HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mayıs 2013 Pazartesi - 09:30

İzmir 'Üç Fidanı' anıtı önünde 'aynı saatte' andı

Buca Belediyesi tarafından Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın adlarını yaşatmak için yaptırılan 3 Fidan Anıtı önünde saat 05.00’te idam edilmelerinin 41. yılı anısına tören düzenlendi.

İzmir  Üç Fidanı  anıtı önünde  aynı saatte  andı

İZMİR - Buca Evka- 1 Mahallesi’nde geçen yıl açılan 3 Fidan Anıtı ve Parkı bu yıl da sabah şafağında bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı eşi Oya Tatı ile törene katılırken, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, 68’liler Platformu Başkanı Okan Yüksel, 68’liler Platformu Kurucularından Sancar Maruflu, DİSK Genel İş İzmir 5. No’lu Şube Başkanı Naci Çetin, Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik, Sivil Toplum Kuruluşları ve yurttaşlar katıldı.

68’LİLERDEN BAŞKAN TATI’YA TEŞEKKÜR
Bu yıl ikincisi gerçekleşen anma töreninde, 68’liler Platformu Kurucularından Sancar Maruflu, törenin başlangıç konuşmasında Türkiye’de bir ilk olan 3 Fidan Anıtını Buca’da hayat geçirdiği için ve asıldıkları sabah anma törenini başlattığı için Buca Başkan Ercan Tatı’ya teşekkürlerini sundu. Maruflu, “Buca bunu başardı. Başkanımız Ercan Tatı İzmir’e bu anıtı kazandırdı. Kendisine ve Buca Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum. Burada 2. kez Deniz Gezmiş’i Yusuf Aslan’ı ve Hüseyin İnan'ı saygı ile anıyoruz ” dedi. 


ÖMRÜM YETTİĞİNCE BURADA OLACAĞIM
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı 41. ölüm yıldönümün de ikinci kez anma törenine ev sahipliği yapan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, ömrünün yettiği güne kadar 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan günde sabah 05.00’te Denizleri 3 Fidan Anıtı’nda anacağını söyledi. Başkan Tatı, “Bizi yalnız bırakmadınız. Biz ilk olarak 3 Fidan anıtı diken belediye olarak tarihe geçtik. Tabi ki örnek olmak zor bu konuda arkamızdan gelenleri görünce daha da mutlu olduk. 41. yıl önceyi zaten unutmadık ama bir kez daha burada anıyoruz. Yaşadığımız gerçekleri bildiğimiz doğruları aktarmak ve yaşatmak için buradayız. Yoksa yetişen nesil ne Deniz Gezmişleri ne de Mustafa Kemal’i bile tanımayacak. Biz sadece bildiklerimizi anlatıp ülkenin nereden nereye geldiğini aktarabilirsek, en büyük başarı budur. Zaten herkes gerçeği görecektir. 2. kez burada toplanıyoruz. Bundan sonra ömrümün yettiği sürece her 5 Mayıs saat sabah 05.00’te burada olacağım. Sizlerle bu anı paylaşmanın onuru ile yaşayacağım” diye konuştu.
 
 
Anmada şiir ezgileri ile konuşmasına başlayan 68’liler Platformu Başkanı Okan Yüksel,”Aşk olsun sana çocuk” dedi. Yüksel Denizlerin tam bağımsız bir Türkiye için can verdiklerine değinerek, “5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece suların denizlerin toprağa kavuştuğu gecedir. Nasıl denk düştü de Denizleri o gece astılar. Tam bağımsızlık mücadelesi yolunda hayatlarını ülkeye feda etmekten geri kalmayan Deniz ve arkadaşları bizlere büyük bir onur ve sorumluluk bıraktılar” dedi.

ÇETİN: GİZLİ TARİHİN İNSANLARI
DİSK Genel İş İzmir 5. No’lu Şube Başkanı Naci Çetin, Denizlerin bağımsızlık mücadelesinin gizli bir tarih olduğunun altını çizdi. Çetin,“Geçen yılda buradaydık. Arkadaşlar ülke ve toplumların iki türlü tarihi vardır. Bir o ülkeyi yönetenlerin egemenlerin resmi tarihi birde o ülkenin işçilerinin emekçilerinin, bağımsızlık ve demokrasi mücadelesi verenlerin yarattığı ezilenlerin tarihidir. Biz ona gizli tarih deriz. İşte biz bu tarihin insanlarıyız. 6 Mayıs gibi sembol günlerimiz vardır. Denizler bu ülkenin bağımsızlığından başka bir şey istemediler ve hayatlarını yaşamlarını bağımsızlık mücadelesinde feda ettiler. Bizlere düşen görevde onların siyasal inançlarının bugün takipçisi olarak yaşatmak” şeklinde konuştu.

CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül ise Denizlerin bireysel değil Türk halkı için savaştıklarına vurgu yaptı. Gül, “ABD Emperyalizmine karşı ve Türkiye’nin tam bağımsız olması için çalıştılar. Türk halkının özgürlüğü için savaştılar. Bu kardeşlerimizin bireysel bir sorunları yoktu. Tek derdi vardı. Türkiye halkının rahat, huzurlu ve bağımsız bir halk olmasıydı” dedi.

Anma töreninin ardından Başkan Tatı önderliğinde diğer katılımcılar Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın anısına mum yakarak 3 Fidan Anıtına kırmız karanfil bıraktılar. Daha sonra 68’liler Platformu Üyeleri Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya gerçekleştirdiği anma etkinliği anısına Deniz Gezmiş’in fotoğrafının yer aldığı çerçeveyi armağan ettiler.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Osman 7 Mayıs 2013 Salı 16:16

Sn.Demokrat Efendi!!!Ben senden daha iyi tanıyorum başkanı ve Bucayı merak etme.Bir kere her zaman olduğu gibi atıp tutuyorsunuz.O tarihlerde Eğitim Fakültesi diye bir şey yoktu .Eğitim Enstitüsü vardı.Bucayı bilmediğini belli ettin yine.Niye bu sene 3 Fidan anıtının orda ben de vardım diyemedin.Çünkü yoktun dimi.Doktora git doktora... sn. Demokrat Efendi.

Yorumu oyla      20      12  
TC DEMOKRAT 7 Mayıs 2013 Salı 10:04

Sn.Ali Osman Efendi ! Seninle Tek Farkımız Nedir Biliyormusun.O Methettiğin Şahısı 7 Yaşından Beri Bilirim.Bizler Bucada Faşistler İle Eğitim Fakültesi Önünde Savaşırken O Göksuda Keyif Sürerdi.Devrimci Hiç Bir Etkinliğe Dahi Katılmamıştır.Sanırım Sen Belediyede Pozisyonun Gereği Böyle Savunma Gereği Duyuyorsun.Saygı Duyarım Ama,Böyle Etkinlikler de Görünce Kusura Bakma Çok Komiğime Gidiyor.İstersen Seneye Denizin Anıtında Bekleyip Görelim Bakalım Gelecekmi Ne Dersin.

Yorumu oyla      19      15  
Ali Osman 6 Mayıs 2013 Pazartesi 23:43

Sn.demokrat siz hala doktora gitmmemişsiniz.anlaşılan.Gitmenize de gerek yok zaten.Ben sizin teşhinizi koydum."Anti Ercan hastalığı"kurtuluşu maalesef yok.bu hastalığa yakalananlar kendi kendini yiyor.karınları da çok ağrıyor.dedikodu hormonları artıyo..vs.ha demokrat sen sabah ordamıydın yoksa güzel uykundamı?Tüm Bucalılara saygılarımla...

Yorumu oyla      22      16  
TC.partizan 6 Mayıs 2013 Pazartesi 18:24

İSMİNİ VERSEM YAYINLAMAZLAR SEKSENİKİ ANAYASINA EVET VERMEMİZ İÇİN BASKI YAPANLAR DENİZLERİN AÇILIŞINDA ORDA OLMASI BENİ ÇOK ŞAŞIRTTI..DEMOKRAT ARKADAŞ DOĞRU SÖYLÜYOR..

Yorumu oyla      17      17  
T.C.isimsiz 46 6 Mayıs 2013 Pazartesi 14:37

bu kadar zorlama hareketlerle nereye kadar be başkan ? Bıkmadan usanmadan devam ettirmeye , birşeylerin mesajını vermeye çabalama azmini aslında takdir ediyorum ama bazı şeyler sonradan kazanılmaz , öyle doğulur..Devrimcilik , halkçılık ve adalet duygusu sahibi olmak mesela..Sen fazla zorlama , foto - finiş çizgisini geç yeter..

Yorumu oyla      19      23  
TC DEMOKRAT 6 Mayıs 2013 Pazartesi 14:06

Ehh Be Aysel Ablacım! Ben Ne Diyorum Sen Ne Anlıyorsun.Yani Başkanına Yaranacaksın Diye Bu Kadarıda Olmaz Doğrusu.Senin Methettiğin Başkanın Hayatında Kaç Kere Denizleri Anmış Acaba.İlla Anıtın Önündemi Anma Olur!Onunki Sadece Reklam,Bunu Sizlerde Gayet İyi Biliyorsunuz.Hadi Seneye Bekleyin Bakalım Sabahın Köründe Tatı Gelecek Diye.Çok Beklersiniz,Gerçi Sende Unutacağın İçin Gitmeyeceksin Ama Olsun,Yinede Enseyi Karartmayın!

Yorumu oyla      33      19  
Kazım EMİR 6 Mayıs 2013 Pazartesi 13:50

DENİZLERİ ANMAK DEMEK ONLAR GİBİ BİRŞEYLER YAPMAK DEMEKTİR LAF LA OLMUYOR ÜRETİN ÜRETİN ÜRETİN

Yorumu oyla      17      20  
AYSEL 6 Mayıs 2013 Pazartesi 13:47

Devrim şehitlerini yine rahmetle anıyoruz.Sn demokrat zaten seni ve senin gibileri oraya beklemedik.zaten gelmezsinizsiz. gidin bu zamana kadar yaptığınız gibi yandaşlarınızla kahve siyaseti yapın.bilgisayar karşısında atıp tutun.Sabahın o saatinde kalkıp gelen arkadaşlara bir kez daha teşekkürler...Bu güzel anıtı Bucamıza yaptırdığından dolayı Başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Yorumu oyla      28      26  
TC DEMOKRAT 6 Mayıs 2013 Pazartesi 12:53

Buca Belediye Başkanı,İlçe Başkanı Ve Sancar Maruflunun Bu Etkinliği Sadece GÖZ BOYAMAK tan İbaret,Siyasi Yatırım Şovudur.Seneye Hele Bu İki Arkadaş Buca da Siyaset Sahnesinden Silinince,Bu Anıta Sabah Bir Daha Geleceklermi Çok Merak Ediyorum Doğrusu.Hele Sancar Maruflunun ki Gene Tamamen,Tiyatro dan İbaret,Denizle Onun Siyasi Görüşü Tamamen Zıttır.Konuyu Açıcam Ama Yine Yayımlanmaz diye Kısa Kesiyorum.

Yorumu oyla      33      23  
taylan 6 Mayıs 2013 Pazartesi 12:28

SENEDE BİRGÜN ANITA GİDİP ANMA OLMAMALI.GERÇEKTEN DENİZLERİN ANISINI YAŞATMAK İSTİYORSAK ONLAR KADAR YAŞAM BİÇİMİMİZE DİKKAT ETMEK GEREKİYOR.EYLEM VE SÖZ BİRLİĞİ OLMALI.ANISI ÖNÜNDESAYGI İLE EĞİLDİĞİN İNSANLARIN SAYGISINI HİÇ OLMAZSA BOŞ ÇIKARTMA.

Yorumu oyla      21      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kocaoğlu eşbaşkan oldu!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Birleşmiş Kentler ve Yerel ...
Güzelbahçe'de Hıdırellez coşkusu
Güzelbahçe Belediyesi ile Güzelbahçe Yaygın Eğitimi Geliştirme ve Musiki ...
Türk Mutfağı Zirvesi'nde Ege Mutfağı damgalı son
Konak Belediyesi, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu, Ege ...
 
Bornova Meclisi'nden Başkan Sındır'a tebrik
Bornova Belediye Meclisi üyeleri, ağırlıklı olarak Avrupa olmak üzere ...
Büyükşehir'de toplu taşımada bir 'akıllı' adım daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda hayata geçirdiği yeni uygulamasıyla, ...
Engelsizmir için mesajlar balonlara yazılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Kent Konseyi, 10 Mayıs’ta başlayacak ...
 
Yeni bulvar için son adım: 8 bina yıkıldı
Karşıyaka Belediyesi, kentin ulaşım aksları üzerindeki düzenleme çalışmalarına ...
Zirvede Ege lezzetleri yarıştı
2. Türk Mutfağı Zirvesi ikinci gününde hem damakları şenlendirdi hem de ...
Matematik Çalıştayı Bornova'da
Bornova Belediyesi ‘Matematik Felsefesi ve Yaşam Çalıştayı’nda ünlü bilim ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva