HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ekim 2018 Salı - 10:30

İzmir trafiğinde devrim gibi karar: Otobüslere geçiş üstünlüğü!

Otobüslerin Akıllı Trafik Sistemi'ne entegre edilmesinin ardından şuanda 1000 kamera ile takip edilen trafik, 6 bin kamera ile denetlenecek. Sistem tam olarak devreye girdiğinde ise tıpkı tramvayda olduğu gibi otobüsler de trafikte geçiş üstünlüğüne sahip olacak.

İzmir trafiğinde devrim gibi karar: Otobüslere geçiş üstünlüğü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik ve Denetim Şube Müdürlüğü'nce devreye alınan "Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi", bir yıldır sorunsuz şekilde çalışıyor. Sistemin yönetildiği İzmir Ulaşım Merkezi (İZUM), yeni çalışmalarla kent trafiğini kontrol altına almayı hedefliyor. Buna göre, kentteki toplu taşıma araçları sisteme entegre edilecek. Ardından, otobüsler de trafikte tıpkı tramvayda olduğu gibi geçiş üstünlüğüne sahip olacak. Şuanda 1000 kamera ile trafiği kontrol eden İZUM, otobüslere takılı olan 5 bin kameranın da sisteme dahil edilmesinin ardından, 6 bin kamera ile şehir trafiğini anlık izleyebilecek. Yine  otobüs içerisinde yaşananlar da bu merkezden an be an görülebilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, kentteki  tüm kavşak kesişimlerini, tüm toplu taşıma hatlarını, ulaşıma dair her şeyi İZUM'dan anlık olarak izlediklerini anımsatarak, "Şuanda bin kamera ile trafiği izleyerek, olası sorunlara veya kazalara hemen müdahale edebiliyoruz. Kameraların açısı, hareketliliği, çözünürlüğü ve mesafesi yüksek. Çok uzak alanları dahi buradan görüp müdahale edebiliyor. Burası aslında çok amaçlı kullanabiliyoruz. Gördüğümüz aksaklıkların ardından ilgili birimlerin tümünü de buradan sevk ve idare edebiliyoruz" diye konuştu.

'OTOBÜS İÇİNDEKİ HER HAREKET İZLENECEK'
İzmir trafiğinin İZUM'dan yönetildiğini söyleyen Buğra Gökçe, "Otobüslerin hepsinde kamera takılı. Otobüsleri de buraya entegre etmeye çalışıyoruz. Onlar buraya entegre olduğunda 6 bin kamera ile şehir trafiğini izliyor olacağız. Aynı zamanda otobüsün içerisinde de her hareketi buradan izleyebileceğiz ve otobüsleri buradan komuta edebileceğiz. Sistem tamamlandığında trafiğe çıkan otobüsler, geçtikleri güzergahlarda öncelikli geçiş hakkına sahip olacaklar. Nasıl tramvay geçerken öncelik ona veriliyorsa, otobüsler buraya entegre olduğunda, onları da sinyalle öncelikli olarak geçirilecek. Aynı şekilde bu sistemi ambulanslar için yapabilir durumdayız. Sağlık Bakanlığı'na bunu ilettik fakat talebimize henüz yanıt gelmedi" dedi.

Gökçe yaya bölgelerinin hareketli bariyerlerinin de tek merkezden İZUM'dan  kontrol edildiğini söyledi. (DHA)

 
Serdar Ortaç’ın eşi Chloe'den TL açıklaması
 
CHP İzmir'de bir ilçe başkanı daha istifa etti!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mızıldamalar 10 Ekim 2018 Çarşamba 01:54

Asrın lideri diyenler, asrın projesine kulp takmak için takla atıyor. Bu proje yenilikçidir, zamanla en yüksek verim alınacaktır, emniyet müdürlüğü görevini yaptığında, hepimizin bildiği yanlış parkedenleri kaldırdığında ya da eskiden olduğu gibi kaldırma hakkını belediyeye devrettiğinde, trafik sorunu büyük ölçüde kalkar. Tabii, toplu taşıma araçlarının geçiş üstünlüğü de öğrenilmiş olacaktır bu arada! Sağlık bakanlığı ise konuyu şeyhlerine iletip ondan onay aldıktan sonra cevap verecektir. Yandaşlar ve troller de bilmezden gelmesinler bakanlıkları tarikatların doldurduğunu!

Yorumu oyla      11      5  
Zafer 9 Ekim 2018 Salı 18:27

Bu iş denenir. Alt yapının yetersiz olduğu görülür ve sessiz sedasız iptal edilir. 5 milyonluk şehirde hem yetersiz yollar hem çorba olmuş otobüs güzergahlarında mümkün değil. Tek örnek vereiym, ışığı otobüs için yakacaksın, hemen sağından eleman makası atıp geçecek. Bunu normalde yapmayanlar da yapmaya başlayacak. Çünkü tek hattaki tramvayın önceliği bile düğüm ediyor yolları, çok hatlı otobüsler de işe girince kimse kurala uyarak bir yere gidemez olacak.

Yorumu oyla      11      6  
Sarı Çizmeli Memed'A 9 Ekim 2018 Salı 16:54

Uygulanması halinde gerçekten mükemmel bir sistem olacaktır. Ancak, yorumcu arkadaşların da dile getirdiği gibi, kimi yan düzenlemeler de yapılmalıdır. Örneğin durak cepleri gibi veya kural tanımadıkları için trafiğin felç olmasında büyük çapta olumsuz etken olan magandalar, zontalar, zorbalar, sonradan görmeler gibi... "Otobüslere geçiş üstünlüğü" kararının uygulanmasıyla paralel olarak bu yaratıklar da hizaya getirilmeli, durak cepleri yeterliliğe kavuşturulmalıdır vs...Aksi takdirde trafikteki sorunlar sürecektir.

Yorumu oyla      13      5  
Lombak 9 Ekim 2018 Salı 14:02

İzmir'de durak cebi olmayan kaç adet otobüs durağı var? Önce eksiklikleri tamamlamak gerekir. Otobüslerin durağa yanaşmak adı altında yaptıkları şey şerit tıkamak çünkü cebi yok.

Yorumu oyla      16      8  
handan 9 Ekim 2018 Salı 12:09

Arkadaş otobüslere bu sistemler kuruluyor da yol yok yol. mesela bucada yolumuz yok ama opera binamız yapılıyor ne mutlu dimi?

Yorumu oyla      12      18  
Hikmet ŞENTÜRK 9 Ekim 2018 Salı 11:37

Otobüsleri takip etmek ,geçiş üstünlüğü iyi bişey. Ama bir de otobüs duraklarını takip etseler diyorum. Duak cep lerine sanki özel alanlarıymış gibi park ederek, ötobüslerin duraklara yanaşmasını engelleyerek, otobüslerin yolun ortasında durmak zorunda bırakan ve bu esna da trafiğin tek taraflı durmasına sebep olan magandalara, kural tanımazlara kimse bişey yapamıyor. Hatta şikayet ettiğimiz trafik ekipleri bile bakıp geçiyor. Örnek mi ? İnönü cad. çeşme ve nokta duraklarına bakmanız yeterli.

Yorumu oyla      22      5  
Gürkan 9 Ekim 2018 Salı 11:36

Merkez dışı toplu ulaşım ücretleri beleş olmalı, özellikle şu arkadaşa

Yorumu oyla      13      8  
Bornovalı 9 Ekim 2018 Salı 11:31

Otobüslere hiçbir taşıtın saygısı yok- Ehliyet alırken bize ilk öğretilen 'Ağır vasıtaya yol ver ' idi. Şimdi ise otobüslere- tekli- ikili hiçbir vasıta yol vermiyor. Bir diğer konu 'Yol kenarında park eden otomobillere hiçbir müdahale-ceza yok.Trafiği tamamen tıkıyorlar.

Yorumu oyla      22      5  
Kamu hizmeti 9 Ekim 2018 Salı 11:05

Kamu hizmeti olan toplu ulaşımı çevre ilçelerde birlik ve kooperatiflere devrettiğinizde aynı sistem ile dolmuşları da izleyebilecekmisiniz ? Yoksa 90 dk aktarma hakkı , ESHOT un çevre ilçelerden çekilmesi gibi merkez kent , çevre kent ayrımcılığına yeni bir halka mı eklenecek ? Sonuçta hepsi toplu ulaşım değil mi ?

Yorumu oyla      10      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'nın kursiyerlerinden büyük başarı
Belediye etkinliklerinde sahne alıp başarılı performanslarıyla göz dolduran ...
Bornova Belediyesi'nin 2019 bütçesi belli oldu
Bornova Belediyesi’nde 2014-2019 yılları arası döneminde 4.5 yıl geride ...
İzmirli kadınlardan İnönü eylemi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kızılcahamam kampının kapanışında ...
 
Doğal Yaşam Parkı'na ziyaretçi akını
Kapılarını 10 yıl önce açan İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'nda ...
İsveçlilerden İzmir'e tramvay övgüsü
İsveç Konsolosluğu’nun etkinlikleri için İzmir’e gelen İsveçli şehir plancısı, ...
Ayakkabı ve çanta sektörü Shoexpo’da buluşacak 
Türkiye ayakkabı ve çanta sektörünün İzmir’deki buluşma platformu olan ...
 
Başkan Kocaoğlu: Partiyi değil, siyaseti bırakıyorum!
1 Ekim'de 2019 yılı için aday olmayacağını ifade eden Büyükşehir Belediye ...
Büyükşehir Meclisi'nde gündem ulaşım ve kötü koku!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde söz alan Ak Parti Grup Başkan Vekili ...
İzmir köylüsü Kocaoğlu için ayağa kalktı… Eskiyörük: 20 Ekim’de o alan dolacak!
Tire Süt Kooperatifi Başkanı Eskiyörük, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva