HABERLER>YAŞAM
16 Şubat 2021 Salı - 09:30

İzmirli Cemre'den matematikte gurur veren başarı!

İzmir'de 2'nci sınıf öğrencisi Kumsal Cemre Badem (7), 2 bin 283 öğrencinin katıldığı Caribou Contests Matematik Yarışması'nda birinci oldu.

İzmirli Cemre den matematikte gurur veren başarı!

Öğrencilerin severek matematik yapmalarını ve problem çözmeye yönelik keyifli vakit geçirmelerini amaçlayan Kanada merkezli Caribou Contests Matematik Yarışması'na katılan Kumsal Cemre Badem, ailesine ve öğretmenlerine büyük gurur yaşattı. Badem, online düzenlenen yarışmada, 2 bin 283 öğrenci arasında dünya birincisi oldu. Başarısıyla Türkiye'de 2'nci sınıf düzeyindeki 275 çocuk arasında birinciliği göğüsleyen Badem, 9 sorunun 9'unu da doğru yanıtladı.

3 yaşından itibaren babasının desteğiyle test çözdüğünü anlatan Badem, "Sınav ortamına alışkındım. Bu sonucu bekliyordum. Kazandığımı duyunca annemin, babamın ve dedemin gözlerindeki ışığı görünce çok mutlu oldum. Bazı sorular şaşırtmacalı, bazı sorular kolay, bazıları ise zordu. Bir soruda takıldım. Altıgenin köşegen sayısını bulma sorusu üzerine biraz uğraştım ama doğru yanıtı buldum" dedi.

En çok Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi derslerini sevdiğini söyleyen Badem, beyin cerrahı olmak istiyor. Birinciliğin kendisi için önemli olmadığını ifade eden Badem, yarışmaya kendisini denemek için girdiğini belirterek, "Haftanın bazı günleri dışarı çıkıp oynuyorum. Ama sık sık kitap okuyor, test çözüyorum. Evde test çözerken de sınav ortamındaymış gibi geliyor. Çok az parka gidiyorum. Böyle mutluyum. Ben fazlaca çalışıp idealimi gerçekleştirmek istiyorum. Atatürk'ün izinde yürüyen bir genç olarak ülkeme ve insanlığa faydamın dokunacağı işler yapmak istiyorum. Örnek aldığım kişiler var. Hepsi de benim için gerçekten değerli; Özlem Türeci, Uğur Şahin, Aziz Sancar ve ismini sayamadığım milyonlarca bilim insanı" diye konuştu.



'ALGISI HEP KUVVETLİYDİ'
Baba Ferdi Badem de Caribou Contests sınavının yılda 6 kez yapıldığını belirterek, kızının okuldaki ön değerlendirmenin ardından başvuru yaptığını anlattı. Sınav süresinin 50 dakika olduğunu, soruların İngilizce olarak yanıtlandığını kaydeden baba Badem, "Şaşırtmacalı sorular vardı. Akıl yürütme, yorumlama ve birebir çözmesi gereken sorular vardı. Doğduğundan beri çok hareketli ve bize fazla zorluk çıkarmayan bir çocuktu. Kendini fark etmeye başladığından itibaren akıl yürütme ve yorumlamaya yönelik oyuncaklar alıyordum. İki- üç yaşından beri onun yaş grubuna uygun testler ve sorular çıkarıyordum. Verdiği yanıtları gördükçe üstüne hep bir şeyler koyduk. Daha üç yaşına girmeden İstiklal Marşı'nın 6 dizesini ezbere, iki üç kere okuduktan sonra söylediğini fark ettik. Algısı hep kuvvetliydi. Anaokulu öğretmenleri de yönlendirdi. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz onun için. Beyin cerrahı olmak istiyor. Gittiği yere kadar elimizden gelen tüm imkanları harcıyoruz. Anne baba olarak onun başarısı için desteklemeye devam edeceğiz" dedi. (DHA)

 
DEVA İzmir'den eğitime destek projesi
 
İzmir yine sallandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oktay Gökdemir son yolculuğuna uğurlandı
İzmir siyasetinin önemli isimleri arasında yer alan ve Dokuz Eylül Üniversitesi ...
Enkaz başında tanıştılar... Arama kurtarma derneği kurdular
İzmir'i vuran 6.6'lık depremin ardından çadır kentlerde yaşamaya başlayan ...
Yazar Demir Özlü hayatını kaybetti
Türk edebiyatının önemli isimlerinden öykü, deneme, gezi, anı ve roman ...
 
Ayda ÖZEREN yazdı... Gülün kokusu vardı…
Ayda ÖZEREN yazdı... Gülün kokusu vardı…
Oyuncu Nur İncegül hayatını kaybetti
Yaşilçam oyuncusu Nur İncegül 77 yaşında hayatını kaybetti. 
'Ülkeme hizmet ederim' dedi... Oxfordu’u bırakıp Ege’ye geldi
Oxford Üniversitesindeki kariyerini bırakıp, mezun olduğu Ege Üniversitesinde (EÜ) KOAH, ...
 
Hüner Coşkuner son yolculuğuna uğurlandı
Türk sanat müziği sanatçısı Hüner Coşkuner, Karaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Urla Belediye Başkan Yardımcısı korona kurbanı!
Urla Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Gençtürk, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.
İzmir'in kahraman komiseri
İzmir'de yaşanan sel felaketinde, komiser rütbesindeki bir polisin, beline ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva