HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Şubat 2019 Pazar - 08:49

İzmirli çiçek üreticileri çağ atlayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin ilk Tarımsal İhtisas Alanı'nı "çiçekçiliğin başkenti" Bayındır'da kuracak. Yapımına bu yıl içinde başlanacak Arıkbaşı Tarımsal İhtisas Alanı'nda (ARTİAL) modern üretim seraları, laboratuvar, fide-tohum-çimlendirme tesisleri, bahçe ve süs bitkileri için her türlü alt ve üst yapı ile araştırma, eğitim, bilgilendirme ve danışmanlık hizmetleri gibi olanaklar sağlanacak. Bayındırlı çiçekçiler, gelişmiş teknolojiler sayesinde dünya pazarındaki rekabet gücünü artıracak.

İzmirli çiçek üreticileri çağ atlayacak

Özellikle son 10 yılda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği desteklerle güç kazanan Bayındır çiçekçiliği, artık uluslararası pazarları hedefliyor. Bu hedefin önündeki en büyük engel olan "modern ve teknolojik üretim" konusundaki açığı da yine İzmir Büyükşehir Belediyesi kapatacak. Modern üretim seraları,laboratuvar, fide-tohum-çimlendirme tesisleri, bahçe ve süs bitkileri için her türlü alt ve üst yapı ile araştırma, eğitim, bilgilendirme ve danışmanlık hizmetleri gibi olanakların sağlanacağı Türkiye'nin ilk Tarımsal İhtisas Alanı Bayındır-Arıkbaşı'nda kurulacak.

ADIM ADIM
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır-Arıkbaşı'nda 56,5 hektar alanda kurulacak Tarımsal İhtisas Alanı için hazırlıkları son aşamaya getirdi. Yapımına bu yıl içinde başlanacak projenin gerçekleştirilmesi için yer tespiti, planlama ve arazi tahsisi konularında sabırlı bir çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi, ARTİAL'ın kurulması için şu çalışmaları gerçekleştirdi:

-Toplam 56.5 hektar alanı kapsayan "Arıkbaşı Tarımsal İhtisas Alanı " için gerekli kurum görüşleri alınarak 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı çalışmaları tamamlandı.

-Alan içerisindeki mera vasıflı taşınmaz niteliğindeki üç parselin tahsisi için İl Mera Komisyonu ve ilgili bakanlığa başvuruldu.

-Parsellere ait 20 yıllık ot bedeli olan yaklaşık 1,5 milyon TL ilgili kurum hesabına yatırıldı.

-Alan içerisinden geçen Künk Deresi'nin ıslahı için İZSU tarafından proje hazırlandı ve çalışmalara başlandı.

-Yine proje alanında bulunan Bayındır Belediyesi mülkiyetindeki üç ayrı parselin de İzmir Büyükşehir Belediyesi adına devir işlemleri için anlaşma sağlandı.

BAYINDIR'I DÜNYA PAZARLARINA TAŞIYACAK PROJE
Sözleşmeli üretim modeli ile bugüne kadar Bayındır Çiçekçilik Kooperatifi'nden 52 milyon 220 bin liralık alım yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Arıkbaşı Tarımsal İhtisas Alanı (ARTİAL) projesi ile üreticinin ve sektörün geleceğe umutla bakmasını sağlayacak. Proje sayesinde üreticiler için modern sera alanları ve çağdaş üretim yapılabilecek açık alanlar oluşturulacak. Alanda bahçe ve süs bitkileri yetiştiriciliği ile seracılık için gerekli her türlü alt ve üst yapı imkanı sunulacak. Üreticiyi ihtiyaç duyduğu her konuda bilgilendirecek ve danışmanlık verecek birim veya birimler, yurt içi ve yurt dışı pazar araştırmalarının yapılacağı araştırma merkezi, zirai karantina-standardizasyon-laboratuvar, fide-tohum-çimlendirme tesisleri kurulacak.

Sektörün gelişimi için gerekli alt yapı, üretimde devamlılık ve uluslararası seviyede kaliteyi sağlayacak sistemin oluşturulmasıyla sektörün ihracat potansiyeli çok daha yukarılara taşınacak. Kısaca Bayındır Arıkbaşı Tarımsal İhtisas Alanı (ARTİAL) ile üreticilerin teknolojik gelişmelere ve bilimsel verilere daha kolay ulaşması, sektörün daha verimli çalışması sağlanacak. Çiçekçilik, Bayındır ve İzmir ekonomisi için çok daha önemli bir hale gelecek.

 
İzmir'in simgesine hayat öpücüğü
 
Venezuela'da erken seçim için önemli adım
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
efsane 3 Şubat 2019 Pazar 19:15

Aday gösterilmediğine çok sevindim Başkan! Sevmediğimden değil, seni sevip, saydığımdan, örgütün dahil seni haketmeyenlerden, nankörlerin saldırılarından kurtulduğun için çok sevindim! Hangi kırsala baksak yarattığın başarı öykülerinden birini görüyoruz! Umarım Soyer çıtayı düşürmez, başarının projelerin gerçekleşmesini mümkün kılan mali yapıdan kaynaklandığını çabuk kavrar! Yoksa, hele seçimden sonra iyice batağa saplanacak ülkede iş yapılamayacak!

Yorumu oyla      12      5  
Gürkan 3 Şubat 2019 Pazar 11:02

Tunç Soyer hala daha arka sokaklar deyip duruyor. Bundan daha arka sokak mı var ?

Yorumu oyla      13      6  
Oğuz Kaan 3 Şubat 2019 Pazar 08:56

Aziz Kocaoğlu'ndan sonra bu projelerin hepsi rafa kalkacak. Nihat Zeybekçi kazanırsa bahsi geçen alan TOKİ'ye verilir. Tunç Soyer kazanırsa birilerine satılır. İzmir'e yazık olacak.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in simgesine hayat öpücüğü
İzmir'in Tarihi Saat Kulesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ...
Karabağlar'da İYİ Parti ve CHP'den birlik mesajı!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile CHP Karabağlar İlçe ...
AASSM'de en kısa ayda renkli gece
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, trompetiyle caz müziğe yön veren 10 ...
 
Balçova'da tatili spor yaparak geçirdiler
Balçova Belediyesi Spor Okulları sömestr tatilinde de çocuklar doyasıya ...
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi!
Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen "Menemen-Aliağa-Çandarlı ...
İzmir'den Afrika'ya proje ihracı
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği en önemli sosyal projelerden ...
 
Foça'da çocuklar şenlikte buluştu
Foça Belediyesi tarafından düzenlenen Yarıyıl Tatili Çocuk Şenliği tüm ...
Karabağlar'da anlamlı açılış ve Selvitopu'ndan mesajlar: 31 Mart sonrası bahar
İzmirli Gazeteci İbrahim Irmak, trafik kazasında hayatını kaybeden oğlu ...
Selçuklu çocuklar yarıyıl tatilinde eğlendi
Selçuk Belediyesi tarafından sömestre tatili sebebiyle çocuklar için düzenlenen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva