitimli bir ekip sanırım 2 ay kadar önce Amerikalı o generalleri ortadan kaldırdı./ Vurup attılar. Bu PYD için de Pentagon için de şoktu! Ama söylenecek söz yoktu!/ Meydan okumaya devam ediyorsunuz.” Gördüğünüz gibi kimse boş durmuyor.

Rus uçağının düşürülmesi Suriye planlarının yeniden yapılmasını zaruret haline getirdi. Beraberinde ortaya çıkan bir sürü zorluk var. Rusya ile Amerika’nın nasıl bir işbirliği içinde olduklarını siz de merak ediyor musunuz?

Ben bugünlerde Şair Nabi’nin Hicaz Seyahatnamesi’ni karıştırıyorum. Bir Nabi’nin anlattığı cennet bahçeleriyle süslü Halep var, bir de Rus ve Esat bombaları altında harap olmuş Halep…

İslam dünyası, “Allah’ım, neydi günahım?” diye dövünse yeridir?

 
'Dehşetten kurtulmak için 3’üncü kattan atladım'
 
CHP'li eski başkandan 'disiplin' tepkisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Dehşetten kurtulmak için 3’üncü kattan atladım'
İstanbul'da iki gün boyunca hapsedilip 18 yaşındaki İbo İ. ile ilişkiye ...
İki katlı ev çöktü: 3 ölü, 2 yaralı
Siirt'te iki katlı evin çökmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
'Kalan cezası' için camide temizlik yapıyor
Uyuşturucu ticareti yapmak" suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ...
 
Flaş! TSK, YPG mevzilerini bir kez daha vurdu
İngiliz Reuters haber ajansı, Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne dayandırarak, ...
Erdoğan'ın hayatı Menderes'te anlatıldı: Asım'ın neslinden...
Menderes Belediyesi tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı anlatan ...
Liseliler şimdiden üniversiteli oldul!
Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Yaşar Üniversitesi Eğitim ve Tanıtım Günleri’ne ...
 
İstanbul'da bu kez de bar kurşunlandı: 3 yaralı
Ataşehir'de bir barda ateş ederek 3 kişiyi yaralayan saldırganın barın ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 5 ayda 23 başdanışman
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın siyasi yolculuğunun büyük bölümünde yanında ...
İzmir'de acı son: Hastane penceresinden atladı
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Bölümü'nde tedavi gören ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva