HABERLER>GÜNCEL
27 Temmuz 2016 Çarşamba - 06:13

İzmir ve Ege nöbette: Demokrasi şöleninde neler yaşandı?

Ege'de Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden çok sayıda vatandaş, meydanlarda "demokrasi nöbeti" tutmaya devam etti.

İzmir ve Ege nöbette: Demokrasi şöleninde neler yaşandı?

İzmir'de Konak Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini sloganlar ve pankartlarla protesto etti.

Meydanı dolduran her yaştan kalabalık, "Bu topraklar çok hain gördü ama bilinmeli ki Türk milleti hepsini tarihe gömdü", "Biz ancak rükuda eğiliriz, FETO'ya idam", "Gece ülkeyi kurtarıp sabah işe giden millete Türk denir" yazılı pankartlar açtı.

Coşkulu kalabalık, çalınan "Dombra" ve "Türkiyem" şarkılarıyla Onuncu Yıl Marşı'na cep telefonlarının ışığını yakarak ve meşalelerle eşlik etti. İzmirliler saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı, ardından Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Bergama ilçesinde de kaymakamlık öncülüğünde siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle "Demokrasimize Sahip Çıkıyoruz" sloganıyla miting düzenlendi.

Endüstri Meslek Lisesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar ellerinde Türk bayrakları ile yürüyen vatandaşlar, “ darbeye hayır”, “yaşasın demokrasi” sloganları attı.

AYDIN
Aydın'da FETÖ'nün darbe girişimine karşı tepkiler sürüyor. Meydanda toplanan kadınların sayısının her gün artması dikkati çekiyor.

Atatürk Kent Meydanı'nda toplanan kalabalığın yarısından çoğunu oluşturan kadınlar, ellerinde Türk bayrakları ile demokrasi nöbeti tutmaya devam etti.

Meydana kurulan platformda konuşan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilşen İnce Erdoğan, FETÖ'nün darbe girişiminde kadınların tarih yazdığını söyledi.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu demokrasi hareketi kadınların omuzlarında yükseldi. Bu ülke çok darbeler gördü. Halk ne yazık ki o dönemler sokaklara çıkamadı. Fakat 15 Temmuz’da tankların önünde erkeklerle birlikte kadınlar da durdu. Tankların üstüne kadınlar da çıktı. Tarihte kağnıyı süren Elifler gibi bugün de tankların üzerinde Türk kadını vardı. Kurtuluş ve demokrasi mücadelesinde Türk kadını haklı yerini buldu."

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Seda Sarıbaş da ilk günden itibaren Türk kadınının meydanlarda olduğunu belirterek tüm dünyaya kadınların gücünü gösterdiklerini söyledi.

Vatandaşlardan 56 yaşındaki Zehra Düzova, eşi, çocukları ve torunlarıyla birlikte ilk günden itibaren alanlarda olduklarına dikkati çekerek, "Bu vatan bizim. O hainler Nene Hatunları unuttular. Bizler asla vatanımızı vermeyiz. Bir gün değil, on gün değil gerekirse bir ömür meydanlarda oluruz. 10 gündür çocuğum ve torunlarımızla sokaklardayız. Burada sabahlıyoruz, namazımızı kılıp öyle evlerimize gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

UŞAK
Uşak Belediyesi önünde toplanan kalabalık, Türk bayrakları ile yürüyerek İsmetpaşa Caddesi üzerinden kent meydanına ulaştı.

Havanın kararmasıyla kent meydanını doldurmaya başlayan vatandaşlar sloganlarla FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmeye başladı. Ellerindeki pankartlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete destek olan vatandaşlar, Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen mehter gösterisini izledi.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yaptığı konuşmada, Uşak'ta, FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetinin" devam ettiğini söyledi.

Katılımcılardan 85 yaşındaki Necati Türkay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuzda yaşanan darbe girişimine çok üzüldüğünü, bu nedenle uyuyamadığını dile getirerek, "Benim yaşım 85, tüm darbeleri gördüm. O zaman evden dışarı çıkamazdık. Bu acının ne olduğunu, halka yapılan zulmün nasıl olduğunu gördük. 15 Temmuz'da darbe girişimini yapan hainlerin soyunu kurutmak lazım. Allah'ın izniyle bu halk birlik olarak bu vatan hainlerini burada barındırmayacak. Ben bu yaşımda buraya geldim.Bu teröristlere ülkemizi teslim etmeyeceğiz." diye konuştu.

MANİSA
Manisa'da darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz'dan bu yana Manolya Meydanı'nda düzenlenen protesto gösterileri, katılımın fazla olması ve halkın meydana sığmaması nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'na alındı.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan ve ilçe başkanlarıyla çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine katıldı.

Darbe girişimi sırasında yaşamını yitirenler için Kur'an okundu. Şehzadeler Belediyesi Mehteran Takımı'nın da konser verdiği demokrasi nöbetinde darbe karşıtı sloganlar atıldı.

Demirci'de demokrasi nöbeti Akıncılar mahallesi meydanında Türk bayrakları ile toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdiler. Hazırlanan slaytlar gösterime sunulurken, vatandaşlar da darbe girişimini "Kahrolsun FETÖ" diyerek protesto etti.

DENİZLİ
Denizli'de Delikliçınar Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdi.

Meydanda " demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlardan Özcan Acun, 15 Temmuz Cuma akşamından bu yana vatandaşların meydanları hınca hınç doldurduğunu belirterek, "Milletimiz artık iradesini ele aldı, bundan böyle iradesini yok sayacak hiçbir girişime geçit vermeyecek. İnsanımız uyanmıştır, devletimizin yanındadır. Askeriyle, polisiyle, halkıyla bundan böyle yasa dışılıklara, olağanüstülüklere, darbelere geçit vermeyecektir. (a.a)

 
PKK Yüksekova’da karakola saldırdı
 
ABD Genelkurmay Başkanı: Akar beni iki kere aradı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PKK Yüksekova’da karakola saldırdı
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Büyükçiftlik Beldesi’nde bir gurup ...
Yunanistan'a kaçan askerlerle ilgili yeni gelişme
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıktan sonra ...
Orgeneral Çolak: Şüphe çekici bir hareket görmedim
Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak'ın savcılık ifadesi de ortaya ...
 
İşte o belgeler: Darbecilerin sıkıyönetim planı!
Darbeci bazı askerlerin hazırladığı, 'sıkı yönetim' planı adı altında ...
İzmir'de can pazarı: Kamyon 7 aracı biçti!
Sahil Bulvarı Fahrettin Altay Kavşağı’nda korkunç bir kaza meydana geldi. ...
Emniyet Müdürü Uzunkaya’dan ‘15 Temmuz’ raporu!
İzmir Emniyet Müdürü darbe girişimi sırasında ve sonrasında kentte yaşananları ...
 
Ve Nazlı Ilıcak Emniyet’e getirildi
Bodrum’da sabah saatlerinde gözaltına alınan Nazlı Ilıcak, soruşturmanın ...
Darbe girişiminde en kritik ifade: Dişli neler söyledi?
Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet ...
İzmir’de korkunç kaza: 112 ambulansı alev topuna döndü!
Ulukent 112 ambulansı içinde personel varken oksijen tüpünün patlaması ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva