HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Temmuz 2017 Pazartesi - 09:00

İzmir trafiğine nefes aldıracak: Açılış zamanı belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin taşıt trafiğini yeraltına alarak kente yeni bir meydan kazandırmak amacıyla Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde projelendirdiği alt geçidin inşaatında sona yaklaşıldı. Sonbaharda açılması hedeflenen geçide "Mithatpaşa Karayolu Altgeçidi" ismi verilecek.

İzmir trafiğine nefes aldıracak: Açılış zamanı belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, üç koldan yürüttüğü çalışmalarla Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nı adeta yeniden yaratıyor. Üçkuyular'dan itibaren bulvarı takip ederek Konak'a ulaşacak tramvay hattının döşeme çalışmaları tamamlanırken, Mithatpaşa Parkı önünde ise birbiriyle bağlantılı iki ayrı proje hayata geçiriliyor. Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlatılan “İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında, bu bölgede yolun yeraltına alınmasını sağlayacak karayolu altgeçidi inşa ediliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Parkı önündeki trafiğin yeraltına alınmasıyla kazanılan 71 bin 500 metrekarelik alanı ise Demokrasi Şehitleri Meydanı'na dönüştürüyor.

"MİTHATPAŞA KARAYOLU ALT GEÇİDİ"
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önemli kısmı tamamlanan ve Ekim sonunda açılması planlanan altgeçit şantiyesini ziyaret ederek çalışmaları inceledi. Projenin hızlı bir şekilde ilerlemesinden memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, trafiğin yeraltına alınmasıyla kentlileri denizle buluşturan ve kara tarafındaki tarihi dokuyu ise görünür kılan çok güzel bir meydan kazanılacağını söyledi.

Karayolu altgeçidinin, inşa edildiği semte, önünden geçtiği lise ve parka adını veren büyük devlet adamı Mithat Paşa'nın ismini taşıyacağı açıklandı.

1500 FORE KAZIK ÇAKILDI
615 metre uzunluğundaki altgeçit, her iki yönde 3'er olmak toplam 6 şeritten oluşuyor. Deniz seviyesinin altındaki geçit inşaatı sırasında zemine toplam 1500 adet kazık çakıldı. Altgeçidin hizmete girmesi ve trafik yeraltına alınmasıyla, bölge yoğun trafik gürültüsünden uzaklaşacak. Ayrıca yeni düzenleme sayesinde Mithatpaşa Parkı’nın kara tarafında kalan tarihi doku da daha görünür ve algılanır hale gelecek. Alt geçidin üstünde 71 bin 500 metrekarelik alanda oluşturulacak yeni kent meydanı, İzmirlileri 1200 metrekarelik sahil şeridi ile buluşturacak. 

 
İzmir'e büyük onur: Yılın en iyisi oldu!
 
İsrail'den Gazze'ye roketli saldırı
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ZOR İŞLER 24 Temmuz 2017 Pazartesi 20:58

Eskiden Konak ile Fahrettin Altay Meydanı arasında tek yol vardı Mithatpaşa Caddesi, meşhur troleybüsleride düşünüce trafik felçti.Zamanın belediyesi sahile yol yapmaya kalkınca (Mustafa Kemal Sahil Yolu) başta orada oturanlar olmak üzere ilgili ilgisiz herkes eleştiri yapmıştı. Bugün bu yolun olmadığını gözünüzün önüne getirebilirmisiniz.Yapılan her iş güzeldir, her dönemde çeşitli nedenlerden hatta sırf belediyeyi beceriksiz göstermek için yapılan eleştirileri anlamak mümkün değil.

Yorumu oyla      12      5  
muhalif 24 Temmuz 2017 Pazartesi 18:44

gzel çalışma, belediyeyi kutluyorum. ancak bu projede kıyıda semt marinası da vardı, bu marina için kıyı emniyeti yada ulaştırma bakanlığından izin çıktımı? bu semt marinası da yapılacak mı?

Yorumu oyla      11      5  
emre 24 Temmuz 2017 Pazartesi 14:55

narlidere metro ankarada bekletiliyor. ama marina alt gecit neden baslanmadi raylar yarim kaldi yeni yapilan avm yimi bekliyolar aciklama istiyoruz cesme donusu igrenc oldu heryeri altgecitle doldurmak yanlis avrupada hicbirsehir merkezinde bu kadar altgecid yok

Yorumu oyla      11      6  
24 Temmuz 2017 Pazartesi 14:46

Bu şehir cidden bir garip. Adam zannediyor ki altgeçitin "kapalı kısmı" 1150 metre olacak. Ha ha ha ... okuduğunu anlamaz, proje hakkında en ufak bir bilgisi yok ama fikri var. Tünelin yanlış hatırlamıyorsam 150 metrelik kısmı düz , geriye kalan kısımları eğim ve açık kısımlardan oluşuyor. Kapalı kısmı 1150 metre değil. Hiç mi karayolu altgeçidi görmediniz ? Bu proje basit bir proje değil. Trafiğin aksamaması için önce deniz dolduruldu, zemine haberde de denildiği üzere çok sayıda kazık çakıldı. Zemin doldurma bir zemin. Eskiden deniz olan bir yer. Öyle 3-5 ayda bitecek bir iş değil. Üçkuyular marine kavşağının projesi de revize edildi. 1 değil 3 adet karayolu alt geçidi yapılacak. Daha Mithatpaşa'daki tünelin imar planları onaylanmadı. Hatta bir ara soruşturma açılacak denmişti.

Yorumu oyla      13      5  
24 Temmuz 2017 Pazartesi 13:55

Yazık 3 sene sürdü bu altgeçit.Her proje memur zihniyeti 8-5, bayram tatil, seryran tatil mantığıyla yapılıyor.Projeler zar zor bitiriliyor tramvayda öyle 4. seneye girdi akşam çalışan bulamazsınız 5 oldumu kapatıp gidiyorlar.Peki sorarım size Üçkuyular marina altgeçit çalışması ve Narlıdere metro yılbaşında başlayacak diye haber yaptılar başlamadı mı hayır.İhale aşamasına bile gelmedi nerdeyse 2017 bitecek.Her iş yarım her iş sıkıntı çoğu haber asılsız ne diyeyim biz bunları hak etmiyoruz.

Yorumu oyla      13      12  
24 Temmuz 2017 Pazartesi 13:29

Güzel proje. Tramvay ve meydan projesi bölgenin çehresini değiştirecek. Tramvayda da kavşaklara raylar en son döşenir. Şunu bir zahmet artık öğrenin.

Yorumu oyla      14      6  
24 Temmuz 2017 Pazartesi 12:51

Alsancak Gar önüne , Üçkuyular kavşağına, Atatürk Stadı önüne, adliyenin Bornova kavşağına, Karşıyaka iskele önüne ... altgeçit projeleri lazım.

Yorumu oyla      12      5  
24 Temmuz 2017 Pazartesi 12:38

"Proje iyice küçültülmüş. İlk acıklandıgında 1150 metreydi" diyenler olmuş da altgeçit 1150 metre değil, projenin tamamı 1200 metre civarında.

Yorumu oyla      13      7  
24 Temmuz 2017 Pazartesi 12:26

Tramvay niye yarım kalsın ? Alsancak ve Üçkuyular önü yeraltına alma projesinin tramvay ile alakası yok. Tramvay bittikten sonra projeler yapılabilir.

Yorumu oyla      14      6  
Basarı-sız 24 Temmuz 2017 Pazartesi 11:31

1150 metreden 615 metreye düsürülmüş. Büyük basarı. Belediye baskanımız Sayın Kocaoglu biz İzmirlileri yine şaşırtmamıs.

Yorumu oyla      12      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e büyük onur: Yılın en iyisi oldu!
Geçtiğimiz 6 Nisan'da "Dünya Masa Tenisi" günü kapsamında İzmir'in tarihi ...
Bergamalı sporcular kardeş şehir olimpiyatları için yolda
Bergama’nın 120 kişilik sporcu kafilesi Kardeş Şehir Olimpiyatlarına katılmak ...
Seferihisar'da Çöp Taksi: Ayak izinizden başka bir şey bırakmayın!
Seferihisar'da Doğanbey ve Ürkmez’in eşsiz güzelliklere sahip 10 kilometrelik ...
 
Herşey daha temiz Bornova için
Bornova Belediyesi, daha temiz bir Bornova hedefiyle tüm imkanlarını kullanıyor. ...
Karşıyaka'nın Basın Özgürlüğü Ödülü Gökmen Ulu'ya
Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından 6'ncı kez ...
İzmir'de 'nostalji günleri': Açık havada sinema keyfi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir zamanlar yaz gecelerinin vazgeçilmezi ...
 
İzmir'in kalbi göz kamaştıracak!
İzmir’in simge adreslerinden biri olan Sevgi Yolu, Konak Belediyesi tarafından ...
Bucalı kadınlar yalnız değil: Dertlere derman 'merkez'
Buca Belediyesi Özgecan Arslan Kadın Danışma Merkezi sadece kadınların ...
İlk 6 ayda rekor katılım: Geleceğin sporcular Bornova'da yetişiyor
Bornova Stadı ve Atatürk Spor Kompleksi’ni kente kazandıran Bornova Belediyesi, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva