HABERLER>GÜNCEL
24 Şubat 2019 Pazar - 11:19

İzmirli Ege'nin gözü yükseklerde: 17 yaşından 7 roman yazdı!

İzmir'de 17 yaşındaki Ece Birengel, 1'i basılı 7 roman yazdı. Kitaplarında toplumsal sorunlara değindiği belirten Birengel, Almanya’da psikoloji okuyarak kendini geliştirmek, daha sonra da Türkiye’ye dönerek, insanlara yardımcı olmak istediğini söyledi.

İzmirli Ege nin gözü yükseklerde: 17 yaşından 7 roman yazdı!

Anne ve babası ayrı olan ve 3 kardeşi bulunan Ece Birengel, ilkokul 4’üncü sınıfta okurken, kitap yazmayı arzuladı. Sacide Ayaz Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi olan Birengel, ilk kitabını 14 yaşında yazmaya başladı. ‘Hayattaki zorluklar silah gibidir ve iki seçeneğin vardır. Ya kullanmayı öğrenir kendini korursun ya da teslim olur seni vuracağı anı beklersin’ diye başlayan ‘Denize Dökülen Mısra’lar’ adlı romanı geçen yıl kasım ayında tamamladı. 17 yaşındaki bir genç kızın tacize uğraması sonrası başına gelenleri, kadın tacizlerine yönelik sorunları işlediği romanının ilk baskısı tükenince, basımevi ikinci baskıyı yapma kararı aldı. Ece Birengel, bu kitabının ardından 6 roman daha yazdı. Şu anda yazmayı sürdürdüğü ‘Hücre’ isimli bir kitabı daha bulunan Birengel, kitaplarında genelde kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet, taciz, tecavüz sorunlarını ele aldığını söyledi. Kendini ‘feminist’ olarak tanımlayan Birengel, kitap okumayı çok sevdiğini, okudukça dünyaya bakışının değiştiğini belirtti.

‘PSİKOLOJİ OKUYARAK FAYDALI OLMAK İSTİYORUM’
Piyasada çok fazla kitap olduğunu, bu kitaplardan birçoğunu okuduğunu söyleyen Ece Birengel, "Okuduğum kitapların çoğu, insanlara bir şey katmıyor. Ben de bu nedenle toplumsal sorunlara dikkat çekmek istedim. Özellikle taciz ve tecavüze uğrayan kadınların yaşadığı sorunları anlatmaya çalıştım. Bu sorunu yaşayan birçok insan var ve korkudan bunu dile getiremiyorlar. Denize Dökülen Mısralar kitabım tamamen bir kurgu" dedi. Almanya’da psikoloji okumak istediğini de aktaran Birengel, şöyle dedi:

"Almanca öğrenmek için kursa başladım. Almanya’da okuyup, kendimi donanımlı hale getirerek, ülkeme dönmek ve burada en iyi hizmeti vermek istiyorum. Döndükten sonra da kitap yazmaya devam etmek istiyorum. En büyük hayalim yazdığım kitabımın film olması. Bu nedenle kitabımı iki yapım şirketine verdim. Onlar inceliyor, ben de haber bekliyorum."

‘HAYALLERİNİZDEN VAZGEÇMEYİN’
Daha önce hukuk okumak istediğini, çünkü çok fazla haksızlığın yaşandığını söyleyen Birengel, "İnsanlar para ile her şeyi halledebiliyorlar. Bir takım elbise giyen kişi iyi hal indiriminden faydalanıyor. O nedenle en azından birinin hayatına dokunmak, yarasını sarmak bile çok önemli. Şimdi bu hayalimden vazgeçiyorum. Çünkü Almanya’da okumak istiyorum ve orada hukuk fakültesinde hazırlık sınıfı yok. Psikoloji bölümünden mezun olduktan sonra, haksızlığa uğrayan, sorun yaşayan kişilere ücretsiz terapiler vererek, yardımcı olmaya çalışacağım. Ezilen kadın veya erkek fark etmez. Hepsine yardımcı olmak için çalışmak istiyorum" dedi.

İnsanların hayallerinden vazgeçmemesi gerektiğini isteyen Ece Birengel, "Benim, ‘Hedefimiz güneş olsun, olmazsa yıldızlara konarız’ sloganım var. O nedenle ‘yapamazsın’ diyenlere aldırmadan yolumuza devam etmeliyiz. Hiçbir şey engel değildir" diye konuştu. (DHA)

 
BELGEM'de eğitime ara yok
 
Üniversite mezunu İzmirli Görkem'in acı kaderi: Ana yüreği yangın yeri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tacizle suçladığı adamı sokakta öldürdü!
Artvin'in Arhavi ilçesinde Nurten İ. (41),kendisini taciz ettiğini öne ...
İzmir'e geliyordu: Uçak sağa kaydı sefer iptal edildi!
Türk Hava Yolları'nın, İstanbul Havalimanı'ndan yapılması planlanan iç ...
İş adamını öldürüp, yurt dışına böyle kaçmışlar
İstanbul Fatih'te evine temizliğe gittiği iş adamını öldürüp, üzerindeki ...
 
ABD'den Gezi Parkı davasıyla ilgili açıklama!
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gezi Parkı soruşturması ...
İzmir'de korkutan yangın: İş yeri küle döndü!
İzmir'in Konak ilçesinde bir iş yerine ait depoda çıkan yangında kağıt malzemeler kül oldu.
Mehmet KARABEL yazdı... Kahveyi misafir değil ev sahibi ısmarlar!
Mehmet KARABEL yazdı... Kahveyi misafir değil ev sahibi ısmarlar!
 
Terör kurşunu hayatını kabusa çevirdi
Terör örgütü DAEŞ'ın 2017'in ilk saatlerinde Ortaköy'deki eğlence mekanı ...
Kar kapıda: İzmir’de hava nasıl olacak?
Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava etkisini hissettiriyor. Kar yağışı ...
İzmir'den yola çıkan gemi İtalya'da karaya oturdu!
"Efe Murat" adlı ticari yük gemisi, olumsuz hava koşulları nedeniyle 15 ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva