HABERLER>SAĞLIK
11 Kasım 2017 Cumartesi - 13:20

İzmirli aile 13 yıldır evlat kokusuna hasretti... Sonunda...

İzmir'in Bornova İlçesi'nde yaşayan 13 yıllık evli Mustafa ve Ayfer Kocaeli çifti, doğal yöntemlerle bebek sahibi olamayınca, tüp bebek yöntemiyle 6'ncı denemede, Ömer adını verdikleri oğullarına kavuştu.

İzmirli aile 13 yıldır evlat kokusuna hasretti... Sonunda...

Bornova'da yaşayan şoför Mustafa Kocaeli (38) ile mağaza sorumlusu eşi Ayfer Kocaeli (36), 13 yıl önce evlenerek hayatlarını birleştirdi. Çocuk sahibi olmak isteyen Kocaeli çifti, doğal yöntemlerle bebek sahibi olamayınca doktora gitmeye karar verdi.

Yapılan kontrollerde herhangi bir sağlık sorununa rastlanmadı. Ancak Kocaeli çifti, geçen süreye rağmen doğal yöntemlerle bebek sahibi olamadı. Bunun üzerine İzmir'de 5 kez tüp bebek ve iki kez de aşılama yöntemini denediler. Birinci tüp bebek denemesinde dış gebelik yaşayan Ayfer Kocaeli, ikinci tüp bebek denemesinde ise biyokimyasal gebelik (sahte gebelik) yaşadı. Ümidini kaybetmeyen Ayfer Kocaeli, üçüncü denemesinde ise iki aylık bebek, anne karnında hayatını kaybetti.

Diğer denemelerin de başarısız olması üzerine çift, son çare olarak İstanbul'da özel bir hastaneye gitti. Burada yapılan muayenede Ayfer Kocaeli'nin rahmindeki tüplerden birinin kapalı olduğu ve rahmine sıvı aktığı saptandı. Prof. Dr. Bülent Tıraş tarafından yapılan cerrahi operasyonla giderilen sorunun ardından 6'ncı kez tüp bebek yöntemi denendi. Prof. Dr. Bülent Tıraş'un uyguladığı tedavi ile altıncı denemede hamile kalan Ayfer Kocaeli, Ömer ismini verdiği bebeğini 13 yıllık özlemin sonunda 5 ay önce kucağına aldı.

"ARACIMIZI DAHİ SATTIK"
Çocuk sahibi olana kadar geçen sürede maddi ve manevi olarak çok yıprandıklarını anlatan Ayfer Kocaeli, bebeğini kucağına aldıktan sonra ise tüm sıkıntıları unuttuklarını söyleyerek, "Ömer'i kucağımıza alana kadar zor bir süreç geçirdik. Ama her seferinde inandık. Önce Allah'a ve sonra hocalarımıza. İnanılmaz bir yol kat ettik. Çevremdekiler de verdiğimiz mücadeleye şahit oldu. İnanılmaz bir mücadale verdik. İzmir'de 5 tüp bebek 2 kez de aşılama yöntemi denedik. Maddi ve manevi olarak çok yıprandık. En son otomobilimizi satmak zorunda kaldık. Biz asgari ücretle çalışan insanlarız. Bütün birikimimizi bu tedavide bitirdik. Ama çok şükür istediğimiz oldu. Bunu herkesin görmesini, bilmesini, evlat sahibi olmak isteyenlerin özellikle mücadeleyi bırakmadan devam ettirmesini isterim. Çünkü biz evlat kokusuna hasrettik.

Doğsun, evimizi şenlendirsin istiyorduk. Bülent hocamızın emeği çok bizde. İzmir'de yapılan kontrollerde rahmimdeki sıkıntı bulunamadı. Sol tüpümdeki sıvıyı fark etti. Bu sıvı gebeliğimi sonlandırıyordu. Ömer'den önce bir ameliyat geçirdim. Zor oldu ama güzel oldu, Ömer'imize kavuştuk. Şimdi kucağımızda. Allah herkese nasip etsin" dedi.

"BU SÜREÇTE KADINLAR DAHA ÇOK ETKİLENİYOR"
Zorlu bir sürecin ardından bebek sahibi oldukları için mutlu olduğunu ifade eden baba Mustafa Kocaeli ise, "Süreç zordu. Özellikle bu süreçte kadınlar daha çok etkileniyor. Hamile kalan arkadaşlarımız biz üzülmeyelim diye bize söylemiyorlardı. Ama çok şükür, Bülent hocamızın desteğiyle Allah bize de nasip etti. Çok mutluyuz. Kucağıma aldığımda inanamadım. Ama zamanla alışıyorsunuz, benimsiyorsunuz. Ömer'imize kavuştuğumuz için mutluyuz" diye konuştu.

"UZUN VE ZORLU BİR TEDAVİ SONRASINDA BEBEKLERİNE KAVUŞTULAR"
Çiftin tedavisini üstlenen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tıraş, aileye bebek sevinci yaşatan süreci şöyle anlattı:

"Ayfer Hanım ve Mustafa Bey bize müracaat ettiklerinde daha önceden 5 kez başarısız denemeleri vardı. Ayfer Hanım bir kez dış gebelik, bir kez de biyokimyasal gebelik geçirmişti. Biz kendilerine çok detaylı bir teşhis ve tedavi yöntemi uyguladık. Özellikle yumurta sayısı az olduğu için kendisine iki kez yumurta toplama yaptık. Bunların sonucunda toplam 10 embriyomuzdan iki tane genetik olarak normal embriyo elde ettik. Aynı zamanda bir tüpünde problem olduğu için, laparaskopi ile o tüpü kapattık. Stereskopi ile rahim içindeki yapışıklıkları açtık. Mikroçip yöntemini kullanarak sperm seçimini gerçekleştirdik ve epey zorlu bir mücadelenin sonunda kendisine iki tane sağlıklı embriyo transfer ettik. Sonunda bebeklerini kucaklarına aldılar. Burada şöyle bir durum var, hem rahim içindeki yapışıklıklar hem de bir tüpünde sıvı birikimi mevcuttu. Bu durum embriyonun rahim içinde tutunmasını engelleyen durumlar. Ayrıca tüpün içindeki sıvı embriyoları zehirliyor. Dolayısı ile bir rahim tüp filmi çekerek, buradaki sıvıyı tespit ettik. Bu sıvıyı tespit ettikten sonra tüpü kapattık. Aynı zamanda rahim içerisindeki yapışıklıkları tespit ettik ve ortadan kaldırdık. 13 yıllık evli bir çift çok uzun zaman mücadele etmişler. 5 kez başarısız tüp bebek yapmışlar. Uzun ve zorlu bir tedavi sonrasında bebeklerine kavuştular." (DHA)

 
Bakan açıkladı: Cam filminde yeni kriterler...
 
112 eğitimci, '112' yazarı Ataman ile buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da organ bağışı ve nakli haftası
Karşıyaka'da Organ Bağışı ve Nakli Haftası kutlandı.
İzmir'de sendikadan çarpıcı açıklama: Hemşire yok, yoğun bakımlar S.O.S. veriyor!
Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, hemşire sayısı yetersiz ...
NHP İlaç'tan böbrek taşına 'Gilaburine' formülü
Gilaburu bitkisinin meyvelerinden elde edilen ve böbrek taşı rahatsızlığı ...
 
İl Sağlık Müdürü Salnur 'yeniden görevde'  
İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr Bediha Salnur yeniden aynı göreve atandı.
Yoğurt kürü ile yazıflama
Yoğurt kürü ile zayıflama, düzenli ve doğru bir şekilde yapıldığı takdirde ...
Folkart'tan mobil sağlık hizmeti
İzmir'de Folkart'ın mobil sağlık hizmetlerinden ilk 10 ayda 1500 kişi faydalandı.
 
İzmir'de annenin çığlığı! Yavruları kolları arasında eriyor
İzmir'de henüz 21 yaşındaki olan Gülbahar Çekim, biri erkek, diğeri kız ...
Çeşmeli minikler ilk yardımı öğrendi
İzmir'in Çeşme İlçesi'nde 16 Eylül İlkokulu ana sınıfı öğrencilerine, ...
Müdür Salnur müjdeledi: İzmir'in üç ilçesine cankurtaran olacak!
İzmir'in Ödemiş ilçesi Kaymakçı mahallesinde Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu açılacak.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva