HABERLER>GÜNCEL
25 Nisan 2018 Çarşamba - 16:47

İzmirli çocukların Dubai mutluluğu

İzmir'inKonak İlçesi Boğaziçi semtinde bulunan  Barbaros Hayrettin İlkokulu 4 E Sınıfı Halk Oyunları Ekibi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına  Dubai’ye gitti. 17-21 Nisan 2018 ‘de üç  gün süren rüya gibi etkinlikte, öğrenciler oynadıkları zeybek ile izleyenleri mest etti.

İzmirli çocukların Dubai mutluluğu

Dubai’de bu yıl dokuzuncusu düzenlenen   23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması, Türkiye’nin Dubai Başkonsolosluğu himayesinde, Dubai ve Kuzey Emirlikler Türk İş Konseyi desteğiyle, Dubai’de yaşayan Türk kadınların oluşturduğu “Sultans of Dubai” bünyesindeki gönüllü 23 Nisan Komitesi tarafından organize edildi.

TESADÜFEN ÖĞRENDİM
Mehrem Kurt, Dubai’de düzenlenecek etkinlikten Balçova Belediyesinin desteği ile faaliyetlerini yürüten Balçova Halk Dansları Topluluğu yöneticileri vasıtasıyla haberdar olduğunu, Balçova  Belediye Başkanı  Mehmet Ali Çalkaya'nın yönlendirmesi, BHT yönetici ve eğitmenlerinden Barış Kurthan’ın  aracı olduğu görüşmede, etkinliğin Dubai’den gelen organizatörü Funda Hanım ile bir araya getirip projenin detayları hakkında bilgi sahibi olduğunu,okul müdürü Cafer Güler’in de onayıyla, 4 E Sınıfı olarak Dubai’de düzenlenecek etkinliğe katılmaya talip olduklarını dile getirdi.

MUHTEŞEM GALA GECESİ
23  Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 98 yıldır kutlayan bir ülkenin çocuklarıyız. Tam 9 yıldır da, Dubai’de 23 Nisan’ı çocuklarımızla, en mükemmel şekliyle yaşayıp kutluyor.
Al Mamzar’da bulunan The Cultural & Scientific Assosication’da bu yıl yine müthiş bir organizasyon gerçekleşti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması Dubai Başkonsolosluğu himayesinde, Dubai ve Kuzey Emirlikler Türk İş Konseyi desteğiyle, Dubai’de yaşayan Türk kadınlarını bir araya getirmek için kurulan Sultans of Dubaigrubumuzdan gönüllü, özverili, çalışkan 23 Nisan Komitesi kadınları tarafından düzenlendi. 9 senedir, Türkiye’den ilkokulda halk oyunları oynayan çocuklarımızı misafir ediyoruz. Bu sene İzmir Barbaros Hayrettin İlkokulu halk oyunları ve dans gösterisiyle oradaydı.

Türkiye Dubai Başkonsolosluğu, Türkçe Kursu çocukları hazırladıkları gösterilerle herkesi  şaşırtıyor. Dubai Drum Şov dinamik vurmalı çalgıları ve Bogz the Magician sihirbazlık gösterisiyle de, çocuklara özel ve eğlenceli bir zaman yarattı.

Dubai’deki Türk restoranlarının açık büfe ikramları, bahçede çocuklar için eğlenceli oyunlar ve bir de Türkiye’den gelen İrem Derlen ve Orkestrası ile çocukluğumuza, ülkemize ve değerlerimize olan özlemimizi giderdi.Gala gecesinde verilen yemekte Dubai Baş Konsolosu  Erdem Ozan gecenin sonunda bu anlamlı güne katkılarını sunan  ve düzenleyen herkese plaket ve hediyeler verdi.RÜYA GİBİ ÜÇ GÜN
Mehrem Kurt, öğrencilerimiz, “Dubai’nin ekonomisi, kültürü,  yaşam tarzı gibi konularda bilgilendirilip zihinsel hazırlıkları yapıldı. Ayrıca kutlamanın gerçekleşeceği günün akşamında, T.C. Dubai Başkonsolosu Erdem Ozan’ın düzenleyeceği resepsiyonda uyulması gereken kurallar hakkında uygulamalı bilgiler aktardık.Heyecanlı bir hazırlık süreci geçiren okulumuz halk oyunları ekibi, 17-21 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleşen  Dubai seyahatini ve Atamızın sevgili çocuklarımıza armağanı olan 23 Nisan Kutlamalarını  mutlu ve gururlu bir şekilde kutladı. Öğrencilerimiz ülkemizden kilometrelerce uzakta okulumuzu, ilimizi temsil etmiş  olmasının heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor.Boğaziçi Barbaros Okulu öğrencileri Dubai’de göğsümüzü kabarttı.İzmir’i başarı ile temsil etti. Veliler, mahalle muhtarı ve esnaf ı da gurur duyduklarını dile getirdi. Öğrencilerim, üç gün  boyunca rüya daymış gibi gezdi. Etkinliklerde Türk gelenekleri yaşatıldı. Çocuklarıma böyle bir organizasyonda yer almaları onlara ayrı bir gurur verdi. Kendi özgüvenlerini kazandılar. İlk kez uçağa binip, kilometrelerce ötede bir ülkeye gittiler. Boğaziçi Barbaros okulumuz öğrencileri Dubai'de göğsümüzü kabarttılar.İzmir'imizi başarı ile temsil etti.Çocuklarıma bu mutluluğu yaşatan herkese teşekkür ederim “dedi.

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

..

 

 

 bu büyüleyici organizasyon içinde sizleri görmek çok güzel ve gurur verici.. öğrencilerinin ufkunu genişlettin ve onlarda çok güzel hatıralar bıraktığın için gönülden tebrik ediyorum

T.C. Dubai Başkonsolosluğumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için Türkiye'den gelen İzmir Barbaros Hayrettin İlkokulu, sponsorlar ve gönüllüler için düzenlediği yemek. Ayrıca Sultans of Dubai bünyesinde biraraya gelerek hediyeler hazırlayan çok değerli Türk kadınlarımızında misafir çocuklarımıza hediyeleri yemekte takdim edilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Yunanistan’a geçen Adanalı: Beni dövüp gönderdiler
 
İzmir'de eski eşini bıçaklamıştı: Yargıtay'dan flaş karar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yunanistan’a geçen Adanalı: Beni dövüp gönderdiler
Edirne'de, Pazarkule Sınır Kapısı'ndan koşarak, Yunanistan'a geçen Adana ...
İzmir'de faciaya kıl payı! 30 saniye önce devrilseydi...
Menemen ilçesinde inşaatta kurulu bulunan kule vinç, ucundaki yük halatının ...
İzmir Emniyet Müdürü açıkladı: İşte 1 yılda yakalanan terörist sayısı
İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, konuk olarak katıldığı İzmir Sanayici ...
 
İzmir'de dayakçı polisler hakim karşısında: Polis alçılı ayağına bastı!
Alsancak semtinde motosikletli iki kişinin tacizine uğrayan Derya Kılıç ...
Uçakta yaşananlar ortaya çıktı!
İran’da düşen 11 kişinin hayatını kaybettiği Başaran Holding’e ait TC-TRB ...
Gazeteci İsmail Küçükkaya'ya hapis cezası!
Gazeteci İsmail Küçükkaya ile avukat Fidel Okan, Aile ve Sosyal Politikalar ...
 
İzmir'de asayiş raporu: 1 haftada 430 kişi!
İzmir'de, huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla kent genelinde yapılan ...
İzmir sularında faciaya kılpayı!
Foça ilçesinden yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan, ancak ...
İzmir turizm cennetinde RES isyanı!
Çeşme ilçesinde, 1'inci derecede doğal sit alanına kurulan Rüzgar Enerjisi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva