HABERLER>GÜNCEL
10 Ocak 2017 Salı - 10:16

İzmir yine bembeyaz: Eğitim durdu, ulaşımı da vurdu!

Kent iki günlük aranın ardından yeniden karla buluştu. Bu kez şehir merkezinde de oldukça etkili olan yağış 6 ilçede eğitimi durdurdu. Kar yağışı nedeniyle ulaşımın da sekteye uğradığı İzmir’de Çarşamba gününden itibaren bu kez sağanak yağış etkili olacak.

İzmir yine bembeyaz: Eğitim durdu, ulaşımı da vurdu!

EGEDESONSÖZ – İzmir iki günlük aranın ardından yeniden kar yağışı altında kaldı.

Hava sıcaklığının 4 ila 5 derece olarak ölçüldüğü kentte yüksek kesimler ve dış ilçelerin yanı sıra kar bu kez şehir merkezinde de etkili oldu.

- ADNAN MENDERES HAVALİMANI DEVRE DIŞI!... 

- BÜYÜKŞEHİR'DEN 'BEYAZ' SEFERBERLİK... 

- FOTO GALERİ: İZMİR BEYAZA BÜRÜNDÜ!... 

- FOTO GALERİ: DOĞAL YAŞAM'DA SIRA DIŞI BİR GÜN... 

Ekipler yollardaki buzlanma nedeniyle tuzlama önlemi alırken, sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı.

Öte yandan kar yağışı İzmir’de eğitime de darbe vurdu. Urla, Karaburun, Tire, Bergama, Kiraz ve Kınık’ta okullar 1 gün tatil edildi.

ULAŞIMI DA VURDU: İZBAN DURDU, OTOBÜSLER YOLDA KALDI 
Menderes Cumaovası'nda meydana gelen makas arızası nedeniyle İZBAN seferlerinde kısa süreli aksamalar yaşandı. İZBAN'da Alsancak-Cumaovası arasında ise bir süre aksayan seferler 30 dakikalık aralıklarla gerçekleştiriliyor. 

Balçova-Bornova arasındaki çevre yolunda yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle sürücüler ters yönde ilerleyip geri dönmek zorunda kaldı. İzmir'in simgelerinden biri haline gelen palmiyeler de karla kaplandı. Kentin yüksek kesimlerinde yollar kar nedeniyle kapandı.


Ayrıca kentin çeşitli noktalarında kar yüzünden belediye otobüsleri büyük sıkıntı yaşadı. Bornova EVKA 4'te, Gaziemir EVKA 7'de ve Buca EVKA 1 ve Koop'ta kimi otobüsler yolda kalırken, bazıları da geri dönüş yaptı. 

Buca Karanfil Mahallesi'nde yolda kalan bir belediye otobüsü belediye ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarıldı. Bornova EVKA 4'te de yolu açık tutmak için 6 kişiden oluşan tuzlama ve kar küreme ekibi, iki traktör ve kepçe sürekli tuzlama yapıyor. 

- YOLDA KALANLARIN İMDADINA BAŞKAN PİRİŞTİNA YETİŞTİ... 

- MENDERES'TE KAR MESAİSİ... 

- KEMALPAŞA'DA KARLA MÜCADELE... 

SABUNCUBELİ'NDE SON DURUM

Karayollarına bağlı ekipler, Manisa-İzmir arasındaki Sabuncubeli'nin yanı sıra İzmir-İstanbul karayolunun kapanmaması için kar küreme araçları ile çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

İzmir-Ankara ve İzmir-İstanbul yolunun Manisa geçişinde devam eden kar yağışı nedeniyle Karayolları ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Akhisar-Balıkesir arası Gelenbe mevkisi ile İzmir-Manisa Sabuncubeli mevkisinde ağır vasıtaların ve zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor. 

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU
İzmir’de gün boyunca etkili olacak kar yağışı yarın yerini sağanak yağışa bırakacak. Hava sıcaklığı ise gün be gün artış gösterecek.

 

13 TON TUZ KULLANILDI
Çeşme'de ender görülen kar yağışı, Alaçatı, Ilıca, Reisdere ve Germiyan mahallelerinde etkili oldu. Alaçatı merkezi, çevre yolları, sörf merkezi yolu, Reisdere'yi Germiyan'a bağlayan yol, Germiyan merkezi ve eski İzmir yolu kar yağışından etkilendi. Kar kalınlığı birçok bölgede 10 santimi aştı. Kar yağışından etkilenen bölgelerde ulaşım sıkıntısı yaşanmaması için harekete geçen Çeşme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalışma yaptı. 7 tuzlama ekibi oluşturarak, 5 iş makinası ve 58 personelle, gün boyu çalışma yürüten belediye ekipleri, yollarda sıkıntı yaşanmaması için çaba gösterdi.

Kar yağışından Alaçatı Çeşme arasındaki otoyolda da etkilenince, Çeşme Belediyesi'nin iş makinaları, otoyolda da çalışma yaparak, yolun açık kalmasını sağladı. Çeşme Belediyesi ekipleri, Alaçatı merkezinde ve yollarda 13 ton tuz kullanırken, yollarda kalan 21 aracı da kurtardı.




ATATÜRK MASKI DA BEMBEYAZ
İzmir'de gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı sonrası Konak ilçesindeki Türkiye'nin en büyük, Dünya'nın ise 10'ncu büyük rölyef projesi olarak bilinen 42 metre uzunluğundaki Atatürk Maskı, "beyaz örtü" ile kaplandı.

KAR 3 İLÇEDE HAYATI FELÇ ETTİ 
Tire ilçesinde de sabahtan itibaren kar yağışı etkili oldu.  

Toptepe mevkisi İncirliova yolu Kemerdere Mahallesi yol ayrımında ekipler tuzlama çalışması yapıyor. Jandarma ekipleri ise kontrollerde, zincirsiz araçların geçişine izin vermiyor.

Yamandere Mahallesi ve Yayla mevkisinde elektrik direklerinin yıkılması nedeniyle bölgedeki bazı evlere elektrik verilemiyor.

İlçede taşımalı eğitimin yapıldığı mahallelerde ise eğitime 1 gün ara verildi.

Kınık ilçesinde gün boyu etkili olan yağış nedeniyle kar kalınlığı merkezde 25 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde 1 metreye ulaştı. İlçeye bağlı 30 mahalle yolu ulaşıma kapandı. İlçedeki okullarda eğitim öğretime perşembeye kadar ara verildi.

Kınık-Bergama minibüs seferleri karşılıklı olarak durduruldu. Bergama-Soma karayolunda ulaşım güçlükle sağlanırken, ekipler yolun kapanmaması için yoğun çaba harcıyor.

Kınık Belediyesi ekipleri, ana arterlerde kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Zincirsiz yola çıkan araçlar ise güçlükle ilerliyor. Belediye ekipleri, mahsur kalan araçların bulunduğu bölgelere müdahale ediyor.

Okulların tatil edildiği Bergama ilçesinin Yogurtdeken Mahallesi'nde kar kalınlığı 1 metreyi buldu.

SERALAR DONDU
İzmir'deki çiçek seraları, Sevgililer Günü'ne kısa bir süre kala, hava sıcaklıklarının eskilere düşmesi nedeniyle dondu. Son yılların en soğuk günlerini yaşayan İzmir'de fırtına seraların örtülerini yırttı, uçurdu. Serada yetiştirilen bitkiler ve çiçekler, eksi 9 dereceyi kadar düşen soğukta dondu. Balçova İlçesi'ndeki İnciraltı bölgesinde yaklaşık 500 dönümde üretilen çiçekler buz kesti. 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde yaşanan don olayı, çiçek fiyatlarını şimdiden dörde katladı. (Haber servisi, AA, DHA)

 
Fetrek Çayı ıslah edildi, sel tehlikesi bitti
 
Başkan Akpınar’ın mezuniyet sevinci
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Ocak 2017 Salı 17:43

okullar tatil edildi

Yorumu oyla      11      5  
10 Ocak 2017 Salı 11:20

sayın valimiz okulları tatil etmek için bi karar adı mı yüksek semtlerde okul servisleri gelmiyor belediye otobüsleri çalışmıyor taksiler bile çağırıyosun gelmiyor durum vahim çalışan anne babalar ne yapsın çocukları okullarına nasıl göndereceğiz daha ne bekleniyor

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Müdürü açıkladı: O liseler askeri alanlara taşınacak
İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, 2020 yılına kadar ikili öğretimi sıfırlamayı ...
Fırat Kalkanı'nda 367 DEAŞ hedefi vuruldu
Fırat Kalkanı Harekatı'nda, terör örgütü DEAŞ'a ait 367 hedef vuruldu, ...
Bir günde iki yangın faciası: 5 kişi öldü
Karaman ve İstanbul'da meydana gelen ev yangınlarında 5 kişi yaşamını yitirdi.
 
Ak Parti: Celal Kılıçdaroğlu üyemiz değil
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu'nun ...
DEAŞ'in kaçırdığı askerlerden acı haber
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, 29 Kasım 2016'da irtibatın kesildiği ...
‘Yaz saati’ne karşı kampanya İzmir’den yola çıktı: Gün aydın olsun!
Kış mevsiminde yaz saati uygulaması nedeniyle birçok yerde sorunlar yaşanırken ...
 
'Kahraman'ın babasından 'Kahraman'ın ailesine ziyaret
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit düşen Astsubay Halisdemir'in babası ...
Flaş: İzmir'de eğitime kar engeli!
İzmir'in Urla, Bergama, Tire, Karaburun ve Kiraz ilçelerinde kar nedeniyle eğitime ara verildi.
Anne cinneti: İkiz çocuklarını zehirleyip intihar etti!
Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, anne ve 3 yaşındaki ikiz çocukları evlerinde ölü bulundu.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva