HABERLER>EKONOMİ
7 Nisan 2015 Salı - 11:42

İzmirli ayakkabıcılar hedef büyüttü

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir ayakkabıcılık sektörünün ihracatını arttırmak ve tüm dünyada kalitesi ve güvenilirliğiyle bilinen bir marka haline getirmek için ‘Ayakkabı İzmir’ markasını yaratacaklarını belirterek, “Ayakkabıcılık sektöründe çok büyük bir potansiyel olmasına rağmen halen yurt dışına döviz veriyoruz. Bunu sıfırlayıp ülkemizi artıya geçirmeden durmak yok. Önümüz çok açık. Kalitemizle, sözümüzde durarak ve İzmir’in malını marka yaparak hedefimize ulaşabiliriz. Bunun için Ayakkabı İzmir markasını yaratarak ve bir dış ticaret şirketi kurarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

İzmirli ayakkabıcılar hedef büyüttü

Ege Ayakkabıcı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD)Başkanı Şevket Cihan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti. Sektörün gelişimine yönelik yapılacak çalışmaların görüşüldüğü toplantıya, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyeleri Süleyman Özcan, Faruk Hanoğlu ve Meslek Komitesi Başkanı İsmail Pehlivan katıldı.



İzmir ayakkabıcılık sektörünün son yıllarda büyük bir atağa kalktığına dikkat çeken Demirtaş, “Sektörde yapılan çalışmalar gerçekten takdire değer. Ama tasarım ve markalaşma çalışmalarına ağırlık vermemiz gerekiyor. Bunun için önümüzdeki yıl İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Ayakkabı Tasarım Bölümü açalım. Ayakkabı İzmir markasını yaratalım. Logo ve tescil çalışmalarını yapalım. Ayrıca bu markayı kullanmanın kurallarını koyarak firmalardan taahhüt alalım. Sadece belli bir kalitede üretim yapan firmalar bu markayı kullanabilsin. Taahhüdünde durmayan firmalardan markayı kullanım hakkını geri alalım” dedi. Yurt dışı bağlantılarını kurmak üzere sektörel bir dış ticaret şirketi kuracaklarını ifade eden Demirtaş, “Standartlara uyabilecek firmaları belirleyerek sektörel bir dış ticaret şirketi kuralım. Bu şirketi profesyonel kadrolardan oluşturalım ve tüm çalışmaları onlar organize etsin. Dünyanın çeşitli yerlerinde Ayakkabı İzmir olarak iş bağlantıları kuralım. Temmuz ayında gerçekleştireceğiniz ikili iş görüşmeleri organizasyonuyla desteklerimize devam edeceğiz.” diye konuştu. 

Demirtaş ayrıca, ikili iş görüşmeleri organizasyonlarından olumlu sonuçlar alındığını ancak İzmir Fuarı’nın da ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek, “İzmir Fuarı da  ihmal edilmeden etkin bir katılım sağlanmalı. Bugünden fuar ile görüşerek yabancı firma davetlerini yaptıralım. İzmir Fuarı olmazsa olmazımız” dedi.

İTO’NUN DESTEĞİYLE İŞADAMLARININ UFKU AÇILDI…
İzmir Ticaret Odası desteği ile yürütülen çalışmaların sektördeki işadamlarının ufkunu açtığını belirten Ege Ayakkabıcılar Derneği Başkanı Şevket Cihan Cihan ise, “İzmir Ticaret Odası öncülüğünde yürütülen UR-GE Projesi kapsamında katılım sağladığımız MICAM Milano Ayakkabıcılık Fuarları ile İtalya’da çok önemli görüşmeler yaptık ve çok sayıda firmaya ulaşma imkanımız oldu. Kurduğumuz bağlantılar ile yurtdışı organizasyonu yine İzmir Ticaret Odası UR-GE Proje desteği ile Çeşme’de gerçekleştirilen Izmirshoes International İkili İş görüşmelerine 50’nin üzerinde yabancı firmayı getirdik. Burada gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda, toplam 300 – 350 bin çift sipariş aldık. En az bağlantı kuran firma dahi 4-5 bin çift sipariş aldı. Bu bizim için çok başarılı ve önemli bir organizasyondu. Şimdi daha da büyük bir organizasyon hedefliyoruz. 23 – 25 Temmuz 2015 tarihlerinde Kaya Termal Otel’de yine yurtdışından firmaların katılacağı ikili iş görüşmeleri gerçekleştireceğiz. Yurtdışı firmaların katılımını yüzde 40 oranında arttırmayı istiyoruz. Şu anda 60 civarında firma UR-GE projesine katılmak için bekliyor.” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mustafa y 7 Nisan 2015 Salı 13:53

ayakkabıda tasarım çok önemli.ayakkabıyı sattıran kalştesi ve tasarımıdır.alıcı tasarıma para öder.yaz ve kış ayakkabı fuarlarında da ayakkabı tasarım yarışmaları düzenlenmelidir.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EGİAD'ın denizcilik toplantısından 'bakanlık' talebi çıktı
EGİAD Ege Genç İşadamları Derneği’nin Sektör Toplantıları kapsamında ...
THY Başkanı Hamdi Topçu istifa etti
Hamdi Topçu, milletvekilliği aday adaylığı için THY Yönetim Kurulu Başkanlığından ...
Ege-Koop Başkent'e taşındı: Aslan'dan büyük sitem
İzmir’in konut markası Ege-Koop, İzmir dışında ilk büyük projesini başkent ...
 
Fuar İzmir’de sahne denizcilerin!
İZFAŞ tarafından Fuar İzmir'de 8-12 Nisan tarihleri arasında C holünde ...
‘Ülkeyi karartan’ kesintide flaş istifa!
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, geçen hafta Türkiye genelinde ...
EBSO'lu kadınlardan eğitime destek konseri
Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Kadınlar Birliği, öğrenci burslarına katkı ...
 
Çay ve fındık üreticisine büyük destek
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarımsal destekleme kapsamında, ...
Kemeraltı'nda bir çarşı daha kapandı: 'Zincir' tehlikesi!
İzmir'in ticaretteki kalbi Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın tam ortasındaki ...
PETKİM 50. yılına Gündoğdu'da müthiş kutlama
Türkiye'nin sanayi devi Petkim'in 50'nci yılı nedeniyle şarkıcı Göksel, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Sen ağlama öğretmenim!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva