HABERLER>İŞ DÜNYASI
11 Şubat 2020 Salı - 10:15

İzmirli başkanlardan 'Elektrik Fabrikası' çağrısı!

İzmir Başkanlar Kurulu, Alsancak Elektrik Fabrikası’nın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihalenin iptali ile belirsizliğe mahkum olduğunu belirterek, “Alsancak Elektrik Fabrikası, ihaleyi kazanan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin olmalı” açıklamasını yaptı.

İzmirli başkanlardan  Elektrik Fabrikası  çağrısı!

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın (EGEV)  sekretaryasını yürüttüğü ve Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) ev sahipliğinde yapılan şubat ayı İzmir Başkanlar Kurulu toplantısında geçtiğimiz yıl Nisan ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleye girerek kazandığı ancak ihalenin iptali ile kaderi belirsizliğe sürüklenen Alsancak Elektrik Fabrikası masaya yatırıldı.

Geçtiğimiz Nisan ayında Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından çıkılan ihaleyi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 35 milyon TL bedelle kazandığını ancak şartnameye uyulmadığı için ihalenin iptal edildiğini  ifade eden EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, İzmir ve Alsancak için son derece değerli olan bu binanın mutlaka kent kültürüne kazandırılması gerektiğini söyledi. Susam, “İzmir Başkanlar Kurulu, bu tarihi Alsancak Elektrik Fabrikası’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devrinin yapılması ve belirsizliğin ortadan kaldırılması gerektiğine inanıyor” dedi.

İkinci Alsancak projesi kapsamında Elektrik Fabrikası, Havagazı Fabrikası ve Tekel Şarap Fabrikası’nın bir bütün şeklinde kültür, sanat, turizm ve gençlik merkezi olarak değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Susam, “İzmir Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nda da Alsancak Elektrik Fabrikası’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusunda bir komite oluşturuldu. İzmir Başkanlar Kurulu olarak bu konuda gerekli adımların atılarak bu tarihi binanın kent kültürüne kazandırılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devrini destekliyoruz” diye konuştu.

“Deprem Bakanlığı kurulmalı”

Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil’in de konuk olarak katıldığı İzmir Başkanlar Kurulu’nda bir diğer gündem ise depremler oldu. Deprem kuşağında ve deprem gerçeği ile yaşayan bir ülke olarak bu konuda ayrı bir bakanlık kurulmasının da toplantıda ifade edildiğini söyleyen Susam, “İzmir Başkanlar Kurulu’nda deprem de tartışıldı. Bu konuda ayrı bir bakanlık kurularak kentsel dönüşümden, eğitimlere, alınacak tedbirlerden denetimlere kadar bu konuya dair tüm çalışmalar tek elden yapılmalı” dedi.

İkinci çevre yolu ihtiyacını da tekrar belirten İzmir Başkanlar Kurulu, yerel yönetim ve merkezi hükümetin koordineli olarak çalışarak kentin artık büyük ihtiyacı olan ikinci çevre yolunun İzmir’e kazandırılmasını istedi.

 
Martı tenceredeki kapuskayı afiyetle yedi
 
Toplumsal sorunlara seramik üzerinden dikkat çektiler
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Futbolsever... 11 Şubat 2020 Salı 14:37

Bir futbol sever olarak her gün sabah akşam TV de maç seyretmek benim tutkum oldu . Yaşasın futbol ve bu takımları seyretmemize imkan sağlayanlar. İsveç li 6.17 atlamış sırık ile kim takar.Yapay zekalı askerler savaşacakmış bana ne ,güneş daha yakından keşfediliyor, bana ne, corona mikrobu neden çıkmış bana ne,fizik kimya biyolejiden bana ne-ben sadece futbol ile yatar kalkarım.Kültür mültür tanımam- öneminden bana ne-Turist gelince Alsancak Göztepe stadyumlrını iftihar ile gösteririm. Hayatım budur aferin bana.

Yorumu oyla      2      5  
Zagor 11 Şubat 2020 Salı 14:23

Salih Kardes, burasi Restore edilse, is demektir. Kültür amacli isletilse, is demektir. Müze olarak isletilse, is demektir. Bombos durursa, harabe demektir.

Yorumu oyla      3      4  
Okuyucu 11 Şubat 2020 Salı 13:24

Ne eski elektrik fabrikası ne de eski tekel sigara fabrikası kaptırılmalı.Bu gibi yerler İzmir'in son kalan kültürel yapıları.

Yorumu oyla      5      4  
sezarın hakkı sezara 11 Şubat 2020 Salı 12:47

Sevgili Salih Tanalı. Bu adamlar istihdam yaratmaz. hepsinin tek derdi emin ol minumum masraf ile maksimum kazanç sağlamaktır. zaten bakma müze falan dediklerine! yöneticisi oldugu odaların faliyetlerin de boy göstermek zorundalar. başka bir dertleri yok.

Yorumu oyla      4      5  
Salih Tanalı 11 Şubat 2020 Salı 12:17

Allah aşkına işsizlik kol gezi,yor, gençler izmir'de boş ve iş bulamıyor. İş dünyası müze istiyor. Şaka gerçekten şaka...

Yorumu oyla      3      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kasım ayı işsizlik rakamları açıklandı!
Geçen yılın kasım ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıklandı. Buna ...
Torbalı Ticaret Odası'nda afet bilinci semineri
Elazığ’a 1 tır yardım malzemesi gönderen Torbalı Ticaret Odası, AFAD uzmanlarının ...
İş insanı Zorlu’dan ‘deprem’ uyarısı: Yanlış tesisat binayı çürütür!
İzmirli iş insanı Kemal Zorlu,  “Depreme dayanıklı bina yapımında tüm ...
 
2019'da dış ticaret açığı 31 milyar dolar oldu
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan ...
'Koronavirüs' dünyanın en büyük fuarını erteletti
Çin'in Xiamen şehrinde düzenlenen ve sektöründe dünyanın en büyüğü olan ...
Torbalı iş aleminden Elazığ’a yardım
Torbalı Ticaret Odası’nın Elazığ’daki depremzedelere ulaştırılmak üzere ...
 
130 bin işçinin zam oranı belli oldu!
Türk Metal Sendikası ile MESS, metal iş kolundaki 200 iş yeri ve 130 bine ...
Sürekli'den EGEV'e destek: İzmir projeleri Ankara'ya taşınacak
Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nı (EGEV) Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem ...
Mehmet KARABEL yazdı... Hayat’tan daha büyük bir adam!
Mehmet KARABEL yazdı... Hayat’tan daha büyük bir adam!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva