HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Nisan 2021 Çarşamba - 10:37

İzmirim Kart için mobil dönem

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, çevre ilçelerde oturanların, kişiselleştirilmiş İzmirim Kart almak için kent merkezine gelmesi zorunluluğunu bitirdi. Öğrenci, öğretmen, 60 yaş, 65 yaş üstü, engelli, gazi ve şehit yakını olanlara hizmet verecek İzmirim Kart Mobil Hizmet Aracı, 12 Nisan’dan itibaren hizmete başlıyor.

İzmirim Kart için mobil dönem

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, kentin farklı noktalarında hizmete açtığı beş yeni kişiselleştirilmiş kart başvuru merkezinden sonra, mobil hizmet aracını da devreye aldı. ESHOT atölyelerinde yapılan araç sayesinde, metropol dışındaki ilçelerde oturanların, kart almak için kent merkezine gelmesine gerek kalmayacak. Öğrenci, Öğretmen, 60 Yaş, 65 Yaş Üstü, Engelli, Gazi ve Şehit Yakını İzmirim Kartlar beş dakika içinde verilecek.

İlk durak Aliağa olacak
İzmirim Kart Mobil Hizmet Aracı, 12 Nisan’dan itibaren çalışmaya başlayacak ve ilk durağı Aliağa olacak. Daha sonra Menemen, Torbalı ve Mendereste ilçelerinde hizmet verecek mobil hizmet aracı yaz döneminde ise sayfiye bölgelerinde görev yapacak.  Aracın çalışma programı ve hizmet vereceği noktalar, ESHOT Genel Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından düzenli olarak duyurulacak.

Hizmet noktası 7’ye çıktı
ESHOT, daha önce yalnızca Konak’taki Kart Merkezi’nde ve Konak Katlı Otopark altındaki kart ünitesinde verdiği Kişiselleştirilmiş İzmirim Kart hizmetini, son bir yılda kentin farklı noktalarında açtığı beş yeni ünite ile yaygınlaştırdı. Yeni üniteler; Bostanlı Vapur İskelesi, F.Altay Aktarma Merkezi, Bornova Metro Aktarma İstasyonu, Hilal Aktarma Merkezi ve Üçyol Metro İstasyonu’nda hizmet veriyor. Çevre ilçelerde bulunan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı yerel hizmet birimleri de vatandaşların kişiselleştirilmiş İzmirim Kart başvurularını almaya devam ediyor.

Başvuru için ne gerekiyor?
Ünitelerde; Öğrenci, Öğretmen, 60 Yaş, 65 Yaş Üstü, Engelli, Gazi ve Şehit Yakını İzmirim Kartlar veriliyor. Başvuru için kimlik ve bir adet biyometrik fotoğraf yetiyor. Engelli İzmirim Kart almak isteyenlerin, yüzde 40 ve üzeri engelli olduklarını gösteren sağlık kurulu raporlarının aslı veya aslı gibidir onaylı suretini ibraz etmesi gerekiyor. 65 yaş üstü, engelli, gazi ve şehit yakını olan vatandaşlar, İzmirim Kartlarını ücretsiz alabiliyor.

HES Kodu tanımlanmalı
İçişleri Bakanlığı’nın, pandemiyle mücadele çalışmaları kapsamında yayımladığı genelge uyarınca, toplu ulaşım araçlarına, yalnızca HES Kodu tanımlanmış İzmirim Kartlar ile biniş yapılabiliyor. Yeni kart alan vatandaşlar, hes.eshot.gov.tr internet adresine girerek, HES kodlarını İzmirim Kartlarına tanımlayabiliyor. İzmirim Kart ünitelerinde hizmet veren görevliler de talep olması durumunda HES Kodu tanımlama işlemini yapabiliyor.

Mobil aracın çalışma takvimi:

 
TFF Başkanı açıkladı: Futbolcular aşılanacak
 
Kemalpaşa'da yaşanabilir çevre için böcek harekatı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Deniz Yetim 9 Nisan 2021 Cuma 00:15

Bir an önce Yenifoça ya da bekliyoruz

Yorumu oyla      2      3  
“Aktarma Geçersizdir “ 7 Nisan 2021 Çarşamba 12:21

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu ulaşımda 10.02.2016 tarihinden itibaren merkez ilçeler , çevre ilçeler ayrımcılığı yapıyor. Merkez ilçelerde 120 dk. ( Eylül 2020 ye kadar ilk binişten sonra sınırsız 90 dk. ) aktarma hakkı var. Çevre ilçelerdeki belediye otobüslerinde aktarma hakkı 10.02.2016 tarihinde İzmir BB meclisinde iptal edildiğinden ; belediye otobüsleri dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor. Merkez ilçelerde 120 dk. süresince 4,56.-TL.( 3,56.- +0,50.-+ 0,50.-TL) toplu ulaşım ücreti ödenirken ; çevre ilçelerdeki belediye otobüslerinde aktarma hakkı olmadığından ; vatandaş süre tanımlaması olmaksızın dolmuşa biner gibi otobüslerde indi bindi para ödüyor. İzmir BB ‘nin toplu ulaşımdaki bu hizmetinde hak nerede ? Adalet nerede ? Eşitlik nerede ? Sosyal belediyecilik anlayışı nerede ? “ Lafla peynir gemisi yürümez “

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pazaryerine çatı uçması ile ilgili Başkan İnce'den açıklama
Dün yaşanan fırtınadan sonra Atatürk Kültür Merkezi’nin çatısı uçmuş ve ...
‘Konak’ta Yaşam’ın ödülleri sahiplerini buldu
Konak Belediyesi’nin düzenlediği “Konak’ta Yaşam Ulusal Fotoğraf Yarışması”nın ...
Buca'nın yıldızları Avrupa yolcusu
Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün başarılı sporcuları, 6. Uluslararası ...
 
Bornova’da pastalı kutlama
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, görev süresinin ikinci yılını ...
Gaziemir Meclisi’nde atışma: Burası Menemen değil, burada her şey kayıtlı!
Gaziemir Belediyesi'nde gerçekleştirilen ve yaklaşık 4 saat süren Meclis ...
Başkan Tugay'dan 'Cumhuriyet Mahallesi' Çıkışı: Bakanlık özel plan yapsın!
Karşıyaka Belediyesi Nisan ayı 2’nci meclis toplantısında faaliyet raporları ...
 
Bayraklı Meclisi’nde faaliyet raporuna onay!
Bayraklı Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu, AK Parti’nin ret oylarına ...
Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu: Dar bütçeye rağmen yatırımlar sürecek
2020 Faaliyet Raporu, oyçokluğuyla kabul edildi. Başkan Muhittin Selvitopu, ...
Başkan Acar’dan gemi sökümüne destek: Kimsenin alamadığı gemileri Aliağa alıyor!
Asbestli gemilerin söküm için Aliağa'ya getirildiği iddialarına yanıt ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva