HABERLER>GÜNCEL
9 Haziran 2017 Cuma - 10:11

İzmir Trafik Vakfı'nda bayrak değişimi

İşadamı Mesut Sancak, İzmir Trafik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, eski Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Celal Kocabaş’a devretti.

İzmir Trafik Vakfı nda bayrak değişimi

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve emekli Başsavcı Celal Kocabaş’ın devir buluşması, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın makamında gerçekleşti. İzmir Emniyet Müdürü Aşkın, Mesut Sancak’a hizmetleri nedeniyle teşekkür etti.

KAMU YARARINA VAKIF
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, 2014 yılında İzmir’de kamu yararına hizmet etmek amacıyla kurulan İzmir Trafik Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, emekli Başsavcı Celal Kocabaş’a devretti.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, makamında gerçekleşen buluşmada, bugüne kadar İzmir Trafik Vakfı Başkanlığı görevini yürüten Mesut Sancak’ı, özverili çalışmaları nedeniyle kutladı ve teşekkür etti. 

Hüseyin Aşkın, İzmir Trafik Vakfı Başkanlığı görevini üstlenen Celal Kocabaş’ı da yeni görevi nedeniyle tebrik etti. Aşkın, kamu yararına çalışan İzmir Trafik Vakfı’nı desteklemeye devam edeceklerini, yönetiminde temsil edildikleri vakıf ile işbirliklerinin gelişerek süreceğini kaydetti. Aşkın, “İzmir Trafik Vakfı, bugüne kadar örnek çalışmalar üretti. Bundan sonra da İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün katkılarıyla, şehirde trafik sorunlarının çözümü için, değerli sivil bir platform olmayı sürdürecek” dedi.  

İSTANBUL-ANKARA ÖRNEKLERİ
İzmir Trafik Vakfı, İstanbul ve Ankara’daki örnekleri model alınarak, 2014 yılında İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin karşılıklı mutabakatıyla kurulmuştu. Geçmiş yıllarda kentte belediyeye ait araç çekme işleri, bir dönem belediye ile emniyeti karşı karşıya getirmiş, emniyet izin vermeden belediye çekim işlemi yapamaz hale gelmişti. Uygulamada yaşanan sıkıntılar ve oluşan yetkisizlik hali nedeniyle İzmir Trafik Vakfı kurulmuştu. Bunun üzerine Başkan Aziz Kocaoğlu’nun talimatı ile belediyenin 7 çekici de, kurulan bu vakfa hibe edilmişti. İzmir Emniyet Müdürlüğü de benzeri çalışmalarını, kurulan vakıf üzerinden yürütmeye başlamıştı. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak'ın İzmirli bir grup işadamı ile birlikte kurucusu olduğu İzmir Trafik Vakfı'nın amacı; İzmir trafiğinin rahatlamasına ve kentin otopark sorununun çözümüne yönelik projeler geliştirmek olmuştu. Trafik Vakfı Yönetimi de, bu yolla halka yarar sağlamayı hedefleyen çalışmalarda bulunmayı sürdürmüştü.

HEDEF İZMİR’E KATKI
Trafik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, Celal Kocabaş’a devreden Mesut Sancak, vakfın kente hizmet eden bir noktaya ulaştığını, bugüne dek hedeflerinin İzmir trafiğinin olumlu gelişimine ve genel olarak trafik camiasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Kentin geneli için devam eden ve hedefledikleri çok sayıda yeni projelerinin bulunduğunu belirten Sancak, kendisinin görev süresini artık tamamladığını, işlerinin çok yoğun olması nedeniyle,  başkanlık görevini Celal Kocabaş’a devrettiğini açıkladı. Sancak, eski Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Celal Kocabaş’ın saygın kamu çizgisiyle İzmir’de önemli iz bıraktığını belirtti.

Mesut Sancak, Celal Kocabaş’ın Trafik Vakfı Başkanlığı’nda da, İzmir’de trafik alanında, değerli işler gerçekleştirileceğine inandığını, vakfı emin ellere emanet ettiğini söyledi. Sancak, şöyle konuştu:

“İzmir Trafik Vakfı kuruculuğu ve kurucu başkanlığını, İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Başkanlığı’nın öncülüğü ve ricasıyla üstlenmiştik. Vakfımıza, İzmir’de trafik sorunlarının çözümü ve bu alanda yeni projelerin geliştirilmesi konusunda 2014 yılından bu yana ciddi zaman ayırarak, katkıda bulundum. Bu görevler bir bayrak yarışı gibi. Bir süre sonra, görevinizi yeni insanlara devrederek, yeni bir yol açmanız gerekir. Değerli savcımız Celal Kocabaş’a başarı diliyorum.”

KOCABAŞ’TAN TEŞEKKÜR
İzmir Trafik Vakfı’nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kocabaş, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ve vakıf başkanlığını kendisine devreden Mesut Sancak’a teşekkür etti. Kamu alanında yıllarca adalet terazisini yücelterek, en zor görevleri üstlendiğini belirten Celal Kocabaş, yeni üstlendiği görevinde, Mesut Sancak’tan aldığı başkanlık bayrağını, İzmir’e katkı sağlamak amacıyla, daha yükseğe taşımak istediğini söyledi. Celal Kocabaş, vakfın bugüne kadar yürüttüğü hizmetleri aktif olarak sürdüreceklerini, vakfın hayata geçirmek istediği yeni projelerin de, takipçisi olacaklarını kaydetti. Celal Kocabaş, vakıf ile ilgili gelişmeleri, aralıklarla İzmir Kamuoyu ile paylaşacaklarını da bildirdi.    

 
İskenderun'da roketatarlı saldırı: Hakkari'de...
 
İzmir'de şehit çocuklarının karne sevinci
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nedim Aktaş Celal 9 Haziran 2017 Cuma 18:41

Celal abicim başarılar dileriz. Çıtayı yukseltecegine eminiz.Selamlar. .kolay gelsin..

Yorumu oyla      11      6  
Belediyeci 9 Haziran 2017 Cuma 10:44

Buna rağmen hala, belediyenin araç çektiğini sanıp bizi arayanlar oluyor. Trafik Vakfının bu konuda vatandaşa açıklama yapması, çağrı merkezinin de vatandaşa düzgün bilgi vermesi lazım. Kaldı ki emniyet bile ısrarla aracı çekilen vatandaşı belediyeye yönlendirmekte ve belediye ile vatandaşı boşu boşuna karşı karşıya getirmektedir. Bu yanlıştan da bir an önce dönülmesi elzemdir.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İskenderun'da roketatarlı saldırı: Hakkari'de...
Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Karayılan Mahallesi'nde bulunan jandarma ...
FETÖ operasyonunda yakalanan avukatlar için karar!
Örgütün gizli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı tespit edilen ve ...
Askerin ardından Türk jetleri de Katar yolcusu
Uluslararası gerilimin odağındaki Katar’ın başkenti Doha’daki üsse önce ...
 
İzmir'de korkunç son: Kumarhaneyi polis basınca...
İzmir'in Bornova İlçesi'nde, polisin kumar oynatıldığı ihbarı üzerine ...
Bonzai içti, İzmir'den yola çıktı ve...
Turgutlu ilçesinde bonzai kullandığı belirlenen sürücü, otomobiliyle orta refüje çıktı.
CHP’ye küfürlü paylaşımda bulunan öğretmen açığa alındı
Bursa'da sosyal paylaşım hesabından bir kullanıcı ile girdiği tartışmada ...
 
İzmir'in o ilçesinde şiddetli rüzgar ağaçları kökledi!
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde etkili olan sağanak yağış ve kuvvetli rüzgarda ...
Tüm Türkiye'de: Böyle operasyon ilk kez yapılıyor!
Emniyet Genel Müdürlüğü’nden (EGM) yapılan açıklamada, hırsızlık suçundan ...
Ege Üniversitesi'ndeki başörtüsü davasında AİHM'den karar: Kabul edilemez!
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), başörtülü öğrencilerin eğitim hakkını ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Konserve bamyadan zehirlendi suikast zannetti!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva